Tweede klasse C (zaterdag)- UVS is na de negende speeldag terecht gekomen op de voorlaatste plaats. Enkel Kethel Spaland vergaarde minder punten (vijf om een). Soccer Boys, dat gelijk speelde, ging de blauwwitten voorbij op doelsaldo. Toch zat trainer Jeroen Hoefnagel verre van in zak en as. ,,We hebben het koploper Te Werve danig moeilijk gemaakt en een beloning van een punt had in dat opzicht terecht geweest. We kunnen echter verder met het spel en de vooruitgang van de laatste weken. Dit UVS komt eraan.”

UVS verloor uiteindelijk met 2-1 van de Rijswijkers, die vorige week de eerste periodetitel voor zich opeisten en na dit weekend vier punten los staan van RCL, dat in Hoek van Holland op 3-3 bleef steken bij HVC’10. Hoefnagel: ,,Ik heb een wedstrijd gezien waarin we gelijkwaardig waren aan de lijstaanvoerder. Ik denk dat we in balbezit zelfs de betere waren. Voor mij is dit een teken dat we op de goede weg zijn om uit de gevarenzone te komen.”

Halverwege was het wel 1-0 voor de thuisploeg, een doelpunt vanuit het niets zo was de gedachte van de trainer. UVS had al vroeg in de wedstrijd Thomas van Rest zien afhaken. De verdediger werd vervangen door Cenny Scheffer. Hoefnagel had in zijn basiself gekozen voor Kris Menken als rechtsback en daardoor schoof Lars Verlaan op naar de rechtsbuitenpositie. Na de noodgedwongen wissel verkaste Verlaan weer naar de defensie.

Na de rust bracht Berend Verdoes UVS op gelijke hoogte na voorbereidend werk van Rob van der Plaat. Kort daarop kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong vanuit een dood spelmoment. ,,Daarna hebben zij niets meer laten zien en kregen wij onze kansen. Dan moet het kwartje net de goede kant op rollen, maar dat deed het niet. Al met al vond ik Te Werve van de top vijf het minste voetbal spelen. Van hen kregen we juist de complimenten, maar daar koop je nu eenmaal geen brood voor.”

Vervolgend: ,,Het is zonde dat deze prima beurt ons niets oplevert, maar stapje voor stapje komen we er echt wel. Ik ken Te Werve goed en als ik zie wat zij voorin hebben staan en wat het verschil is op de ranglijst dan moeten we hier enkel maar vertrouwen uit putten. Alle geloof dat het snel in de resultaten terug te zien zal zijn.”

Basisopstelling UVS: De Groot, Menken, Van Rest, Boogmans, Pison, Verdoes, Van der Weijden, Van Vliet, Verlaan, El Idrissi, Van der Plaat.