UVS sloot de eerste seizoenshelft af met 21 punten uit dertien wedstrijden en staat daarmee vierde in de tweede klasse C. Arnold Overdijk, samen met Hans van Leeuwen verantwoordelijk voor de hoofdmacht, wil met de blauwwitten zo snel mogelijk negen punten toevoegen aan het totaal. ,,Ja, want dan zijn we in elk geval veilig en kunnen we daarna vrijuit gaan voetballen.”

Mocht UVS die negen punten drie duels na de hervatting van de competitie al binnen hebben dan ontstaat er ook nog een andere situatie, die een minder behoudende beredenering in zou houden. ,,We staan op dit moment samen met SVC’08 en DSO bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel en zouden dus ook nog nacompetitie kunnen halen straks. We starten met SEV en SC Monster thuis en krijgen na VDL uit als laatste GHC thuis voor deze periode. Dus er liggen kansen. We zijn echter reëel genoeg om te stellen dat het plaatje er over een maand ook anders uit kan zien. We zijn immers behoorlijk wisselvallig geweest en wanneer je in deze klasse drie keer op rij geen punt pakt, sta je zo weer een stuk lager op de ranglijst en moet je opeens oppassen.”

Overdijk spreekt van een rustige winterperiode waarin niets opvallends gebeurde, maar waarin zijn selectie in elk geval fit is. ,,Ja, wat dat betreft staan we er goed voor. Ook Kris Menken is weer terug en enkel Isi Adima heeft wat geringe klachten, maar die kan er denkelijk volgende week al bij zijn. Dus we hebben een grote keuze. Daarnaast hebben we twee nuttige oefenpotjes gespeeld. We speelden tegen ARC en Voorschoten’97, twee eersteklassers. In beide wedstrijden konden we het goed belopen en dat geeft vertrouwen. Van ARC verloren we met 1-0 door een persoonlijke fout. Tegen Voorschoten’97 (za) verspeelden we een 2-0 voorsprong en dat werd uiteindelijk 2-2. In de laatste tien minuten kregen we echter drie kansen om ruim afstand te nemen. Nu weet ik ook wel dat oefenwedstrijden niet altijd wat zeggen, maar dat ze nuttig waren staat als een paal boven water.”

Vlak voor de winterstop verloor UVS bij Westlandia en daardoor is de achterstand op de koploper acht punten. ,,De eerste plek is inderdaad ver weg, maar vergeet niet dat we pas in deze klasse spelen. We doen het zeker niet verkeerd en hebben al aardig wat goede wedstrijden gespeeld. Enkel verloren we ook al wat duels van ploegen die onder ons staan en dat maakt dat we staan waar we staan. De tweede periode geeft voor ons in elk geval een mogelijkheid om misschien een prijs te pakken, maar de eerste prioriteit is om onszelf in veiligheid te spelen.”

Volgend jaar zullen Overdijk en Van Leeuwen niet meer op de bank zitten bij UVS. ,,Dat is ons vorige week duidelijk gemaakt, ja. Dat is zeker jammer, maar wat kan ik daar aan doen? Het is een keuze van de club en daar hebben we onszelf bij neer te leggen. Het zou prachtig zijn als we vertrekken met een prijs. Na het succes van vorig seizoen zou dat wel wat zijn. Ik maak me verder maar niet druk over de keuze die is gemaakt. Dat vind ik weinig zinvol. Wie onze opvolger zal worden weet ik niet. Ook weet ik niet welke spelers allemaal blijven of weggaan. Daar heb ik weinig geluiden van opgevangen tot nu toe. Wel weet ik dat de club druk bezig is geweest in gesprek met spelers uit de A-jeugd. Zij moeten straks doorkomen. Dat is belangrijk voor de club.”

Van de komende vier tegenstanders won UVS er van drie in de heenronde. Van SEV werd in Leidschendam met 2-0 verloren, maar de drie punten gingen mee na een bezoek aan SC Monster (1-2), GHC (1-6) en op eigen veld werd VDL na een spectaculair treffen met 4-3 huiswaarts gestuurd.

Note redactie: de oefenwedstrijd tegen Nootdorp werd zaterdag 16 januari afgelast.