De wedstrijd tussen DoCoS en RCL wordt deze week uitgebreid voorbeschouwd als ‘Krakerrrr van de Week’ en wordt dus losgeweekt van dit wekelijkse overzicht. Nu aandacht voor de andere ploegen die onze redactie nadrukkelijk volgt in de tweede klasse: UVS, Valken’68 en Meerburg

Zaterdag

UVS-Valken’68

Afgelopen weekend waren er, niet voor het eerst dit seizoen, sombere gezichten te zien na de door UVS en Valken’68 gespeelde wedstrijden. De Leidenaren pakten weliswaar een punt bij Soccer Boys, maar vooraf was er toch resoluut gerekend op een tweede overwinning van het seizoen. Het kwam er niet van om de eenvoudige reden dat de blauwwitten zelden konden overtuigen in Bleiswijk. De achterstand na een defensieve flater werd nog wel weggepoetst, maar daar was wel een strafschop voor nodig. Die werd overigens wel onberispelijk ingeschoten door Bart van der Weijden. De 1-1 voelde evenwel niet goed aan en over het veldspel bestaan op dit moment wel zorgen. Immers, tegen Honselersdijk was het ook bijna een mirakel dat er gewonnen werd een week eerder. UVS baalt van het feit dat Gökhan Yazici niet inzetbaar is. Nog steeds niet mogen we wel zeggen. De Turkse voetbalbond heeft geen haast met zijn vrijgave. Marouane El Idrissi wordt daarnaast gezien als een belangrijke pion, maar de van GHC overgekomen speler is al weken geblesseerd. Lars Verlaan, hij verruilde Voorschoten’97 voor de Leidse ploeg, kon ook al niet meedoen tegen de ‘Voetbalboys’. Pluspunt daarentegen was het sterke optreden van Alex Pison. In de voorbereiding speelden UVS en Valken’68, de komende tegenstander, ook al tegen elkaar. In die wedstrijd was de Valkenburgse ploeg geruime tijd beter, maar kwam er stilaan meer evenwicht in die tweestrijd. Beide ploegen lieten toen het achterste van de tong niet zien. Dat zal zaterdag wel moeten. Dit geldt niet enkel voor de ploeg van Jeroen Hoefnagel, maar zeker ook voor de manschappen van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen. De geelhemden gingen thuis onderuit tegen CWO en dat betekende alweer de derde nederlaag en dat is toch niet bepaald overeenkomstig met het verwachtingspatroon van de Valkenburgse ploeg en de voorspellingen van de buitenwacht. Valken’68 werd vooraf her en der gebombardeerd tot titelkandidaat nummer een. Vooralsnog komt dat het er niet uit. Van Duijn: ,,Ik kan niet zeggen dat we slecht hebben gespeeld tegen CWO en dat was eerder in het seizoen ook niet het geval tegen RCL en HVC’10. Het gaat er echter wel om dat die bal tussen de palen gaat. Dat mankeert eraan en dat maakt dat we andere clubs helpen aan een goed resultaat. Wel moet ik zeggen dat het ook niet erg mee zit met de blessures binnen de ploeg. We missen Marc Langeveld, Jeroen Haasnoot, Artjan van der Plas en Mark van der Plas viel ook nog eens uit. Van de 38 selectiespelers zijn we er al zeven kwijt. Maar goed, we moeten verder en onszelf gaan belonen. UVS is een interessante tegenstander. Ik vind het eigenlijk nu al een cruciale wedstrijd.”

Arie van Duijn noemt de komende wedstrijd tegen UVS al cruciaal.
Arie van Duijn noemt de komende wedstrijd tegen UVS al cruciaal. Valken’68 leverde al negen punten in en UVS verkwanselde er zelfs al tien..

Zondag

RKDEO-Meerburg

De ontmoeting in Nootdorp zet de huidige nummer elf tegen de nummer acht tegenover elkaar. De Rijndijkers wonnen afgelopen weekend van DOSR, maar deden dat met het nodige fortuin. De ploeg van Ron de Roode speelde eigenlijk een hele povere wedstrijd en de volgers van de Zoeterwoudenaren waren niet bepaald te spreken over wat zij zagen. Toch werd er uiteindelijk gewonnen van de ploeg uit de Veen, niet in de laatste plaats omdat Joep van Vuren, ja hij was er gewoon weer bij, weer eens zijn waarde toonde. En wat te denken van Joeri van der Voort. De aanvaller speelde als een ‘spook’ tegen DOSR, maar in de extra tijd werd hij alsnog zichtbaar en hoe. De 2-1 kon door hem worden gevierd. Ron de Roode was vanzelfsprekend blij met de winst en een wat betere tweede helft, maar had zich voor de pauze nog wel suf geërgerd aan de arbeidsethos van zijn ploeg. Voorlopig komt Meerburg dus uit in de middenmoot en daar wil de ploeg minimaal eindigen aan het einde van de rit. Positief is in elk geval dat er pas zeven tegengoals werden geïncasseerd. RKDEO verloor op speeldag 5 van RVC’33 met 3-2, een tegenstander waarvoor Meerburg eerder ook al met 2-0 had moeten buigen. Eerder ging regiogenoot DOSR al op bezoek bij de komende opponent van de Zoeterwoudse club. De formatie van Thomas Duivenvoorden keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

Invaller 'Heintje Davids' Joep van Vuren heeft de 1-1 op het scorebord gebracht en het werd nog leuker voor de Meerburgers..
Invaller ‘Heintje Davids’ Joep van Vuren heeft de 1-1 op het scorebord gebracht en het werd nog leuker voor de Meerburgers..