Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving DoCoS op Sportpark De Morsch hekkensluiter Oegstgeest. Bij winst kon de ploeg van trainer Nico van der Salm de koppositie veroveren. Dit omdat koploper Kagia haar wedstrijd tegen Rohda’76 afgelast zag. DoCoS greep deze buitenkans met beide handen aan en won de wedstrijd zonder bovenmatige inspanning. Het werd 3-0.  

Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00200 (Small)

Beide ploegen begonnen de wedstrijd slapjes. Het tempo lag laag en de inspeelpasses van beide ploegen waren slordig. Toch kreeg Oegstgeestenaar Ruben Groeneveld na een aantal minuten de eerste kans van de wedstrijd. Nadat Dylan Dijkstra de bal goed verlengde in het strafschopgebied kopte Groeneveld maar nipt naast. Aan de andere kant kwam Sven Ravensbergen oog in oog met Oegtsgeest-doelman Kevin Sip, maar faalde. Naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisploeg stilletjes aan de regie in handen. Pogingen van onder meer Chris van Empel, Ravensbergen, Arthur Schiebroek en Melvin Zweistra gingen naast, over of Sip stond zijn mannetje in het doel. De bezoekers kwamen steeds moeilijk onder de druk van DoCoS uit, maar kregen desalniettemin een fraaie mogelijkheid. Sluitpost Mitchel van Abswoude van de roodwitten reageerde attent op een schot van Mario Gianfiglio en had de bal klemvast. Met een 0-0 stand werd er de theepauze ingegaan.

Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00201 (Small)

Na de onderbreking zou DoCoS uit een ander vaatje tappen. Het tempo ging omhoog en Oegstgeest kwam er nog maar nauwelijks aan te pas. Het wachten was op de openingsgoal voor de Morsbewoners. Na pakweg tien minuten viel deze dan ook. Spits Van Empel kopte binnen uit een strakke genomen vrije trap van Melvin van Gent. Het verzet was hiermee definitief gebroken en DoCoS ging rap op jacht naar meer doelpunten. Halverwege het tweede bedrijf werd een schot op doel door een Oegstgeester verdediger met de hand weggewerkt in de zestien. De bal ging op de stip en Zweistra liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en verdubbelde de score. Kort hierop kon Joshua Overvliet de score opvoeren. Ditmaal bokste Sip de bal vakkundig uit de doelmond.

Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00203 (Small)

Pakweg een kwartier voor tijd werd de eindstand bepaald. Na een fraaie combinatie tussen Rowin Peet en Van Empel vond laatstgenoemde de vrijstaande Ravensbergen, die de bal onhoudbaar in de touwen joeg. Oegstgeest invaller Thijmen Kruider had kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog iets terug kunnen doen. Zijn inzet was een prooi voor Van Abswoude. Al zou een doelpunt slechts een pleister op de wonde zijn geweest voor de Voscuylbewoners. Na deze overwinning neemt DoCoS nu de koppositie over van Kagia en staat één punt boven de ploeg uit Lisserbroek. Wel moet gezegd worden dat Kagia dus een wedstrijd minder heeft gespeeld. Over twee weken staat de kraker tegen Kagia op het programma. Op voorhand al een wedstrijd om naar uit kijken.

Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00211 (Small)

Oegstgeest komt na dit verlies verder in de problemen en blijft de rode lantaarndrager. Daarbij moet wel worden gesteld dat de ploeg van Laurens van der Voort-dit vanaf de winterstop- met Kagia en DoCoS niet bepaald startte met tegenstanders uit de onderste regionen. Over drie weken gaat de ploeg ook nog eens naar Koudekerk. Een week daarvoor moet er dus eigenlijk wel worden gewonnen van een andere degradatiekandidaat. Rohda’76 uit Bodegraven komt dan namelijk op bezoek.

Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00209 (Small)Mediaterplaatse_overval_totaal_pomp_leiden__29012016_Image00210 (Small)

DoCoS-Oegstgeest 3-0 (0-0).57.Van Empel 1-0, 63.Zweistra 2-0, 74.Ravensbergen Toeschouwers: 100 .Scheidsrechter: M.J.A.van den Bos

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Daniel Maaskant, Rowin Peet, Melvin Zweistra (Zoey de Jong), Christiaan van Empel, Melvin van Gent, Nils Slingerland (Mitchel Klein), Sven Ravensbergen, Arthur Schiebroek, Joshua Overvliet (Wim de Bolster).

Opstelling Oegstgeest: Kevin Sip, Maurice Gilliams, Steven Acpar, Dylan Dijkstra, Guido Leugering, Ruben Groeneveld (Rens van der Spek), Mario Gianfiglio (Thijmen Kruider), Ruben Reus, Joep van Tulder, Roy Elkerbout, Joep Zenden.

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/