Tweede klasse C (zaterdag)- Dit seizoen begon zo teleurstellend voor de mannen uit Valkenburg. Gedegradeerd uit de eerste klasse en door de officiële komst van een nieuwe trainer en diverse verse krachten gebombardeerd tot toekomstig kampioen van de tweede klasse. Maar wat viel dat tegen. Blessures en enkele ongelukkig verloren wedstrijden logenstraften de voorspelling van de zogeheten kenners. Dat knaagde nogal aan de club, de spelers en de trainer. Maar nu na 13 wedstrijden staat Valken’68 toch maar mooi weer op de vierde plek met nog maar drie punten achterstand op koploper Te Werve, dat voor de tweede keer op rij onderuit ging.

Elftalleider Daan Noteboom was dan ook flink in zijn nopjes. ,,Uit de laatste 5 wedstrijden hebben we 13 punten gehaald en het zelfvertrouwen is bij spelers en trainersstaf weer helemaal terug. Ook deze wedstrijd domineerden we volledig. Onze keeper Erwin van der Nagel hoefde maar twee keer in actie komen. Verder heeft de tegenstander nauwelijks wat laten zien. De enige minpuntjes waren dat de regen eerder ging vallen dan weerberichten hadden voorspeld en dat de uitslag maar 3-0 was. De uitslag had veel hoger moeten zijn, maar na 3-0 vonden de spelers het wel goed. Dat was eigenlijk een smetje op deze partij.”

Ook trainer Arie van Duijn had dit zijn mannen voorgehouden. ,,Als er één wedstrijd is waarin er een grote uitslag mogelijk was geweest, dan was het deze wel.” Maar zijn mannen spaarden zich blijkbaar na dat derde doelpunt, want er was nog een feest in het clubhuis gepland en daarna moest er nog “gestapt” gaan worden. Ondanks de genoemde dominantie duurde het, ondanks zo’n viertal grote kansen, nog tot de 30e minuut voor er gescoord werd. Robbert van Delft ontsnapte, ondanks hevig vlaggen van de clubgrensrechter, het buitenspel staan, waarna er drie pogingen nodig waren om de bal in het doel te krijgen. Sven Boonstoppel had tenslotte de eer die derde poging te verzilveren. Tien minuten later werd het 2-0. Nu was het Van Delft die scoorde. Met een listige lob verschalkte hij de SC Monster-goalie, waarna hij doorging en zijn eigen lob oppikte en simpel de bal in het doel werkte. Het was ook meteen de ruststand.

De mannen uit het Westland begonnen sterk aan de tweede helft, maar konden toch niets klaarmaken waarna de thuisploeg het heft weer in handen nam. De 3-0 kwam daarna wederom tot stand uit de samenwerking tussen Boonstoppel en Van Delft. Boonstoppel lanceerde zijn maatje en uit een moeilijke hoek scoorde hij zijn tweede en Valken’s derde doelpunt. Vanwege die moeilijke hoek dachten de toeschouwers eerst dat de bal in het zijnet was beland, maar dat bleek slechts gezichtsbedrog. Door zijn twee doelpunten maakte Van Delft een einde aan zijn lange periode van “droog” staan. Dat de rest van het team na afloop van deze partij ook niet droog zou blijven staan was duidelijk, want zoals al eerder vermeld,  er wachtte namelijk een feestje in het clubhuis met de Pianoman. Wat Daan Noteboom na zaterdagmiddag alleen jammer vond, was dat de competitie pas op 28 januari weer wordt hervat. ,. Juist nu we eindelijk goed draaien moeten we weer stoppen. Maar die eerste wedstrijd in 2017 wordt dan meteen wel weer speciaal. We moeten dan tegen RCL in Leiderdorp en daar hebben we, gezien de eerste wedstrijd van dit seizoen (1-3 voor de roodwitten, red.), nog wat goed te maken.”

Scoreverloop Valken’68 – Sportclub Monster 3-0 (2-0). 29. Sven Boonstoppel 1-0, 39. Robbert van Delft 2-0, 58. Robbert van Delft 3-0.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Peter de Best(69. Danny Boere), Erwin de Ridder (77. Rody Redel), Sven boonstoppel, Matthijs de Mooij, Robbert van Delft, John van Rijn(83. Stephan de Mooij), Jaco van der Bent.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Beluister hier de nabeschouwing met trainer Van Duijn bij mediapartner RTV Katwijk: