Derde klasse A (zondag)-Met de winterstop voor de deur stond er nog een wedstrijd op het programma voor de manschappen van Kevin van der Geest. Bij winst kon men wat meer aansluiten aan de bovenkant van het rechterrijtje op de ranglijst en daarnaast hadden de rood-zwarten iets goed te maken voor eigen publiek na het verlies van vorige week bij en in Stompwijk. Er kwam uiteindelijk gen winnaar bij ASC versus Aalsmeer (1-1) en zo bleef de ploeg uit Oegstgeest op de elfde plaats staan.

Het plan was duidelijk voor de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Het speelveld zo klein mogelijk houden en op eigen helft zoveel mogelijk druk zetten. De bezoekers hadden hier duidelijk moeite mee en wisten niet goed met de verkregen ruimte om te gaan. ASC hield zich goed aan het strijdplan en wist zo de Aalsmeerders van het eigen doel te houden. Kansen werden er niet veel gecreëerd en het voetbal was ook niet van hoog niveau, maar strijd was er wel meer dan voldoende. De geleverde arbeid bracht ASC ook de eerste kans van de wedstrijd. Ruben Dutrieux zette goed voor maar zijn ingebrachte bal werd goed onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant was het spits Remigiusz Pasternak die aan het eind van een goede aanval stond; zijn inzet belandde net naast het doel van ASC goalie Ragnar Oosterhof.

Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben kroop ASC steeds meer uit haar verdedigende schulp en kwam steeds vaker voor de goal van Aalsmeer, tot dusverre en subtopper in deze klasse. Een goed genomen hoekschop werd door iedereen gemist en eindigde voor de voeten van Teije Rutten. De aanvaller reageerde goed maar zag zijn inzet van dichtbij  voor nu gepareerd worden door Jeremiah Veldman.  Enkele minuten later werd er een penalty toegekend aan de bezoekende FC. Pasternak liet zich gemakkelijk vallen binnen de ‘zestien’, waar iedereen kon zien dat de gemaakte overtreding er duidelijk buiten was. De leidsman zag dit evenwel anders en Erik Jansen pakte het gegeven kerstcadeautje uit door zijn ploeg op voorsprong te schieten. Met deze stand werd er gerust en thee gedronken.

Direct na de onderbreking kon Aalsmeer de wedstrijd op slot gooien. Lennart Eberharter zag zijn inzet echter gestopt worden door Oosterhof en Mark Schut zag zijn vrije trap uit de bovenhoek worden getikt door de ASC goalie. De thuisploeg herpakte zichzelf en nam de wedstrijd over. Waar in de eerste rondgang vooral verdedigen tot het strijdplan behoorde, voelde de gastheer inmiddels dat er meer in zat en werd er volop aangevallen richting het einde van de wedstrijd. De bezoekers kwamen er af en toe nog uit, maar keer op keer was daar de defensie van de gastheren om de ingezette aanvallen onschadelijk te maken.

Jelle Schouten werd na een goede aanval vrijgespeeld, maar miste de kracht om te scoren. ASC bleef druk houden op de wankelende verdediging van de bezoekers hetgeen resulteerde tot de welverdiende gelijkmaker. Jerome Rousseau zag Rutten vrij voor het doel en deze wist met een bekeken schuiver zijn team op gelijke hoogte te brengen. Het thuisteam bleef druk zetten en probeerde alsnog de zege te forceren. Goed storend werk van doelpuntenmaker Rutten werd nog bijna beloond, maar dit keer kwam keeper Veldman als winnaar uit de strijd.

FC Aalsmeer zag de gekregen kansen geblokt of gemist worden in de slotfase. ASC miste kracht en of tijd om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De ploeg van trainer Van der Geest verdiende op basis van de tweede helft meer dan het gekregen punt. Het gespeelde spel van de tweede helft liet zien dat ASC nog meer in haar mars heeft voor 2017 en zeker mogelijkheden heeft om weg te kunnen komen uit de gevarenzone.

ASC  – FC Aalsmeer 1-1 (0-1) Jansen 0-1, Rutten 1-1.  Scheidsrechter: Khealiram.

Opstelling ASC: Oosterhof, Tas, van Bergen, Goebel, Kroft, Schouten (Wenzel), Kuipers, Rousseau, Buijze, Rutten, Dutrieux

Opstelling FC Aalsmeer: J. Veldman, D. Veldman, Schut, Jansen, De Vries, Goes (van Leeuwen), Eberharter, Spring In ’t Veld, Pasternak, el Hadjil, Ezink.

Foto’s: Hidde de Meij