Tweede klasse C (zaterdag)- Het lukte de mannen uit de Kikkerpolder ook niet om op sportpark Bentwoud in Zoetermeer tegen DSO tot puntenwinst te komen. Verleden jaar werd daar met 3-1 verloren, deze keer werd de schade beperkt tot een nipte 1-0 verliespartij. Daarmee kwamen de Leidenaren echter goed weg, want vooral in de tweede helft hadden ze geen schijn van kans tegen de gastheren.

De eerste helft was het allemaal nog een min of meer gelijk opgaande partij met wat kleine mogelijkheden voor beide teams. Maar tot scoren kwam het niet, zodat er met een brilstand gerust kon gaan worden. Maar de tweede helft speelden de bezoekers een totaal verloren wedstrijd. Dit tot groot ongenoegen van routinier William van Vliet. ,,We konden de bal niet vasthouden en werden overlopen op het middenveld. We waren gewoon niet bij machte iets te creëren. Het was wachten op een doelpunt. Dat kwam er dan ook in die tweede helft. Maar het had veel erger kunnen zijn, als onze keeper Niels van de Burg niet zo’n goede middag had gehad. Hij hield ons op de been met fantastische reddingen en zorgde er zo voor dat het slechts 1-0 werd. Ook hadden we geluk bij ballen op paal en lat. Nogmaals, Niels keepte fantastisch. Aan hem heeft het zeker niet gelegen.”

Na deze wedstrijd wordt door UVS een teleurstellende vierde plek van onder met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden ingenomen. Van Vliet is vrij duidelijk in zijn mening hoe dit toch mogelijk is, ondanks dat er met een aantal nieuwe spelers sprake is van een bepaalde kwaliteitsinjectie. ,,Het is een nieuwe groep met nieuwe spelers. Alleen, er zitten geen mannen in met de mentaliteit van ‘van dik hout zaagt men planken’. Te weinig spelers die daar behoorlijk kaas van hebben gegeten. Een tekort aan mentale weerbaarheid en te weinig groepsdynamiek. Dit ondanks het feit dat onze beide trainers heel veel tijd en energie stoppen om daar iets aan te doen. Ze praten met iedereen daarover en passen hun oefenstof daarop aan. Helaas kunnen Berend Verdoes en ik dat samen niet aan. We zouden Joeri Onderwater en Tim van der Voort daar goed bij kunnen gebruiken, alleen spelen zij in het tweede. Het huidige team mist een over mijn lijk mentaliteit en zijn eigenlijk te lief, zowel fysiek als mentaal. Maar goed, volgende week spelen we thuis tegen Honselersdijk. Die staan maar één plek boven ons en als we die pot winnen zal dat ons mentaal weer een goede boost geven. Als we maar weer eens een wedstrijdje winnen, dan komt alles weer goed. Daar hebben we gewoon een te fijne en goede groep voor.”

Ook trainer Jeroen Hoefnagel vindt het allemaal ‘te lief’ en kon niet ontkennen dat de winst DSO toe kwam. Wel is de Hagenaar blij met het feit dat Cenny Scheffer zich alsnog heeft aangesloten bij de selectie. Eerst zou de spits vanwege werk op zaterdag geen blauwwit shirt meer aan trekken op zaterdagmiddag, maar in die situatie is verandering gekomen. ,,Daar zijn we blij mee want de spoeling voorin is dun op dit moment. Nu misten we Rob van der Plaat (even er tussenuit, red.) en Thom Ligtvoet, die geschorst was na zijn rode kaart tegen DoCoS. Gelukkig valt de schorsing voor laatstgenoemde met drie wedstrijden mee. En Tolga Karpuz was is er wel bij, maar niet geheel fit. Dus het is even schipperen.”

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Verlaan, Van Vliet, Maaskant, Moors, Verdoes, Van der Weijden, Mink, El Idrissi, Karpuz, Scheffer.