Tweede klasse C (zaterdag)- Komt er wat geluk bij kijken? Staat het verval echt wel voor de deur? Wordt de ploeg door geen enkele tegenstander meer onderschat straks? En zo zijn er nog wel wat vragen te stellen aangaande de prestaties van DoCoS tot nu toe. Feit is dat de Leidse ploeg het uitstekend doet en ‘gewoon’ stationair deel uitmaakt van de kopgroep in 2C. Tot dusverre werd er drie keer verloren en voor het overige rolden er telkens positieve resultaten uit voor Nico van der Salm en de zijnen. De verloren potjes kwamen tot stand tegen koploper Te Werve, nummer twee RCL en nummer vier Valken’68. Afgelopen zaterdag wonnen de roodwitten voor de achtste keer. CWO werd op eigen veld met 0-2 in de hoek gezet.

Zeker niet voor het eerst kwam de zege de Leidenaren ook toe. De ploeg uit Vlaardingen was overwegend onmachtig en DoCoS had de controle en achterin werden zelden slippertjes gemaakt. De bezoekers werden juist wel regelmatig gevaarlijk en kwamen uiteindelijk tot twee doelpunten. Chris van Empel maakt er een gewoonte van om bij doelpunten betrokken te zijn en dat was tegen Combinatie Wil Overwinnen niet anders. De spits over de doelpunten en het gevolg: weer een overwinning en de derde (!) plaats halverwege. ,,Onze eerste goal ontstond doordat we hoog druk konden zetten. Hun linksbenige centrale verdediger, zo wisten we, is niet de beste opbouwer en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Sven Ravensbergen liep door op hem, zo was de afspraak, en ik nam dan zijn man over. Rond de twintigste minuut leverde dat balverlies op en daardoor kon Melvin van Gent mij wegsteken. Ik had een ‘stiffie’ in huis, waarvan ik dacht dat die erin ging. De bal belandde echter op de lat, maar Van Gent was meegelopen en kon zo de 0-1 op zijn naam brengen.”

Voor de ’10’ was het pas zijn eerste goal, terwijl Van Gent in de jaren hiervoor toch regelmatig scoorde. Opvallend genoeg was Nils Slingerland de maker van de tweede goal na rust. Ook voor de ex-SJZ speler was het zijn eerste treffer in competitieverband. Van Empel: ,,Nils startte na rust vanaf rechts en daar brak hij ook door. Vaak zoekt hij mij en dat was nu ook het geval. Ik kon de bal meegeven en hij kon er vandoor. Ik vroeg de bal nog terug, maar Nils deed het zelf. En goed ook; want hij schoof de bal in de korte hoek. Het is wel opvallend ja dat Melvin en Nils nu scoorden. Vaak maken Danny (Maaskant, red.) en ik de goals. Van belang is het ook verder niet. Als we maar scoren en dat hadden we zelfs vaker kunnen doen. Maar met deze 0-2 doen we het ook, hoor!”

CWO stelde daar niet veel tegenover, hoewel de thuisploeg wel de intentie had om aan te vallen. ,,Maar ze werden amper gevaarlijk en dat is een pluim waard voor onze achterhoede en keeper. En zeker moet ik Joshua Overvliet en Simon Jouby niet vergeten. Zij vormden een blok voor de defensie en deden dat met verve. Het is al vaker gezegd, maar wij zijn gewoon moeilijk te bespelen. Rico (Bouwmans, red.) en Danny heersen in de lucht en bij Rowin Peet en Michael van Voorthuijzen komt er ook geen muis door. Op zich hebben we eigenlijk geen kans weggegeven en dus noem ik dit een verdiende overwinning.”

De veel scorende spits vervolgt: ,,We hebben drie keer verloren, maar dat was telkens tegen een topper in deze klasse. Tegen de andere tegenstanders waren we zeker niet minder of zelfs beter. Dus het is ook niet zo gek dat we op plaats drie staan. Natuurlijk weet ik ook niet precies waar ons plafond ligt, maar we kunnen er wel een schepje bovenop doen voor wat betreft de doelstelling. Daar gaan we het eens rustig over hebben de komende weken. Nog een paar keer trainen, een afsluitend uitje en dan gaan we naar Barcelona op trainingskamp. We waren echt minder tegen Te Werve en RCL in de tweede helft, maar dat was het ook wel. Dus dan mag je best wat meer uitspreken. Maar we blijven hoe dan ook met de voetjes op de grond. De huidige resultaten neemt niemand ons meer af in elk geval.”

Basisopsteling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Bouwmans, Maaskant, Peet, Overvliet, Ven Gent, Jouby, Ravensbergen, Van Empel, Slingerland.