Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft de hatelijke nul weggespeeld. Na nederlagen tegen RCL en HVC’10 stonden de Valkenburgers dit keer wel aan de juiste kant van de score. In en van Honselersdijk werd met 0-2 gewonnen en die winst kwam de bezoekers toe. ,,Maar zorgde zeker ook voor opluchting bij ons, want nederlagen doen wel wat met een ploeg”, sprak Artjan van der Plas na afloop.

Van der Plas en Sven Boonstoppel hadden dit keer een basisplaats gekregen ten koste van Robbert van Delft en Lars van Bommel en stelden hun trainer met ieder een doelpunt niet teleur. Van der Plas: ,,Onderling weten we dat de verschillen heel klein zijn en een trainer maakt nu eenmaal elke week zijn keuzes. Dit keer pakte het goed uit, maar dat in de eerste twee wedstrijden ook het geval kunnen zijn. Tegen RCL brak de rode kaart het team op en vorige week hadden we absoluut niet hoeven verliezen van HVC’10. Wanneer je dan toch op nul uit twee staat, is de kans aanwezig dat er voor andere spelers wordt gekozen. Ik ben een ander type spits als Robbert. We maken elkaar sterker in elk geval en daar is het elftal bij gebaat.”

Valken’68 was duidelijk de bovenliggende partij tegen de ploeg die voor dit duel eenmaal verloor en won. ,,We maakten veel driehoekjes en waren veelvuldig in balbezit. Enkel hadden we moeite om wat te forceren, maar de goal kon niet uitblijven. Gelukkig scoorden we vlak voor rust en dat was natuurlijk een belangrijk moment. Dat we die goal nodig hadden, was duidelijk te zien aan de ontlading.”

Boonstoppel scoorde nadat Arjan Haasnoot eerder al bij de 0-1 leek te zijn. Matthijs de Mooij was de aangever bij de tweede Valkenburgse goal van het seizoen. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Valken’68 deelde de lakens uit en de 0-2 was niet meer dan een gevolg van de onderlinge krachtsverhouding. Van der Plas kreeg de treffer op zijn naam en een woord van dank kon nu uitgaan naar Boonstoppel.

,,Ik denk dat we wel 80% balbezit hadden. Enkel deden we er niet genoeg mee en zal het zeker nog beter moeten. Maar de overwinning kwam nergens in gevaar en je hebt nu eenmaal punten nodig om aan zelfvertrouwen te winnen. Onze voorbereiding was uitstekend en dan kijk je er wel van op dat je vervolgens zo’n competitiestart maakt. Dit was denkelijk niet echt een hoogvlieger, maar deze overwinning kwam wel als geroepen. Van de week zijn we met de selectie naar de Valkenburgse paardenmarkt geweest en de sfeer is ondanks de moeizame start prima te noemen. Na deze zege kunnen we verder groeien en moeten we er volgende week weer in knallen. Duidelijk is dat we tegen de meeste tegenstanders veel balbezit zullen krijgen. De opponenten laten zich inzakken en wij zullen oplossingen moeten gaan vinden. We moeten tot veel in staat zijn.”

Van der Plas speelde eerder voor Quick Boys en doorliep de hoogste elftallen. ,,Na mijn eerste jaar in de A-jeugd werd ik al overgeheveld naar het tweede. Eest verloor ik de onderlinge strijd van Max van der Steen, die nu is doorgestoten naar het eerste. Later speelden we samen. Ik speelde al onder deze trainer en toen bekend werd dat hij weg ging, is het balletje gaan rollen. Ook al omdat er meer spelers rekening hielden met het gegeven dat er geen kans kwam voor de hoofdmacht bij Quick Boys, zijn er spelers richting Valkenburg gegaan. Ik kan stellen dat het een juiste keuze is geweest. Helaas heb ik wel wat averij opgelopen onderweg met een gescheurde kruisband, maar gelukkig heb ik daar nu amper nog last van. Ik ben klaar voor de concurrentiestrijd bij Valken. We moeten elkaar scherp houden en zo het beste uit onszelf halen.”

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Boere, M.van der Plas, A.Haasnoot, De Best, De Ridder, De Mooij, Van Rijn, Boonstoppel, A. van der Plas, Van der Bent.