Tweede klasse C (zaterdag)- In Valkenburg heerste er tevredenheid over het spel in de eerste twee wedstrijden, maar de teller stond juist na RCL en HVC’10 nog op nul. Tegen Honselersdijk werd vorige week, niet op grootse wijze, de eerste zege geboekt en daar kwam nu een triomf bij tegen Soccer Boys. Volgens spits Robbert van Delft was het spel ‘niet om over naar huis te schrijven’, maar de drie punten werden wel gekoesterd door de maker van de 1-0.

,,Qua resultaten begint het er op te lijken, maar het spel liet dit keer wel te wensen over. We creëerden ook erg weinig en dat is eigenlijk niet des Valkens. Aan de andere kant konden zij ook niet echt wat afdwingen. Wat er niet lukte? We zouden vroeg druk zetten, maar dat kwam er niet uit. We waren ontzettend slordig in het geven van de pass en erg onrustig aan de bal. Dat maakte dat dit duel niet erg verheffend werd voor het publiek en dat mogen we onszelf wel aanrekenen. Aan de andere kant; onze trainer gaf na de eerste twee nederlagen aan dat we hoe dan ook moesten gaan winnen. Ook als dat zou zijn met slecht voetbal.”

Uiteindelijk kwam Valken’68 toch aan de zege. Van Delft was voor rust al ingevallen voor de aan zijn knie geblesseerd geraakte Artjan van der Plas en ook Lars van Bommel stond ondertussen binnen de lijnen. Laatstgenoemde snelde er van tussen en werd in de zestien gepakt door een verdediger van de Bleiswijkers. Een strafschop was een feit en de bezoekers moesten ook nog eens door met tien man. Van Delft faalde niet vanaf de stip. Toch bleef Soccer Boys in de wedstrijd en de echte opluchting ontstond pas nadat Matthijs de Mooij er met een ‘krul’ 2-0 van had gemaakt. Ook De Mooij was aanvankelijk bankspeler omdat hij zich te laat had gemeld op de club.

,,We hebben de woorden van onze trainer wat te letterlijk opgevat met dat slechte spel, maar gelukkig zijn de punten wel binnen. Soccer Boys is wel een lastig ploegje en ze waren minder defensief ingesteld dan de meeste tegenstanders zijn in deze klasse. Maar goed; dat komt nu eenmaal omdat we worden gezien als titelkandidaat en dan moet je maar met die druk leren omgaan. We spreken het zelf ook uit, maar waarmaken is nog wel wat anders. Dat hebben we in de eerste wedstrijden gezien, waarin we dus juist wel goed speelden.”

Van Delft moest dus aanvankelijk vanaf de bank waarnemen en was daar niet blij mee. ,,Vorige week hoorde ik tijdens de bespreking dat ik niet bij de beste elf zat en dat kwam best wel aan. Vervolgens werd er gewonnen en mijn concurrent Artjan scoorde. Dan weet je dus dat de kans klein is dat je een week later speelt. De domper kwam vorige week dus harder aan voor mij. Nu viel Artjan helaas geblesseerd uit en mocht ik voor rust invallen. Het ging wel redelijk, hoewel ik wel de grootste kans kreeg voor rust. Helaas was mijn aanname niet goed. Na de pauze ging het wel en ik ben blij met mijn goaltje, hoewel het tijd wordt voor een velddoelpunt. Ik heb nu immers twee keer gescoord vanaf elfmeter (ook tegen RCL scoorde de spits van die afstand, red.). Natuurlijk wil ik mijn basisplaats weer terug verdienen, maar dat is verder aan de trainer. We moeten elkaar scherp houden. De trainer heeft ook aangegeven dat veel spelers niet wekelijks zeker zijn van een basisplek. Dat vind ik minder prettig, maar het is zoals het is. Het is nu afwachten wat er aan de hand is met de knie van Artjan. Een blessure gun je niemand natuurlijk. Mocht de blessure zwaar zijn dan vergroot het wel mijn kansen voor volgende week om te spelen.”

Beluister hier nog een interview met Matthijs de Mooij. De maker van de tweede goal kwam aan het woord bij onze mediapartner RTV Katwijk. William Hufkens stelt de vragen.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Boere, M.van der Plas, A.Haasnoot, De Best, De Ridder, S. van der Plas, Van Rijn, Boonstoppel, A. van der Plas, Van der Bent.