Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Het was ondanks de 3-1 nederlaag uit bij de Scheveningse koploper SVC’08  een prima wedstrijd van onze kant. Doordat we na de 2-1 achterstand alles op alles zetten, kon het ook echt alle kanten op gaan wat de uitslag betrof. Met deze nederlaag zijn er nog vier wedstrijden voor ons te gaan waar onder drie tegen hoog geplaatste teams. Maar UVS staat veilig en we hoeven van geen enkele ploeg te verliezen”, aldus de bevlogen (dit keer) centrale UVS-verdediger Rico Westdorp.

Voor aanvang van deze wedstrijd noteerde UVS een zesde plek met 31 uit 21 waar SVC’08 als koploper in deze tweede klasse C 43 uit 21 kon noteren. Het leuke was dat in de thuiswedstrijd van UVS Westdorp als spits nog de maker was van de enige treffer. Westdorp: ,,Ik ben dit seizoen ingezet op vele plaatsen. Ik ben gestart als spits en kon een vijftal doelpunten noteren. En nu sta ik het meeste opgesteld als centrale verdediger of verdedigende middenvelder, een rol waar ik me prima bij thuis voel.”

In deze eerste wedstrijd bij UVS zonder Joeri Onderwater, waar het tennisseizoen weer voor was begonnen, ging het spel in de eerste helft beide kanten op. Maar het was weer een onoplettendheid in de Leidse defensie waardoor SVC’08 de 1-0 kon aantekenen. Westdorp: ,,Het was een voorzet van links en de bal ging door mijn benen waardoor de voorwaartse van de thuisploeg al rap kon scoren. Een tegenvaller voor ons was natuurlijk ook de snelle blessure van verdediger Kris Menken. Thomas van Rest werd zijn vervanger.”

Met de 1-0 ruststand werd in Scheveningen de thee opgezocht door de Leidse vertegenwoordigers. Trainers Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk zorgden voor een kleine omzetting door na de rust Thom Ligtvoet te vervangen voor een andere aanvaller, Rob van der Plaat. Westdorp: ,,De trainer was best tevreden hoe het bij ons stond die eerste helft. SVC’08 is natuurlijk een hele goede ploeg en hun lopende mensen zijn gewoon heel lastig te bespelen.” Dat bleek zeker in de tweede helft want redelijk snel lag de bal weer achter UVS-doelman Niels van den Burg, 2-0. Westdorp: ,,En weer door een onoplettendheid bij ons in de defensie. Het was een scrimmage voor ons doel waaruit werd gescoord. Die bal moet dan gewoon over de hekken, zo simpel is het.”

Maar toch kreeg de uitploeg in de tweede helft meer controle over het spel. Dat werd dubbel en dwars uitbetaald door de aansluitingstreffer van Van der Plaat. Uit een nieuwe voorzet na een eerder afgeslagen corner kon hij netjes binnenschieten, zijn vijfde alweer van dit seizoen. Trainer Van Leeuwen zette zijn derde en laatste vervanger in om nog meer druk te gaan zetten. Het was dat Bart van der Weijden van Onze Lieve Heer geen vijftien centimeter extra lichaamslengte had gekregen, anders had hij de 2-2 zo binnengekopt. Ook Van der Plaat zag zijn inzet net niet tussen de Scheveningse doelpalen belandden. Westdorp: ,,Tja, dan zet je alles op alles, dus één op één bij ons achterin om het gelijke spel te forceren en dat benutte SVC’08 perfect. Die 3-1 is leuk voor de statistici onder ons, maar dat maakt dan ook niet meer uit. We hebben nu als UVS ook tegen de koploper laten zien dat we van niemand in deze tweede klasse hoeven te verliezen.”

UVS blijft nu een stevige middenmoter met 31 uit 22 wetende dat in de laatste vier wedstrijden er nog drie hooggeplaatste teams als tegenstander binnen de krijtlijnen zullen komen te verschijnen. Op 23 april is thuis Westlandia zo’n tegenstander. Westdorp: ,,Een goed team met ook wat ervaren spelers. Maar onze blik is allereerst gericht op de Leidse kraker zaterdag 16 april om 17.00 uur in de volgende ronde om de Koetshuis Cup uit tegen DoCoS. We kijken er nu al naar uit en wat zou het mooi zijn als het rijen dik langs de lijn zou staan met enthousiaste Leidse supporters.”

SVC’08 – UVS 3-1 (1-0).

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Boogmans (Prudhomme), Westdorp, Menken (Van Rest), Maaskant, Van der Weijden, Mink, Hoogkamer, Scheffer, Van Vliet en Ligtvoet (Van der Plaat).