Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 is er als eerste ploeg niet in geslaagd om Kethel Spaland te verslaan. De ploeg van Arie van Duijn kwam niet verder dan en 1-1 gelijkspel. De Katwijkse oefenmeester baalde hevig en was vanzelfsprekend zwaar teleurgesteld, maar meende ook dat de bezoekers vooral voor rust zelfs kansen hadden gehad om zijn formatie nog meer te pijnigen.

Van Duijn: ,,We zijn goed begonnen aan de wedstrijd en de neuzen stonden dezelfde kant op na de nederlaag bij Te Werve. Mogelijkheden kregen we ook wel, maar we scoren dit seizoen nu eenmaal niet eenvoudig. Na een minuut of twintig verloren we de controle en werden zij brutaler met opportunistisch spel. Ze bleken over veel lopende mensen te beschikken en daar hadden we moeite mee. Sterker nog, we werden drie keer weg gecounterd. De organisatie was weg en we vergaten de restverdediging. Gelukkig ontbeerde het hen ook aan scherpte, want anders maken ze er misschien wel drie. Nu bleef het bij een treffer doordat er op een voorzet vanaf links iemand volkomen vrij stond bij de tweede paal.”

_mom3989-small

Valken’68 moest het gezicht dus redden na de pauze, maar vanzelf ging dat allerminst. ,,Ik heb het een klein kwartier aangezien en ben toen aanvallend gaan wisselen. Ook nu kwamen we wel tot mogelijkheden, maar de 1-1 moest voortkomen uit een frommelgoal van Sven Boonstoppel. Dit wel na een goed lopende aanval overigens. Om de drie punten in huis te houden, heb ik met Tom Dijkhuizen nog een extra aanvaller gebracht. Tom komt uit het tweede en is eigenlijk voorstopper, maar ik heb met hem geprobeerd de 2-1 af te dwingen. We kwamen nog dichtbij, maar het lukte niet meer.”

_mom3958-small

Al met al vond Van Duijn dat zijn ploeg heel matig speelde. ,,Uiteraard had ik ze vooraf ingeprent dat Kethel Spaland best op zoek mocht naar punten, maar uiteraard zou dat dan niet mogen gebeuren op ‘t Duyfrak. Dit is weer een domper en wanneer we omhoog willen kijken, zal het echt beter moeten. Dit soort wedstrijden moet je gewoonweg winnen.”

Valken’68 ving aan zonder de geblesseerden Seven Boonstoppel en Jaco van der Bent, die vorige week nog wel speelden in Rijswijk. Rody Redel, een van de grootste talenten in Valkenburg, kreeg hierdoor een basisplaats. De jongeling scoorde al vroeg, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Van Duijn wanhoopt nog niet, maar sprak wel van het zoveelste ‘domme puntenverlies’, hoewel een nederlaag ook zomaar tot stand had kunnen komen, zo oordeelde de oefenmeester.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, A.Haasnoot, M. van der Plas, De Best, De Mooij, De Ridder, S. van der Plas, Van Delft, Kuijt, Redel.

1-small

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij