Tweede klasse C (Zaterdag)- Trainer Arie van Dijn oogde na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen het Zoetermeerse DSO heel tevreden. Gewonnen, dus drie punten rijker en naar de zesde plaats gestegen op de ranglijst. Hij vond dat zijn team goed gespeeld had en vooral in de eerste helft de kansen benut had, waardoor het bij de rust al 3-1 stond. Die tweede helft had hij minstens acht kansen gezien waardoor de eindstand gemakkelijk 8-1 had moeten zijn. Daarentegen gaven ze in die tweede helft maar één kans weg en dat was in een ware scrimmage. Tot zover die tevreden trainer in de napraat.

Inderdaad, die eerste helft was er een goed en attractief spelend Valken’68 te zien. Al na drie minuten was er een goede kans toen verdediger Sander van Duijn op rechts een rush over vele meters liet zien, daarna gaf hij een goede voorzet af die door Stefan van der Plas helaas niet kon worden afgemaakt. Twee minuten later was het Lars van Bommel die (ook op rechts) knap doorbrak en zijn voorzet bij Jaco van der Bent afleverde. Van der Bent werd met de bal aan de voet in dat strafschopgebied door een verdediger omver gekegeld, waarop scheidsrechter Gommans niets anders kon doen dan naar de penaltystip te wijzen. Valken-topscorer  Robbert van Delft miste deze kans niet en zodoende stond de thuisploeg lekker snel op voorsprong.

Helaas duurde die voorsprong niet al te lang. In de 10e minuut mocht DSO-aanvoerder Jay Weber een vrije trap nemen. Die bal belandde via een aantal lichamen en benen plotseling voor de voeten van de verbaasde Leslie van den Berg, die dankbaar de gelijkmaker achter Erwin van der Nagel schoof. Heel even maar haperde de “Duyfrak” motor, maar al snel zat het aanvalsritme er weer in. Na zeventien minuten spelen mochten de gastheren de eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. Die belandde panklaar voor de volkomen vrij staande Ronald Kuijt en de voorsprong was weer een feit.

In de 23e minuut moest keeper van der Erwin van der Nagel aan de bak. Hij redde heel knap door een zeker lijkend schot en doelpunt tot corner te verwerken. Dat was overigens de enige corner in die eerste helft voor de bezoekers. Toen was het weer de beurt aan puntspeler Van Delft. Na een goed lopende aanval scoorde hij zijn tweede doelpunt en bracht de stand op 3-1. In deze eerste helft vielen vooral de goed lopende aanvallen van Danny Boere, Lars van Bommel en Jaco van der Bent via de beide vleugels op. Vlak voor rust was er nog een kans voor Ronald Kuijt, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

De tweede helft begon met de voor de geblesseerd geraakte Kuijt ingevallen John van Rijn. Kort daarop moest ook Van Bommel tussen twee man van het veld afgedragen worden met een ernstig uitziende knieblessure. Matthijs de Mooy was zijn vervanger. Zo leuk als die eerste helft was, zo weinig boeiend was de tweede helft. Veel overtredingen, blessurebehandelingen, balverlies en verkeerd geplaatste ballen zorgden voor een chaotisch en niet aantrekkelijk schouwspel. Wel waren er een handvol kansen Van der Bent, Van Delft en De Mooij. Het enige probleemmoment ontstond toen goalie Van der Nagel een situatie verkeerd beoordeelde en er een ware scrimmage ontstond, waarin de bal zo’n tiental keren tegen allerlei voeten, benen en lichamen aankwam, alvorens eindelijk iemand de verlossende knal het strafschopgebied uit kon geven.

Na veel toegekende blessureminuten floot scheidsrechter Gommans die teleurstellende tweede helft eindelijk af. Dat die tweede helft voor de toeschouwers niet echt het aanzien waard was liet trainer van Duijn koud. ,,Wij hebben gewonnen dus drie punten erbij, drie keer gescoord en we zijn gestegen op de ranglijst. Jammer voor de toeschouwers, maar zij krijgen hun geld toch niet terug.”

Valken’68- DSO 3-1 (3-1). 5. Van Delft 1-0 (strafschop), 10. Van den Berg 1-1, 17. Kuijt 2-1, Van Delft 3-1.

OPstelling Valken’68: van der Nagel, Van Duyn, M. van der Plas, Haasnoot, Boere, S. van der Plas, Van Bommel (De Mooy), De Ridder, Van Delft, Kuijt (Van Rijn), Van der Bent.