maandag, maart 27, 2023
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS verliest en moet feest (nog even) uitstellen (plus podcast!)

DoCoS verliest en moet feest (nog even) uitstellen (plus podcast!)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Enkele weken terug gaf trainer Nico van der Salm al aan dat er nog genoeg lastige potjes op het vuur stonden voor DoCoS. Toch bouwde de Leidse ploeg de voorsprong uit en kwam de titel en dus de tweede klasse meer en meer in zicht. Afgelopen zaterdag bleek CVC Reeuwijk toch een te groot struikelblok. De Leidenaren keerden met een 2-1 nederlaag huiswaarts en zo komt alles aan op de resterende drie wedstrijden. DoCoS leidt nog steeds riant en heeft geen reden om in de stress te schieten.

Een afvaardiging van de KNVB kon onverrichterzake weer huiswaarts keren met de medailles en zal nu naar alle waarschijnlijkheid af moeten reizen naar Leiden om DoCoS te eren met de titel.  De Morsbewoners zullen nog minimaal een week moeten wachten op de titel. ,,Ik denk zelf dat we het volgende ook nog niet zijn”, sprak de Leidse trainer voorzichtig na afloop.

Achteraf bezien had DoCoS zelfs bij winst nog geen feestje kunnen bouwen. Koudekerk had dan ook punten moeten morsen, maar dat gebeurde niet. De formatie van Alex Redel won bij BSC’68 (3-4). Geen enkele reden voor paniek bij de koploper want de voorsprong van vier punten op CVC mag er nog steeds zijn. Wanneer twee thuiszeges op rij worden geboekt, BSC’68 (uitgespeeld en al een periodetitel op zak) en WDS (nog wel strijdend voor de derde periodetitel) staan voor de komende twee wedstrijden op het programma, is de titel alsnog binnen. Lukt het dan nog niet dan resteert er nog steeds een wedstrijd om elkaar alsnog in de armen te sluiten. De concurrentie kan uiteraard ook nog de helpende hand reiken. Zo speelt CVC volgende week in Driebruggen tegen WDS.

De Leidenaren hadden het klusje desalniettemin graag geklaard op bezoek bij de nummer twee, maar de zestiende seizoenszege zat er eigenlijk geen moment in. Dit niet in de laatste plaats omdat DoCoS dit keer zelf onbedoeld de support leverde aan de opponent. Al na drie minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet van de opgekomen linksback, die Michael van Voorthuijzen aftroefde, werd op ongelukkige wijze in eigen doel geknald door Danny Maaskant.

Een zetje in de rug dus voor de ploeg die tot aan de tweestrijd tegen DoCoS vijf overwinningen op rij boekte. De gasten raakten niet in de war en probeerden de schade vlot te repareren. Het liep evenwel niet gesmeerd en kansen op de gelijkmaker bleven lange tijd uit, waarbij CVC ook geen gevaar kon stichten. Rico Bouwmans kwam na ruim een halfuur als eerste tot een kopkans, maar dat was het dan ook wel. Even later kreeg DoCoS een domper van andere aard te verwerken. De in de aanval geposteerde verdediger Tim Gonlag raakte zwaar geblesseerd aan zijn enkel en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De eerste diagnose luidde dat er schade is ontstaan aan de enkelbanden. Een ‘ei’ op de enkel maakte evenwel dat er geen definitief rapport kon worden opgemaakt.

De voor Gonlag ingevallen Arthur Schiebroek was, koud in het veld, de aangever van de 1-1. Een fraaie lange trap werd op technische wijze door Maaskant tot doelpunt gepromoveerd. Op dat moment had Koudekerk een 2-0 voorsprong verspeeld bij BSC’68 en gloorde er hoop op een Leids feest. Van der Salm gaf na afloop aan dat hij op dat moment niet op de hoogte was van de gebeurtenissen in Benthuizen. ,,Omdat ik daar toch geen grip op heb, ben ik enkel met mijn eigen ploeg bezig. En op dat moment stonden wij niet voor en verliep het nu ook niet bepaald vlekkeloos.”

Een feestje kwam er dus uiteindelijk ook niet. Kort na het begin van het tweede bedrijf profiteerde Jessy Leidelmeijer van onoplettendheid achterin bij DoCoS. Een verre bal werd niet goed getaxeerd aan Leidse kant en Mitchel van Abswoude kon als slot op de deur niet voorkomen dat er een hernieuwde achterstand op het scorebord prijkte.  Daarna moesten de bezoekers dus weer in de achtervolging, maar Chris van Empel, Maaskant en de ingevallen Mitchel Klein lieten kansen onbenut om DoCoS dichterbij de titel te brengen. De eerste uitnederlaag werd zo een feit, nadat er eerder slechts eenmaal op eigen bodem verloren was. Het is en blijft nu nog even de vraag wanneer de concurrentie definitief het nakijken heeft. ,,We zullen het zelf moeten doen en in deze beurt speelden we simpelweg te pover”, analyseerde Van der Salm even nuchter als rustig.

CVC Reeuwijk- DoCoS 2-1 (1-1). 3. Maaskant (eigen doel) 1-0, 40. Maaskant 1-1, 49. Leidelmeijer 2-1. Scheidsrechter: Schuitemaker. Toeschouwers: 175.

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Bouwmans, Maaskant, Peet, Zweistra (84. De Bolster), Van Gent (61. Klein), Gonlag (38. Schiebroek), Slingerland, Van Empel, Ravensbergen.

Nabeschouwing met Rico Bouwmans:

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read