Eerder plaatste onze redactie al een artikel over de ernstige blessure van Marc Langeveld, sinds deze zomer middenvelder van Valken’68. De van Katwijk overgekomen speler gold een van de belangrijkste aanwinsten voor de gedegradeerde Valkenburgers, maar in de oefenwedstrijd tegen UVS ging het direct faliekant mis. Ondertussen is bekend dat Langeveld dit seizoen niet meer in actie zal komen dit seizoen. Zware pech dus voor de desbetreffende speler en de ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen. Onze collegae van voetbalindebollenstreek.nl gingen in gesprek met de pechvogel, zie de navolgende tekst.

Nog voor het seizoen goed en wel is begonnen voor Marc Langeveld, kan er al een streep doorheen. In een onbeduidende oefenwedstrijd tegen UVS scheurde hij zijn voorste kruisband af en dat betekent nu al einde seizoen voor de speler die bij zijn nieuwe club Valken’68 wilde vlammen.

Inmiddels heeft hij een MRI-scan ondergaan en kreeg hij het onheilspellende nieuws te horen. Ook is de meniscus ingescheurd. Een operatie staat al gepland. Op 29 september wordt de middenvelder geholpen en maken de doktoren van een stuk hamstring een nieuwe kruisband. Dan begint ook de negen maanden durende revalidatie. Een standaard termijn bij dit soort blessures.

De spelverdeler wist gelijk dat het mis was, terwijl er niemand in de buurt was. ,,Ik gaf een passje en wilde eronder komen om de bal terug te krijgen”, haalt hij het moment terug. ,,Vervolgens krijg ik de bal, wil ik wegdraaien en blijft m’n knie vaststaan. Het voelde net alsof er twee takjes afbraken.”

Langeveld geeft de schuld deels aan het kunstgras. ,,Kijk maar eens hoeveel kruisbandblessures er de laatste seizoenen zijn bijgekomen. Op echt gras was dit nooit gebeurd. Dan draait je knie door het gras heen.” De Katwijker heeft nog veel pijn. ,,Het vocht is grotendeels verdwenen naar m’n knieholte, maar het voelt niet prettig. Ik mag nu een maand niks doen en dan kan ik gaan beginnen met revalideren na de operatie.”

Steun
Hij kreeg al de nodige steun van een aantal vrienden. Zo was Mark de Loor de eerste die aan de lijn hing. De Katwijk-speler is zelf nog aan het revalideren van een tweede kruisbandblessure en is op de goede weg. ,,Mark is een van mijn beste vrienden en weet wat het is om zo’n blessure te hebben. Hij loopt alweer op de loopband, dus dat ziet er goed uit. Ook oud-Katwijk-speler en nu fysiotherapeut bij Telstar, Bob Koning, zocht direct contact. In z’n revalidatie wordt de middenvelder de komende maanden omringd door genoeg experts.

Voor een voetballer is een dergelijk zware blessure altijd de grootste nachtmerrie. In het geval van Langeveld had de timing niet slechter kunnen uitkomen. Dit had het seizoen van de wederopstanding moeten worden. Langeveld verruilde Katwijk voor Valken’68 om daar eindelijk weer aan voetballen toe te komen na een aantal slechte seizoenen, en de club richting weer richting Eerste Klasse te helpen. Toch blijft hij zeer strijdbaar. ,,Ik laat m’n ‘koppie’ niet hangen. Dat is verleidelijk, maar helpt je niks. Ik heb m’n blik nu al gericht op volgend seizoen. Nu kan ik alleen maar sterker worden en zorgen dat ik volgend jaar helemaal fit ben om te vlammen.”

Bron: Voetbalindebollenstreek.nl/Tom van der Wilt