Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft ook de zesde zege te pakken. In Reeuwijk werd CVC met 0-2 verslagen en daardoor leidt de ploeg van Henk de Cler nog steeds de dans. Enkel Koudekerk kan nog volgen en heeft drie punten minder. Officieus pakte Lugdunum al wel de eerste periodetitel. De overwinning kwam dit keer niet eenvoudig tot stand op het natuurgras, zo meende Bilal Karasahin. De aanvaller kreeg een assist op zijn naam en scoorde vanaf elfmeter.

Karasahin over de moeizame overwinning. ,,In de eerste helft hadden we het lastig, zeker nadat het eerste kwartier erop zat. Aanvankelijk speelden we goed, maar na wat mogelijkheden voor ons vielen we terug. Zij kregen nog de beste kans om te scoren, maar de 0-0 ruststand was eigenlijk wel een juiste stand. In de rust gaf de trainer aan dat we meer geduld moesten opbrengen. Daar had hij gelijk in want we wilden misschien wel te graag. Dan kan het leiden tot slordigheden en daardoor kon CVC in balans blijven.”

Na de rust kwam Lugdunum sterker voor de dag, niet in de laatste plaats door het inbrengen van Jochie Sebrechts. ,,Hij is een creatieve speler, die iets kan forceren. We gingen zo de flanken beter benutten en daar kwam de 0-1 uit voort. Mo Berdai trok een gat en daar kon ik gebruik van maken. Mijn voorzet werd keurig binnen gewerkt door Sebrechts. Daarna mocht ik een penalty nemen na een actie van Adam Atif, waarbij hij werd gestuit met een overduidelijke overtreding. Na de 0-2 was het wel gedaan met hun verzet en hebben we het rustig kunnen uitspelen. CVC heeft na de rust geen kans meer gehad.”

De doorgaans veel scorende aanvaller ziet grote kansen voor Lugdunum om kampioen te worden. ,,Ik heb nog niet alle ploegen gezien, maar tot nu toe hadden wij eigenlijk gewoon zeven keer moeten winnen. Tegen Koudekerk hebben we zoveel kansen verprutst en dat was de enige wedstrijd waarin we punten hebben gemorst. Met onze creativiteit, ervaring en brede selectie moeten we in staat zijn de hoofdprijs te pakken. Het is nu echter nog lang niet aan de orde. Wij moeten ons hoofd koel houden en gewoon zo doorgaan. Dan zie ik het wel helemaal zitten.”

Tot nu speelde Karasahin alle competitiewedstrijden en daarin vormt hij bijna een uitzondering. ,,We spelen elke week wel met wat andere spelers. De trainer heeft een enorme keuze. Gelukkig worden er ook veel oefenwedstrijden gepland op dinsdag. Dat maakt dat iedereen speelminuten krijgt en dat we elkaar scherp houden. Als ik train en zo blijf spelen, maak ik wekelijks een grote kans om basis te staan. Nu speelde ik wel minder, maar ik was toch betrokken bij de goals. En ach, een keer reserve staan is geen ramp. We moeten het met elkaar doen en voorlopig gaat dat prima.”

Overigens mikte de ingevallen Carlo Arnoldus nog op de paal, viel Houssin Bezzai al vroeg uit met een hamstringblessure en eindigde CVC met tien man na twee getrokken gele kaarten voor dezelfde speler.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Bezzai, Brandt, N.Atif, De Cler, Vrede, A.Atif, Karasahin, O.Isitir, Koreman