vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS wint puur spektakelstuk in slotseconden van DSO: 5-4

DoCoS wint puur spektakelstuk in slotseconden van DSO: 5-4

-

1g9a3425-small

Tweede klasse C (zaterdag)-Toen na dik twintig minuten spelen DoCoS met 1-3 achter kwam gaf niemand meer een cent voor de kansen van de Leidenaren. ,,We speelden slap en ongeconcentreerd en als we dat doen zijn we een modaal ploegje”, sprak trainer Nico van de Salm na afloop. ,,We stonden gewoon te kijken wat DSO allemaal deed met de bal. Slordig en het leek nergens op”, meldde linkervleugelaanvaller Nils Slingerland.

1g9a3224-small

En zo was het inderdaad. De thuisploeg kwam enigszins toevallig op voorsprong toen Chris van Empel een misverstand in de DSO verdediging afstrafte. Gemakzucht kreeg de overhand en de roodwitten kregen in no time de rekening gepresenteerd. Mike Montanus speelde zich knap vrij, kon vervolgens op zijn gemak een hoek uitzoeken en liet Mitchel van Abswoude vervolgens kansloos: 1-1. Kort daarop kopte Arsenio Halfhuid tegen de lat waarna Lesley van den Berg vrijstaand kon afronden: 1-2. De 1-3 was een juweeltje. Tim Lamboo kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal in de bovenhoek. De meegereisde Zoetermeerse supporters rekenden zich al rijk met de drie punten, toen de roodwitten wat terugdeden via een penalty van Danny Maaskant.

1g9a3259-small

DoCoS kroop ook voetballend uit een diep dal en er ontspon zich een boeiende wedstrijd in een hoog tempo met twee gelijkwaardige ploegen. Met een 2-3 ruststand en een steeds beter spelend DoCoS  was er opeens volop perspectief. Die tendens zette zich in feite voort in de tweede helft. De thuisploeg werd vooral via de flanken steeds gevaarlijker en het was geen wonder dat daaruit de gelijkmaker viel. De rappe Slingerland werd langs de lijn diep gestuurd, leverde een puike voorzet af die Van Empel in het doel frommelde. Beide ploegen namen geen genoegen met een puntje en gingen vol voor de winst.

1g9a3296-small

Fraaie acties en kansen aan beide kanten waren het gevolg. DSO spits Halfhuid schudde een paar tegenstanders van zich af, maar strandde op keeper Van Abswoude en invaller Mitchel Klein schoot rakelings langs de voor de Leidenaren verkeerde kant van de paal van het doel van DSO. Twee dompers kreeg DoCoS vervolgens te verwerken: eerst viel Tim Gonlag uit met een blessure en het kreeg ook nog eens een (terechte) penalty tegen waaruit Vincent Visser de 3-4 scoorde. Nog was de ploeg van Van der Salm niet geslagen.

1g9a3377-small

Fel aanvallend zette het DSO vast.  Joshua Overvliet ramde al eens de bal tegen de paal en Van Empel tegen de lat voor Maaskant nog maar eens zijn waarde bewees. De 4-4 van zijn voet was uiterst verdiend. De gelijkmaker stond nog niet op het scorebord toen bij een uitval Boyd Bekker de bal centimeters voorlangs het doel  schoof. ,,Een gelijkspelletje was denk ik wel terecht geweest”, meende Van der Salm na afloop realistisch. Zijn ploeg had andere gedachten gezien het slotoffensief. Zij onderkenden dat de defensie de achilleshiel van de bezoekers was. De lat stond eerst nog een vijfde treffer van DoCoS in de weg. In de vierde minuut van de verlenging leek het aluminium een late zege van de thuisploeg nogmaals te belemmeren bij een bal van Overvliet. Daan Hoogbruin kreeg de bal echter voor zijn voeten en werkte het leer in de uiterste hoek.

1g9a3335-small

Uitzinnige vreugde bij de Morsclub: net als tegen VDL was in de slotseconden een zege uit het vuur gesleept. Bij Slingerland was na afloop de grijns niet van zijn gezicht te krijgen. ,,Wat een terugkomst na zo’n belabberd begin! Ik had ook voor een gelijkspel getekend, maar naarmate de wedstrijd vorderde speelden we beter. De trainer had ons gezegd vol gas te geven en via de snelheid van de flanken het hun lastig te maken. Dat je dan nog wint, niet te geloven!”

1g9a3442-small

Van der Salm bestrijdt de opvatting dat dit de beste tweede helft was van het seizoen. ,,We hebben wel eens beter gevoetbald. Als wij zo spelen dan zijn we wel een heel lastig ploegje om tegen te spelen ja.”  Met de weerbaarheid is in ieder geval ook niets mis bleek op de voorlaatste speeldag voor de winterstop. DoCoS doet volop mee in de race om de bovenste plaatsen en dat is een prestatie van formaat als je bedenkt dat de ploeg vorig jaar nog een klasse lager speelde. Waar eindigt dit prachtige verhaal?

DoCoS-DSO 5-4 (2-3). 13. Van Empel 1-0, 15. Montanus 1-1, 19. Van den Berg 1-2, 23. Lamboo 1-3,   28. Maaskant 2-3 (strafschop), 52. Van Empel 3-3, 63. Visser 3-4 (starfschop), 87. Maaskant 4-4, 90+4. Hoogbruin 5-4. Scheidsrechter: Van Ekelenburg. Toeschouwers: 110.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Gonlag (60. Van Gent), Peet, Jouby, Elkerbout, Van Empel, Slingerland (79. Slingerland), Ravensbergen, Overvliet.

DSO: Kleis, Heijdt, Ligeon, Visser, De Wit, Weber, Langenberg (55. Koenen), Van den Berg, Halfhuid, Lamboo (80. Bekker), Montanus (38.Thörig).