Tweede klasse C (zaterdag)- UVS was op weg naar een prima positie voor de tweede periodetitel, maar zal plaats moeten nemen in de wachtkamer na de onverwachte thuisnederlaag tegen SC Monster (0-1). De Leidenaren speelden een povere wedstrijd, maar leken nog wel een punt over te houden aan het treffen. Volgens trainer Arnold Overdijk was het ook een heuse ‘brilstand’-wedstrijd. De bezoekers dachten er anders over en lieten de blauwwitten zo pas op de plaats maken in de strijd om de tweede prijs van het seizoen.

Centrale verdediger Thomas van Rest was van mening dat zijn ploeg geen moment goed gevoetbald had. ,,We haalden ons normale niveau niet. In goeden doen moeten wij in staat zijn om van deze tegenstander te winnen. Ik vind wel dat zij te laag staan op de ladder, maar wij hebben meer in huis. Enkel zijn we dan kennelijk toch te wisselvallig en dan verlies je dus gewoon op eigen veld.”

Het werd geen wedstrijd van de kansen in de Kikkerpolder. Voor de pauze bleef de teller voor UVS wat dat betreft op twee steken. Cenny Scheffer en Rob van der Plaat hadden hun vizier niet op scherp staan. Daar stond tegenover dat de gasten al helemaal niet gevaarlijk werden. Nog geen goals dus voor de pauze. Na de doelwisseling werd de onderlinge botsing er niet beter op. Het was en bleef slordig en de creativiteit was ver te zoeken. SC Monster werd enkel af en toe gevaarlijk uit vrije trappen-doelman Niels van der Burg redde nog een keer bekwaam- en dat werd UVS noodlottig. Bij de tweede paal kon een keer worden binnen gewerkt.

Van der Rest: ,,We hadden nog een kwartier of twintig minuten over, maar we kwamen er niet doorheen. Enkel Tom Ligtvoet kon vlak voor tijd nog de 1-1 maken, maar hij kwam een teenlengte tekort. Eerlijk gezegd was dat het wel voor ons. We waren gewoonweg machteloos en dat is ons dus duur te komen staan. We fluctueren teveel in niveau en dat breekt je op in een reeks van wedstrijden die ergens om gaan. Het kan op zich nog wel, maar ik geloof er niet zo in dat de concurrentie dit nog weggeeft. Wij zullen in elk geval zes punten moeten halen in de komende wedstrijden. Dan zien we wel of het alsnog genoeg is. Deze nederlaag mogen we onszelf aanrekenen, zoveel is zeker. Op zich stond het achterin en op het middenveld wel aardig, maar dat is niet genoeg. Wanneer je zo weinig kansen weet te krijgen, is de kans te gering dat je wint.”

UVS speelt voor de tweede periode nog tegen VDL uit en GHC thuis. De Leidse derby sprint uiteraard het meest in het oog. ,,Wel voor de groep en de club. Minder voor mij, want ik ben geen Leidenaar. Uiteraard snap ik dat het wel een potje is met extra lading. Eerst maar zien of we van VDL (de nummer zes, red.) kunnen winnen. Of ik blijf? Daar heb ik nog geen seconde over nagedacht. Ik heb het hier enorm naar mijn zin dus ik geloof niet dat ik een reden heb om weg te gaan. En wie de nieuwe trainer wordt? Daar heb ik nog niets over gehoord. Dat zal vast binnenkort bekend worden gemaakt.”

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Maaskant, Van Vliet, Van Rest, Van der Voort, Smit, Van der Weijden, Hoogkamer, Van der Plaat, Scheffer, Adima.