Tweede klasse C (zaterdag)- Drie wedstrijden terug meende Jeroen Hoefnagel dat UVS eigenlijk ‘gewoon’ negen punten moest pakken voor de winterstop. Op dat moment stond de Leidse tweedeklasser er beroerd voor en er werd gesnakt naar succes. Het voetbal was dikwijls in orde, maar de punten bleven achterwege. Tegen Lyra en VDL werden in de voorbije weken verdiende overwinningen geboekt en ook in het slotduel van 2016 stond UVS aan de juiste kant van de score. Kethel Spaland werd met 4-1 aan de kant geschoven. Zo kreeg de hoop en het geloof van de trainer bijval met klinkende overwinningen en hebben de blauwwitten voorlopig enigszins afstand genomen van de gevarenzone.

Opvallend is dat Justin Bekkering er tot nu toe drie keer bij is en even zo vaak won. Sinds de zeventienjarige aanvaller overgeheveld is uit de A1 loopt het crescendo met de Kikkerpolderbewoners. ,,Dat is een leuk gegeven, maar dat heeft alles te maken met de sfeer en de onderlinge banden. Het vertrouwen is gegroeid in de laatste weken en nu betaald zich dat uit op het veld. Ik ben blij dat ik mijn steentje mag bijdragen.”

Bekkering begon als ‘pikkie’ bij UVS, maar maakte wel twee uitstapjes. Eerst kwam Sparta op zijn pad en later speelde hij zelfs twee seizoenen in de jeugd van Feyenoord. ,,Daar heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik veel geleerd en dat probeer ik nu te benutten in het eerste elftal. Voor mij was er geen twijfel om terug te keren op het nest. Ik voel me nu weer als een vis in het water, vooral ook omdat ik uitstekend wordt begeleid door de spelersgroep.”

Toch ging het niet vanzelf tegen de hekkensluiter. Hoewel UVS van meet af aan sterker was, kwamen de bezoekers op voorsprong. Tim van der Voort had toen al een grote kans laten liggen. Na de 0-1 hield de Schiedamse goalie zijn doel schoon en dat mocht een wonder worden genoemd. Zo had Tolga Karpuz best mogen afdrukken. Na de rust bleef UVS met rust in het spel zoeken naar de gelijkmaker en dat resulteerde in een plaatje van een doelpunt van Lars Verlaan. De 1-1 zorgde ervoor dat de thuisploeg nog meer het heft in handen kreeg en Kethel kon daar feitelijk bezien vrijwel niets meer tegenover stellen.

Marouane El Idrissi miste nog een forse kans om de voorsprong binnen te werken, maar daarna zette Van der Voort zijn handtekening onder de 2-1. Op een voorzet van Bekkering werd het 3-1 door Berend Verdoes en bij de laatste treffer stelde El Idrissi Bekkering in staat om af te werken. Daarmee was het karwei geklaard en mochten Bekkering, Karpuz en Kris Menken uitblazen op de bank. Thomas van Rest, Thom Ligtvoet en Ayoub Harroui kregen zo nog speelminuten.

Bekkering was uiteraard blij met het optreden van zijn ploeg. ,,Het was na de 0-1 wel even zoeken, maar we kregen al de nodige kansen om at terug te doen. Het was wachten op onze goals en uiteindelijk kam het dus dik in orde. Voor mezelf heb ik wel aardig gespeeld. Ook tegen Lyra ging het best goed, maar tegen VDL was het voor mij wel best lastig. Ik moet het vooral van mijn snelheid hebben en ik kan een actie maken. Wel gun ik een ander soms teveel, maar van deze potten leer ik natuurlijk veel. Als het goed is, blijf ik nu bij het eerste elftal. In de A1 had ik het zeker ook naar mijn zin, maar dit is wel een mooie kans natuurlijk. Ik heb geen last van plankenkoorts dus in die zin loop ik niet weg voor deze uitdaging.”

UVS heeft nu totaal vier zeges op zak en klom naar de negende plaats met veertien punten. Het verschil naar plek elf, straks verplichtend tot het spelen van p/d-wedstrijden, is slechts een punt. Dat neemt niet weg dat UVS onderhand weer kleur op de wangen heeft gekregen na een moeizame start van de competitie. De eerstvolgende wedstrijd staat nu gepland voor eind januari tegen HVC’10, een tegenstander waar eerder met 3-3 gelijk tegen werd gespeeld na een 0-3 achterstand.