Derde klasse A (zondag)-Voor ASC was het seizoen vrij goed begonnen. Met vier punten uit drie wedstrijden stonden de Oegstgeestenaren prima geposteerd in de middenmoot van de ranglijst. Zondagmiddag kwam KDO op bezoek uit De Kwakel. De bezoekers hadden tot deze wedstrijd pas een punt gesprokkeld.

Het snelste doelpunt van deze speelronde is hoogstwaarschijnlijk gemaakt tijdens ASC versus KDO. Binnen twintig seconden kwamen de gastheren op achterstand. Een slippertje van Ward Kroft werd door de bezoekers gelijk afgestraft. ASC keeper Ragnar Oosterhof kon in eerste instantie nog goed redden, maar in de rebound was KDO aanvaller Thijs Plasmeijer sneller dan Oosterhof en bracht zijn team op voorsprong. Kort na de 0-1 verdubbelde Mathijs van Rijn de voorsprong voor de bezoekers. Hij hield de bal kort bij zich en wist vanaf randje ‘zestien’ het leer de bovenhoek in te jagen.

ASC middenvelder Ralph van Zandwijk over het begin van de wedstrijd: ,,Voor ons begon de wedstrijd natuurlijk bijzonder slecht. Binnen vier minuten keken wij tegen een 0-2 achterstand aan. En dan is het best moeilijk om weer terug in de wedstrijd te komen. Gelukkig wisten wij ons na een half uur weer te herpakken en werden de gemaakte afspraken ook nagekomen.”

Dat was dan ook goed te zien. De thuisploeg creëerde steeds meer kansen en werd steeds gevaarlijker voor het doel van KDO. Een goede combinatie tussen Jelle Schouten en Jerome Rousseau leverde de eerste echte kans op van ASC. Schouten miste kracht om de bal in een gewenste hoek te plaatsen. Uit de volgende kans van de thuisploeg kwam de verdiende aansluitingstreffer. KDO verdediger Kas schatte een hoge bal niet goed waardoor keeper Smits op het verkeerde been stond en spits Rousseau vlak voor rust kon tekenen voor de 1-2.

Na de theepauze kwamen de gastheren erg scherp uit de kleedkamer. Uit een goede lange pass van Kroft werd Schouten voor keeper Smits gezet. De controlerende middenvelder faalde niet een maakte met een bekeken lobje de gelijkmaker. Stijn Klemann, die na rust Koen Pronk verving, had een goede invalbeurt. Veelvuldig werd hij gezocht en met zijn rushes langs de zijlijn stichtte hij veel gevaar.  Het optreden van Klemann werd bijna bekroond met een goal. Rousseau gaf  na een goed opgebouwde aanval de vleugelaanvaller de kans, het schot van Klemann werd echter goed gekeerd door Smits.

KDO bleef loeren op de counter en deed dit met verve. Met een mooie passeerbeweging wist Joeri Stange zijn directe tegenstander te passeren om vervolgens de bal terug te leggen op de opgekomen Verbruggen. Laatstgenoemde probeerde met een bekeken bal ASC keeper Oosterhof te passeren. Met een mooie redding wist deze de inzet tot corner te verwerken. De winnende goal zou uiteindelijk op naam van Plasmeijer komen. De rappe vleugelaanvaller kwam goed voor zijn directe tegenstander  en kon zo de voorzet van Van Rijn binnentikken.  ASC probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar de defensie van KDO stond goed en de bezoekers zouden de overwinning niet meer uit handen geven.

ASC – KDO 2-3 (1-2). Plasmeijer 0-1, Van Rijn 0-2, Rousseau 1-2, Schouten 2-2, Plasmeijer 2-3. Scheidsrechter Neijts.

Opstelling ASC: Oosterhof, Pronk (Klemann), Goebel, Kroft, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rousseau, Dzulakian ( Buijze), Akkerboom, Dutrieux (Van Bergen)

Gloire Kalangu