Tweede klasse C (zaterdag)- Het was een duel dat geen winnaar verdiende. Beide ploegen waren in evenwicht en mochten tevreden zijn met een puntje. Leidse supporters hadden hun collega’s uit Vlaardingen echter al gewaarschuwd voor ‘een Maaskantje’. In de allerlaatste minuut ging Danny Maaskant nog even naar voren toen er een corner genomen mocht worden. De lange verdediger maakte zijn reputatie waar door in werkelijk de allerlaatste seconde zijn hoofd tegen de bal te zetten en de 1-0 in binnen te knikken. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, verklaarde Sven Ravensbergen na afloop, ,,Krankzinnig. We weten dat Danny vanuit standaardsituaties gevaarlijk kan zijn, maar dit, deze kopbal op het laatste moment. Mooier kan niet. “ DoCoS was uiteraard zielsgelukkig met die drie punten, verdiend of niet.

De bezoekers startten tactisch sterk door de opbouw van DoCoS al vroeg te (ver)storen. De roodwitten leden daardoor veel balverlies en konden hun favoriete spelletje niet spelen. VDL was ook een aantal keren gevaarlijk en Maaskant moest de bal al een keer van de lijn halen. Ook dook Rodney Remmerswaal alleen voor keeper Mitchel van Abswoude op na een fraai steekpasje. De Leidse ploeg haalde opgelucht adem toen hij de bal naast het doel plaatste. DoCoS kon daar niet zo gek veel tegenover stellen. Wel kreeg de ploeg beter grip op het spel van de tegenstander, maar er ging te veel mis om van een goede wedstrijd te spreken. Trainer Nico van der Salm was ook absoluut niet te spreken over  het niveau dat zijn ploeg haalde.

Het eerste kwartier van de tweede helft stond DoCoS met de rug tegen de muur. De bezoekers drongen sterk aan en leken via een kopbal van Remmerswaal te scoren. Nu was het Michael van Voorthuizen die op de lijn redding bracht. De thuisploeg probeerde via venijnige uitvallen VDL in de problemen te brengen en slaagde daar ook af en toe in. Steeds echter was de eindpass onzuiver en stierf de counter  in schoonheid. De laatste twintig minuten leken de ploegen te tekenen voor een gelijkspel tot daar het hoofd van Maaskant was. De zege was niet echt verdiend gaf Ravensbergen na afloop toe: ,,We haalden vandaag ons eigen niveau niet. VDL zette ons zeker in het begin onder druk en daar hadden we moeite mee. Er ging te veel mis. We hadden in de eerste helft met 1-0 of 2-0 achter kunnen staan. Dat gebeurde niet en je ziet wat er kan gebeuren als je dan met volle inzet tot het laatste doorgaat.”

 

DoCoS staat nu derde en dat is voor een promovendus ongekend. Gevraagd naar ‘het geheim van de Mors’ antwoordt Ravenbergen:  ,,Ik denk dat we een team zijn dat voor elkaar door het vuur gaat. We zijn allemaal verschillende types spelers die elkaar prachtig aanvullen. Is er iemand geblesseerd dan past zijn vervanger naadloos in het elftal.”

Trainer Van der Salm was vanzelfsprekend zeer content met de zege in de ‘dying seconds’. ,,Een gelijkspel was terecht geweest. Soms win je uiteindelijk, soms verlies je. Aan het eind van het seizoen is dat ongeveer in evenwicht. Vandaag hebben we te weinig gecreëerd, maar we pakken wel die drie punten. Of een derde plaats nu een unieke plek is voor een promovendus? Jij zegt het. Het is natuurlijk wel zo dat wij een onbekend gegeven zijn in de afdeling. Naarmate het seizoen vordert en volgend jaar gaan de tegenstanders zich anders opstellen tegen ons; het wordt dan moeilijker. Voorlopig doen de jongens het echter erg goed. Ja, ik ben apentrots op die gasten.”  De meestal uiterst kalme en gereserveerde Van der Salm strooit uitbundig met complimenten en hij heeft daar alle recht toe.

DoCoS-VDL 1-0 (0-0).  90+3. Maaskant 1-0. Scheidsrechter: Blommesteijn. Toeschouwers: 100.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Gonlag, Jouby, Van Empel, Van Gent (75. Klein), Slingerland, Bouwmans, Ravensbergen, Overvliet (55. Peet).

VDL: Teerlink, Voerman, Kaya, Elfers, Van der Swaluw, Louwen, Remmerswaal, Ketting, Bekker, Van Maaswaal, Buuron.