Tweede klasse C (zaterdag)- Nooit de huid verkopen voordat de beer geschoten is, luidt een spreekwoord. Vrij vertaald: RCL heeft inderdaad nog niets. De kans wordt echter met de week groter dat de Leiderdorpers straks nog niet klaar zijn na zesentwintig wedstrijden. Afgelopen zaterdagmiddag stond de pittige uitwedstrijd bij TAVV op het programma, maar ook nu trok de formatie van Stefan Luykx gedecideerd aan het langste eind: 0-2.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00010 (Small)

Door het resultaat staat RCL nu zelfs vijf punten los van achtervolger HVC’10 in de strijd om de derde periodetitel. In de reguliere stand heeft de Racing Club de derde plaats nu nog steviger in handen en lijkt het er op dat deze positie minimaal behouden kan blijven. SVC’08 en Westlandia maakten ook geen fout in de titelrace, maar ook voor het hoogst haalbare is RCL nog steeds niet kansloos. Op de voorlaatste dag reist roodwit af naar Scheveningen voor een confrontatie met SVC’08 en een week later komen de Westlanders naar de Bloemerd. Voor die tijd moet RCL op eigen veld echter nog zien af te rekenen met SEV en UVS.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00009 (Small)

Terug naar de wedstrijd in Ter Aar. RCL won en op die zege was niets af te dingen. Vooral voor de pauze kwam de ploeg van Niels Slottje, toch de nummer vier in de rangschikking, er niet aan te pas en RCL gaf niets weg. Achterin stond het als een huis met in het centrale blok Frank Hillebrandt en Nick van Bemmel en op de flanken Gwen Koet en Mickey Tromp. Leroy van Westrienen ontbrak dit keer achterin vanwege een lichte blessure. Ook Ruben Leugering en Robin Brasker moesten passen voor deze confrontatie. Andrew Bontje kreeg vrijwel niets te doen voor de pauze en zag hoe zijn ploeg veelvuldig het balbezit had.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00008 (Small)

Tot grote kansen kwam RCL niet, maar dat er halverwege wel een voorsprong op het denkbeeldige scorebord prijkte, verbaasde niemand. Na balverlies van een van de middenvelders van de thuisploeg ging Nick Scheurwater aan de haal met de bal en de linksbuiten stelde Thom Wijnalda in staat om weer een treffer aan zijn totaal toe te voegen.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00007 (Small)

Ook na de rust had RCL het betere van het spel, hoewel TAVV wel meer mee deed in de tweestrijd. Gevaarlijk werd het echter zelden voor de manschappen van Luykx. De schoten uit de tweede lijn konden Bontje niet verontrusten. RCL werd wel slordiger en vergat bij uitbraken het beter uit te spelen. Toch werd het 0-2 door Jonas Farih en daarmee zat de wedstrijd in de slotfase volledig op slot. De middenvelder bekroonde met zijn doelpunt overtuigend spel op het middenveld, waar hij werd geassisteerd door Youri de Boer en Renaldo Nagtegeller. De pass van Wijnalda, die vooraf ging aan het fraaie doelpunt, mocht er overigens ook zijn.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00006 (Small)

Wijnalda: ,,Het leuke is dat er telkens weer andere jongens op staan. Vorige week was Kai Vijlbrief de man en eerder waren het weer anderen. We vormen een hecht team en het wordt alsmaar leuker. Maar laten we het per week bekijken en proberen deze ongekende serie voort te zetten.”

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00005 (Small)

RCL is nu ruim vier maanden ongeslagen. SVC’08 was de laatste ploeg, op 5 december 2015, die RCL pootje kon lichten. Daarna volgende twee gelijke spelen en nu al liefst acht achtereenvolgende overwinningen. Bontje hield in Ter Aar voor de zesde keer de nul dit seizoen.

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00002 (Small)

Komend weekeinde is er en inhaalprogramma, maar RCL heeft geen achterstallige wedstrijden te spelen. Toch speelt de tweedeklasser een aantrekkelijke wedstrijd in de Bloemerd. In de knock-out fase van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup komt hoofdklasser FC Rijnvogels, van de in Leiderdorp woonachtige trainer Hein van Heek, naar de Bloemerd. Om 14 uur zal er worden afgetrapt. De winnaar plaatst zich voor de finaledag die wordt afgewerkt op zaterdag 11 juni bij FC Rijnland in Leiden.

RCL: Bontje, Koet, Hillebrandt, Van Bemmel, Tromp, Nagtegeller, Farih, De Boer (89.Glasbeek), Vijlbrief (74.Sinteur), Wijnalda, Scheurwater (84. Guijt)

Mediaterplaatse_rcl_uit_ter_aar_09042016_Image00004 (Small)

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/Jonas Farih, Thom Wijnalda en Niels Slottje: