Sinds kort is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke woensdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Deze week stond het volgende interview op papier. Nu nog even via deze website (en nog iets uitgebreider zelfs), voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen.

UVS draait nog niet bepaald naar behoren. Er werd tot nu eenmaal gewonnen, thuis van Honselersdijk maar vraag niet hoe, en tegen HVC’10 en Soccer Boys werd gelijk gespeeld. Tegen de ploeg uit Hoek van Holland stonden de blauwwitten nog wel met 0-3 achter overigens. De overige vier duels gingen verloren. Pas drie spelers scoorden tot nu toe, waarbij Rob van der Plaat zes van de negen doelpunten voor zijn rekening nam. Aan het begin van het seizoen werd door de Kikkerpolderbewoners ingezet op een plek rond plaats vijf. Vooralsnog is die stek verre van in zicht.

Bart van der Weijden scoorde drie keer voor UVS!

Van paniek wil tweedeklasser UVS niets weten en dat zou in oktober ook rijkelijk vroeg zijn. De laatste weken haastten de blauwwitten zich telkens met de kreet naar de buitenwereld ‘dat het allemaal wel goedkomt’. Van dat laatste gaat Bart van der Weijden ook uit, maar de middenvelder noemt het treffen tegen SC Monster van komende zaterdag al wel cruciaal. ,,De stand liegt er niet om en met vijf puntjes doen we het simpelweg niet best. Van Honselersdijk wonnen we weliswaar, maar in die wedstrijd hadden we eigenlijk nergens recht op. Ik kan ook niet stellen dat de zeges van de clubs waartegen we speelden gestolen waren. Dus ik noem de situatie zeker wel zorgelijk.”

Twee jaar terug degradeerde Van der Weijden met GHC uit de eerste klasse in het seizoen van zijn uitstapje naar de andere kant van Leiden. ,,Toen bleven we ook maar roepen dat het goed zou komen, maar je moet het uiteindelijk wel op het veld laten zien. Ik ga de situaties niet vergelijken, maar ik kan me voorstellen dat de pers en onze supporters van mening zijn dat het plichtmatig oogt bij UVS. Toen ik vorig seizoen terugkwam, ben ik wel geschrokken. Veel randvoorwaarden waren niet op orde. Ondertussen is alles top geregeld en ontbreekt het de spelersgroep aan niets. Het wordt tijd dat we het op sportief vlak gaan terugbetalen.”

Trainer Jeroen Hoefnagel had zijn start als nieuwe trainer ook anders voorgesteld, maar behield ook na de met 4-0 verloren bekerwedstrijd tegen Laakkwartier toch weer een goed gevoel over zijn ploeg. De bij een accountantskantoor in Voorburg werkzame Van der Weijden kan zich dat wel voorstellen. ,,Ja, want we creëerden eindelijk zelf ook genoeg kansen en we deden eigenlijk niet onder voor deze eersteklasser. Het voetbal lijkt terug te komen bij ons. Blijft wel staan dat het toch een forse nederlaag werd en je moet nu eenmaal scoren om te kunnen winnen.”

De maker van twee goals tot nu toe vervolgt: ,,Wat er fout gaat, is eigenlijk eenvoudig te duiden. In de competitie komen we te moeizaam tot kansen en we geven goals wel erg makkelijk weg, zeker vanuit dode spelmomenten en vanuit de omschakeling. Op de training zijn we nu volop bezig om daar aan te werken, want het omslagpunt moet wel snel komen. We moeten allemaal beter kunnen en het wordt tijd dat iedereen zijn niveau gaat halen. Dat geldt zeker ook voor mezelf. Ik breng het ook niet, terwijl ik zeker een meerwaarde kan zijn. Ik ben daar heel veel mee bezig en trek het me in ernstige mate aan dat ik niet goed heb gespeeld tot nu toe.”

UVS-TAVV_8774_061215

 

Aan de trainingsstof ligt het niet volgens Van der Weijden. ,,We trainen tactisch gericht en het gaat er scherper en harder aan toe dan vorig seizoen. Daar worden we ook fitter van. Vorig seizoen was het meer van lachen, gieren en brullen. Kennelijk werkte dat wel, maar dat kan nu ook. Enkel zullen we eerst eens moeten gaan winnen. Ik dagdroom eigenlijk wel van een klasse volgend seizoen met UVS, Valken’68, Docos, RCL, Lugdunum en Voorschoten’97. Dat zou zomaar een scenario kunnen zijn. Wanneer wij weg zouden vallen uit deze klasse hebben we een groot probleem bij UVS.”

Ondertussen speelt UVS iets anders om te trachten de weg omhoog te gaan vinden. ,,Daar zijn we tegen Laakkwartier mee begonnen en ook in de Koetshuis Cup tegen FC Rijnland en komend weekend borduren we daar op verder. Ik speel meer vanaf de ‘6’ en zo word ik meer betrokken in de opbouw. Dat bevalt me wel. We moeten het goede gevoel van Laakkwartier en FC Rijnland nu gaan vertalen in punten voor de competitie.”

Overigens maakt Kenneth Maaskant momenteel geen deel meer uit van de selectie. De verdediger met een vrije trap in de benen die er zijn mag heeft een stap teruggedaan vanuit motivatieoverwegingen. Marouane El Idrissi is wel weer geheel fit, maar Gökhan Yazici is nog steeds niet speelgerechtigd en liet de voorbije tijd zijn gezicht niet meer zien bij de blauwwitten. Tot zover de laatste nieuwtjes over de personele bezetting.