vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWederom knallende start van UVS in seizoensouverture

Wederom knallende start van UVS in seizoensouverture

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Vorig seizoen werd er uitgebreid nagepraat over de thuiswedstrijd van UVS tegen RCL. De Leidse ploeg kwam in de openingswedstrijd al heel snel met tien man te staan en die ontwikkeling was bepalend voor het verloop van de wedstrijd en de eindscore. Dit keer werd er geen rode kaart getrokken, maar gebeurde er wel weer heel veel in de Kikkerpolder. De neutrale kijker kwam ruimschoots aan zijn trekken. De Leidenaren keken halverwege tegen een 0-3 achterstand aan, maar at the end voelde UVS zich toch de morele winnaar tegen HVC’10 (3-3).

Een punt dus voor de blauwwitten, waar er overigens wel meer had ingezeten gezien de eerste helft. Althans, zo oordeelde middenvelder Bart van der Weijden. ,,Ik neem mezelf kwalijk dat ik heb verzuimd om onze ploeg op 1 en 2-0 te zetten. Dat waren echt twee honderdprocent kansen en die moeten er gewoonweg in. Dan speel je natuurlijk een heel andere wedstrijd en kijk je halverwege niet tegen een 0-3 achterstand aan. Wanneer je de wedstrijd zag, was het eigenlijk van de zotte dat die stand op het scorebord stond om kwart voor vier.”

Van der Weijden kreeg het leder eerst vanuit de kluts voor zijn voeten. In kansrijke positie bewaarde hij niet zijn rust en schoof de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Even later kreeg hij een schietkans vanaf de zestien meter. Via de binnenkant van de paal sprong de bal weer de zestien in en zo had UVS een voorsprong verdiend. Juist in de tegenstoot werd het 0-1 voor de ploeg uit Hoek van Holland en dat was tegen het zere been van Van der Weijden.

William (Small)

,,Dat was echt een tik omdat we dus gewoon voor hadden moeten staan. Na de 0-1 was het bij ons een kaartenhuis. Het is natuurlijk niet goed te praten dat zij drie keer scoren vanuit een standaardsituatie. Dat mag nooit gebeuren en dat mogen we onszelf aanrekenen. Dat ze fysiek sterk zijn wisten we nog van vorig seizoen. Maar dat ze drie keer mogen inkoppen is een slecht verhaal van onze zijde.”

In de rust hield Jeroen Hoefnagel zijn ploeg voor dat de eerste nederlaag nog geen feit hoefde te zijn. Elk kwartier een doelpunt en achterin de gelederen nu wel gesloten houden, zo was het devies van de nieuwe oefenmeester. ,,Daar konden we wel wat mee, want ook Rob van der Plaat en Ronald Mink hadden zomaar al kunnen scoren voor rust dus het is allerminst zo dat we weggespeeld zijn voor de pauze. Hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat zij ook hadden kunnen uitlopen naar 0-4 of zelfs 0-5, want we waren best wel van het padje af voor de rust.”

Na de hervatting toonde UVS evenwel een dosis karakter waar U tegen gezegd mocht worden. ,,Kenneth Maaskant werd meer naar voren geschoven en ik ging ook aanvallender spelen. Met hoog druk zetten moesten we hen bij de keel grijpen en dat lukte. Weer kreeg ik zelf een goede kans, maar dit keer pakte hun doelman de inzet. We gingen vol voor de aanval en we voelden dat zij er niet meer uit konden komen en dat er nog iets te halen viel.”

Rob (Small)

Na een overtreding op van der Weijden wees de arbiter naar de stip. Rob van der Plaat pakte het buitenkansje gretig uit en met 1-3 was er weer sprake van een wedstrijd. Dat werd het nog meer na een hoekschop van Van der Weijden, waarbij Van der Plaat in de gelegenheid werd gesteld om de aansluitingstreffer af te drukken. Het werd allemaal nog gekker toen UVS een tweede strafschop verdiende. Dit keer werd de overtreding begaan op de van Voorschoten’97 overgekomen Lars Verlaan en nu pakte Van der Weijden de verantwoordelijkheid en hij joeg de 3-3 tegen de touwen.

,,Zo kwam ik het dus toch nog grotendeels goed. Gezien het verloop hadden we ook op drie punten kunnen staan, maar na een 0-3 tussenstand moet je denk ik meer dan tevreden zijn. HVC’10 is ook een prima tegenstander en dat had ik vorig seizoen al ervaren met UVS en eerder met GHC. Het is een ploeg met veel ervaring en zij willen graag terugkeren naar de eerste klasse. Deze wedstrijd heeft aangetoond dat we veerkracht kunnen tonen, zoals we dat eerder hebben laten zien tegen Meerburg en Teylingen in de voorbereiding. Met DoCoS en daarna DSO uit krijgen we meteen nog twee zware tegenstanders de komende weken dus we kunnen dan zien waar we staan. Ik ben blij dat het zo voor de ploeg en voor mij is afgelopen in elk geval. Die door mij gemiste kansen bleven lange tijd toch echt tussen de oren zitten.”

Opstelling UVS: De Groot, Verlaan, K.Maaskant, Van Vliet, Moors (J.Maaskant), Van der Weijden, Verdoes, El Idrissi (Mink), Artimi (Ligtvoet), Van der Plaat, Karpuz.

Scoreverloop: 0-1 Binnendijk, 0-2 Benard, 0-3 Rensen, 1-3 Van der Plaat (strafschop), 2-3 Van der Plaat, 3-3 Van der Weijden.