Derde klasse A (zondag)- Martin de Louw kon wel door de grond zakken bij de 2-2 van WVC tegen ‘zijn’ Warmunda. De assistent-trainer begreep er eigenlijk niets van. Weer verspeelden de Warmonders twee punten en het begint op een terugkerend verschijnsel te lijken: Warmunda is beter dan de tegenstander, krijgt genoeg kansen, geeft goals te makkelijk weg en doet zichzelf weer eens te kort. Uiteindelijk, zoveel mag duidelijk zijn, was De Louw allerminst content met het gelijke spel bij het verre van imposante WVC.

De bevlogen De Louw: ,,Wanneer je twee keer op voorsprong komt dan moet je zo’n pot over de streep trekken. Hoe dat dondert niet. Kijk, wanneer je nu slecht speelt dan is het nog te begrijpen, maar dat is het niet. Ook nu liet Warmunda zien dat het de derde klasse aan kan en dat het niet op hoeft te kijken tegen een tegenstander. Toch was het de zoveelste keer dat we ons laten ringeloren in standaardsituaties. We geven onnodig vrije trappen weg, letten vervolgens enkel op de bal en komen afspraken niet na. Dan vraag je elke week om ellende en daar hebben we zo zoetjes aan al teveel van mee gekregen.”

Even voor rust kwam Warmunda aan de leiding via Sander Gelmers, een speler van WVC. Twintig minuten voor tijd werd het 1-1 door Roy Weenink, maar Vasco Esman leek kort voor tijd de winnende te maken voor de ploeg van Alan Campfens. Niets was minder waar; in de extra tijd redde Weenink alsnog een punt voor de fusieclub.

,,Bij de eerste goal werd een corner verwerkt, maar blijven we vervolgens staan kijken. Die jongen kan draaien en uithalen en weg is de voorsprong. De 2-2 kwam voort uit een vrije trap, waarbij een speler vrij kan binnen koppen. We trainen heel veel op dit soort situaties en dan lijkt het erop dat dit ons gaat helpen. Vervolgens verloopt het in een wedstrijd weer anders en daar word je wel een weinig moedeloos van.”

Toch weigert De Louw de handdoek te werpen richting zijn hardleerse groep. ,,We zullen er op moeten blijven hameren. Blijven oefenen en zorgen dat we er van leren. Maar het feit blijft wel dat het uit de spelers moet komen. Als staf heb je er vrede mee als je een tegengoal moet verwerken vanwege een fantastische aanval of actie van de tegenstander, maar het gros van onze tegendoelpunten, en dat zijn er echt teveel, komt voort uit eigen nalatigheid aan onze kant. Dat kost een berg punten en dat is werkelijk volstrekt onnodig.”

De geboren Hagenees, die zelf geruime tijd op het hoogste amateurniveau acteerde, blijft wel vertrouwen houden. Maar zeker wel met reserves. ,,Tegen Kickers’69 werden we afgedroogd, maar voor het overige staat het in elke pot vrij goed. Het niveau hebben we echt wel om deze klasse aan te kunnen, maar er is meer nodig. Ik weet ook zeker dat we wel hadden gewonnen wanneer we bij de 0-1 de kansen hadden benut. Dan waren zij geknakt geweest. En dat soort wedstrijden heb ik meer gezien dit seizoen. Of het goed komt? Daar moeten dan wel redenen voor zijn. Bijvoorbeeld dat sterkhouders geblesseerd zijn en terugkomen of dat spelers uit vorm zijn en ervan uit gaan dat die vorm weer terugkomt. Maar dat is het allemaal niet. Daarom ben ik er voorzichtig mee om te stellen dat het straks wel allemaal lukt. We zullen keihard moeten blijven trainen en praten tegen die gasten.”

Warmunda heeft veel pech met blessures dit seizoen en dat werkt ook niet geheel mee. Nu wordt gevreesd voor het afhaken van Brian van Noort, die zich na de wedstrijd richting de dokterspost begaf. ,,Voor hem voelde het aan of er een mes in zijn knieholte werd gestoken en hij had het heel moeilijk. Dat is balen, want we kunnen hem zomaar zes tot acht weken kwijt zijn. Nee, Nick Smith komt wel terug van en blessure maar dat zal nog tijd vergen. Niels Dijkstra komt half januari terug van en verre reis. Maar hij zal niet een, twee, drie inzetbaar zijn. Natuurlijk zijn dit belangrijke spelers voor ons, maar we spelen wel een niveautje hoger en dat wordt toch eerst wennen. Voor de breedte kan het uiteraard geen kwaad. Maar nogmaals; winst moeten we uit andere benoemde zaken halen om ons te kunnen handhaven. De spelers die nu spelen doen het op zich stuk voor stuk goed. Ze vergeten enkel om zichzelf te belonen en dat is vreselijk jammer.”

Basisopstelling Warmunda: Christen, Komen, De Taeye, El Kourami, Arnst, J. van Noort, Kest, B.van Noort, Esman, Kortekaas, Winkelman.