Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Ik liep uit nadat een diepe bal richting de VDL spits gegeven werd”, zo vertelt keeper Niels van den Burg een uurtje na de wedstrijd, ,,We gingen een kopduel aan en raakten elkaar zoals dat bij een kopduel gaat. De bal werd weggewerkt en ik wilde al richting mijn doel gaan toen ik zag dat de scheidsrechter een rode kaart omhoog hield. Volkomen bizar, er was totaal niets aan de hand. Na afloop bevestigde die jongen van Monster dat ook. Hij wil me steunen bij mijn verweer. Dat is natuurlijk leuk, maar wat kopen we ervoor? UVS kwam met tien man te staan en dat draaide ons  uiteindelijk de nek om.”

Het zit de ploeg uit de Kikkerpolder, uitgezonderd de match tegen Honselersdijk, niet mee dit seizoen. Bij de penalty voor Monster, die zorgde voor de achterstand, zet Van den Burg ook vraagtekens: ,, Thomas van Rest zou hands gemaakt hebben, maar hij verklaarde met de hand op het hart dat het onopzettelijk was en dat de bal van dichtbij tegen zijn arm werd geschoten. Dat was ook de visie van de spelers die er dichtbij stonden. De leidsman wees echter naar de stip. Dat en de kaart waren toch cruciale beslissingen.”

Op het moment van het wegsturen van Van den Burg had de thuisploeg een achterstand van 0-1 inmiddels omgezet in een 2-1 voorsprong via wie anders dan Rob van der Plaat en Cenny Scheffer en kwam beter voor de dag dan in diverse andere wedstrijden tot nu toe. Van den Burg; ,,We creëerden eindelijk kansen en waren zuinig achterin. Toen we met tien man kwamen te staan en het 2-2 werd  hadden we zelfs mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jammer dat we die kansen niet pakten. Toen het eenmaal 2-3 werd was het gedaan. De ruimtes werden groter en het was voor ons niet meer te belopen. Dat het uiteindelijk zelfs 2-6 werd is niet eens zo belangrijk.”

Trainer Jeroen Hoefnagel: ,,Ik wil nog wel even duidelijk maken dat de vervanger van Van den Burg in het doel niets aan de doelpunten kon doen. Kjell van der Putten komt uit de A2 en werd gelijk voor de leeuwen gegooid. Hij deed dat prima.”  Teamgenoot Bart van der Weijden noemde het duel tegen Monster cruciaal en verlies misschien dodelijk voor de aspiraties voor UVS. Van der Burg is optimistischer. ,,Het laatste half uur in de wedstrijd om de Koetshuis Cup tegen FC Rijnland en de wedstrijd van vandaag gaven een beter UVS te zien. We zijn mijnsinziens op de weg terug. Het wordt natuurlijk wel een hele zware dobber volgende week tegen koploper Te Werve. Vechten voor een punt lijkt me echter de normaalste zaak van de wereld. Ik sta echter niet tussen de palen en waarom? Ik baal er nog steeds van.”

De situatie van de ploeg van Hoefnagel is inmiddels echt wel zorgelijk te noemen.  Kreten als ‘het komt allemaal wel goed’ lijken meer en meer dooddoeners. Een goede prestatie tegen het bovenaan staande Te Werve lijkt welhaast een noodzaak om de neergaande spiraal te doorbreken.

UVS-SC Monster 2-6 (2-2).