Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft op de Kikkerpolder drie belangrijke punten verdiend. Tegen laagvlieger Be Fair uit Waddinxveen werd het een 2-1 overwinning. De Leidse ploeg, die nogal wat invallers telde, had het deze middag niet makkelijk. Zoals de multifunctionele speler William van Vliet het stelde: ,,Wat spelopvatting, tactiek en zo betreft, waren ze veel beter dan wij. Dat was wel verrassend voor een ploeg die haast onderaan staat. Bij alles wat zij deden zat een gedachte achter. Wij konden er daarentegen weinig tegenover stellen. Het was niet best, maar toch hebben we drie punten en dat geeft voor het vervolg van de competitie naar onderen kijkend wat meer rust in de ploeg.”

Omstreeks de 20e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Rob van der Plaat werd door Joeri Onderwater ingekopt. Hoewel het niet voor iedereen helemaal duidelijk was dat Joeri de maker van het doelpunt was, want het zou ook wel eens een eigen Waddinxveens doelpunt geweest kunnen zijn. Maar waar het om gaat, het was gewoon een geldig doelpunt en met die 1-0 voorsprong werd ook de rust bereikt.

De tweede helft begonnen de mannen van het trainersduo Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen goed. Het liep allemaal wat beter en Cenny Scheffer kwam er aan te pas om met een prachtig doelpunt de voorsprong uit te breiden. Daarmee was de Leidse koek wel op. UVS moest terug en kwam niet meer verder dan alleen maar verdedigen. Wel kreeg Van der Plaat nog een kans om de Leidse voorsprong te vergroten, maar hij was niet “cool” genoeg. Zijn tegenstander gleed ongelukkig uit en daarom had hij zo door kunnen lopen richting het vijandelijk doel, om daarmee de overwinning al vroeg veilig te stellen. Maar hij liet daarentegen alleen maar een slap schot los. Dat schot kon worden gepareerd en uit die tegenstoot ontstond opeens de 2-1.

Hierna kwam de thuisploeg niet meer van de eigen helft af. Het was volgens van Vliet alleen maar tegenhouden geblazen en dat haast zo’n 20 minuten lang. ,, Verrassend dat wij dat zo lang vol hebben gehouden. We overleefden zelfs een handsbal van Tim van der Voort en een overtreding van Joeri Onderwater, beiden in het strafschopgebied. Geluk voor ons dat er daar niet voor gefloten werd. Ook vielen er nog een paar gele kaarten, waardoor we volgende week weer een paar schorsingen erbij hebben. Een lichtpuntje deze wedstrijd was het debuut als invaller van B-junior Justin Bekkering (pas 17 jaar, red.). Wij van de selectie kenden die jongen helemaal niet, maar hij deed het goed. Dat geeft weer wat moed voor de toekomst, nu we voor volgend seizoen weer een paar pareltjes op voetbalgebied verloren hebben aan de vv Katwijk. Na afloop hadden we het in de  kleedkamer alleen nog maar over het feit dat we lelijk gewonnen hebben en dat we daarmee wel drie punten rijker zijn.”

Overdijk was ook van mening dat zijn ploeg het na rust moeilijk had, maar sprak ook van een redelijk goede eerste helft. ,,Daarbij was het lekker dat je na rust 2-0 maakt. Op een heel gunstig moment ook. Vergeet niet dat ze ondanks dat ze zo laag staan wel recent wonnen van SVC’08, dus zo’n verkeerde ploeg is het niet. Dit is voor ons een opsteker, want we kunnen nu vrijuit spelen in de slotfase van de competitie. Ik denk dat we daarmee ook weer beter zullen gaan spelen. We gaan dat overigens wel doen zonder Joeri. Hij gaat het tennisseizoen in. We zijn blij dat hij ons heeft geholpen. Hij speelde nu centraal achterin en dat scheelt een slok op een borrel. Eerder droeg hij zijn steentje bij in de spits. De laatste tijd zitten we niet ruim in onze spelers en dan is het prettig om terug te kunnen vallen op dit soort jongens.”

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Pison, Van der Voort, Onderwater, Maaskant, Van der Weijden, Mink, Hoogkamer, Van der Plaat, Scheffer, Van Vliet.