Tweede klasse C (zaterdag)- Volgens velen is Valken’68 de te kloppen ploeg in deze klasse. Of in elk geval een van de ploegen die aanspraak gaan maken op een prijs aan het einde van de rit. Na twee speelronden zijn er echter al twee ploegen die de Valkenburgers eronder kregen. Vorige week kwam RCL de punten ophalen van ‘t Duyfrak, waarbij de geelroden zich nog konden beroepen op het feit dat er toen vijftig minuten met tien man moest worden gespeeld na een rode kaart voor Arjan Haasnoot. Dit keer haperde de afwerkmachine en dat kwam Van Duijn en de zijnen duur te staan. HVC’10 zegevierde met 1-0 en Valken’68 heeft zo nu al een achterstand van zes punten op een leidend tweetal.

_mom0481-small

,,Dit had niemand verwacht, nee. De club niet, de spelers niet, onze fans niet en ik al helemaal niet. Ik ben van mening dat dit iets van een kopie was van het treffen met RCL. Vorige week vond ik ons beter en nu al helemaal. Enkel vergeten we onszelf te belonen. Dat ding moet nog steeds tussen de palen en we mogen onszelf verwijten dat dit niet gelukt is.”

_mom0652-small

De tik tegen RCL kwam aan, maar de oefenmeester gaf na de tweede nederlaag aan dat er ook een streep onder stond. ,,We hebben het er afgelopen maandag nog over gehad en daarna ging de focus volledig op HVC’10. Er werd scherp getraind en in alles voelde ik dat we klaar waren voor de klus in Hoek van Holland. In die zin ben ik ook niet bedrogen uitgekomen, want we hebben gewoon goed gevoetbald. Ik heb de mooiste aanvallen voorbij zien komen, maar in de eindfase was het telkens net niet. Natuurlijk is dat voor een trainer heel frustrerend. De spelers weten echter zelf ook wel dat bepaalde kansen er gewoon in hadden gemoeten.”

_mom0532-small

Valken’68, zonder de geblesseerden Erwin van der nagel (kuit), Stefan van der Plas (verrekking) en Sander van Duijn (lies) en de vakantie vierende Arjan Haasnoot, deelde al snel de lakens uit tegen de ploeg die vorige week een 0-3 voorsprong verspeelde tegen UVS. Mark van der Plas leek vrijwel zeker te scoren, maar van dichtbij mikte de verdediger op de paal. Ook Robbert van Delft had de 0-1 moeten maken, maar handelde te gehaast in kansrijke positie. ,,En zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van kansen voor ons. Maar het gaat erom dat ik doelpuntenmakers kan vermelden”, baalde Van Duijn aan alle kanten.

_mom0461-small

In de rust verzocht de trainer zijn ploeg toch vooral op dezelfde voet door te gaan. Die kansen zouden er komen en vervolgens ook de goals. Het eerste gevaar na rust kwam evenwel van de fysieke thuisploeg, maar de lat boven Kevin Sip, overgekomen van Oegstgeest, bracht redding. Even later was het alsnog raak en wel voor de thuisploeg. John van Rijn leed balverlies op het middenveld en nu kreeg Valken’68 een lesje in doelmatigheid.

_mom0471-small

Valken’68 pakte de draad wel op en er kwamen ook nu tal van mogelijkheden, ook al door de aanvallende wissels. De scherpte was echter kennelijk in Valkenburg achter gebleven en de achterstand kon niet ongedaan meer worden gemaakt. ,,We hebben er alles aan gedaan en we hadden nu gewoon minimaal op drie punten moeten staan. Als je zo dominant bent mag je niet verliezen. Maar we pakken de draad gewoon weer op en ik ben er heilig van overtuigd dat we volgende week wel op drie punten staan. Dat zal wel moeten want anders hebben we nu al wel een probleem en dat door eigen toedoen”, sprak Van Duijn tenslotte verbeten.

Opstelling Valken’68: Sip, Boere, J.Haasnoot (Kuijt), M.van der Plas, De Best, De Ridder, De Mooij, Van Rijn (A. van der Plas), Van Bommel, Van Delft, Van der Bent (Boonstoppel).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

_mom0578-small