Tweede klasse C (zaterdag)- UVS komt zo zoetjes aan in zwaarder weer. Terwijl de meeste andere ploegen in de onderste regionen punten pakken, staan de blauwwitten sinds 1 oktober op slechts vijf punten. Toen werd er geremiseerd met Soccer Boys, maar daarna volgden nederlagen tegen Valken’68, RCL, SC Monster, Te Werve en afgelopen zaterdag tegen CWO. De thuisploeg won met 2-1 en dat was in de ogen van trainer Jeroen Hoefnagel een uitslag die niet in lijn was met de krachtsverhouding op het veld. ,,Na afloop kregen we weer de complimenten voor het vertoonde spel, maar daar ben ik wel zo ongeveer klaar mee. We hebben punten nodig en die hadden we opnieuw mee kunnen nemen. Qua instelling en hoe we positioneel staan klopt het bij ons. We scoren echter te weinig en daar doen we onszelf tekort mee. We blijven positief, maar we zullen nu wel een serie moeten gaan neerzetten. Ik ga uit van negen punten voor de winterstop. Ik leg mezelf en de groep die druk op.”

CWO is na deze wedstrijd vijfde en de ploeg uit Vlaardingen blijkt een lastige tegenstander te zijn. Pas tweemaal verloor de ploeg uit Vlaardingen. UVS is dertiende en heeft ondertussen drie punten achterstand op Soccer Boys, vier op VDL en vijf op Lyra. SC Monster, de nummer negen, heeft al acht punten meer dan de formatie van Hoefnagel.

,,We kunnen er niet omheen dat we er niet best voor staan. Maar is het zo dat we elke week worden weggespeeld? Nee, pertinent niet. Dan pas zou ik me zorgen maken. Nu is er geen onrust of paniek. Als ik zie hoe CWO aan de twee goals is gekomen, is dat eigenlijk ongelooflijk. Ze hebben bijna geen kans gehad en er vliegen twee ballen in die van richting werden veranderd. Dan denk ik bij mezelf ‘nu moeten we alle drek wel zo ongeveer hebben gehad’. Het moet nu eens onze kant gaan op vallen.”

Niet ver voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding, maar UVS kwam rap daarna terug. De gelijkmaker van Berend Verdoes was meteen de ruststand. In de tweede helft kwam de gastheer, in het blauw en wit gestoken tegen het fluorescerende tenue van UVS, in de eindfase op 2-1. Een toevalstreffer zo oordeelde de Haagse oefenmeester. Vervolgens kreeg UVS de nodige kansen om in elk geval niet puntloos huiswaarts te keren, maar in de afwerking ging het, niet voor het eerst dit seizoen, niet van harte. Zo leed UVS de vijfde nederlaag op vreemde bodem. Even zo vaak werd er met een doelpunt verschil verloren.

Hoefnagel: ,,Ik vind dat de groep goed om gaat met de tegenslagen. Dat is prijzenswaardig. Ze verdienen ook meer dan dit. Maar het geloof blijft en van daaruit kan het niet anders dan dat we snel punten zullen gaan pakken. Dat moet, maar kan ook. We hebben onszelf al zo vaak tekort gedaan dat het nu tijd wordt voor de ommekeer. Tegenstanders blijven de ballen niet van de lijn halen. En zulke tegentreffers; daar moet toch een einde aan komen? Ik loop te lang mee in dit vak om in paniek te raken. Daarvoor spelen we te goed.”

Bij UVS keepte Niels van den Burg, in afwachting van de zaak die tegen de doelman loopt vanwege een  (betwistbare) rode kaart tegen SC Monster. Rob van der Plaat miste diverse trainingen en bleef aanvankelijk aan de kant om later sterk en geprikkeld in te vallen. Thomas van Rest ontbrak vanwege een hamstringblessure en Cenny Scheffer was ziek en niet inzetbaar.

Opstelling UVS: Van den Burg, Van der Voort, Menken, Boogmans, Pison, Verdoes, Van der Weijden, Van Vliet, Verlaan (Bekkering), El Idrissi, Karpuz (Van der Plaat).