HomeZaterdagDerde klasseEmiel Samsom (Zwammerdam): ,,Jammer van onze slappe start"

Emiel Samsom (Zwammerdam): ,,Jammer van onze slappe start”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na twee winstpartijen leed Zwammerdam de eerste nederlaag van het seizoen. Op het eigen sportpark ging CVC Reeuwijk met een 2-3 zege aan de haal. De basis van die nederlaag zat verscholen in een zwak begin van de thuisploeg. De 17-jarige doelman Emiel Samsom is van mening dat zes uit drie nog steeds niet verkeerd is, maar vindt dat de nederlaag niet nodig was.

160917_65_vvz-cvc_2-3-kopie-small

Het duel was amper vijf minuten onderweg of de bezoekers stonden al voor. ,,Dat doelpunt viel uit een scrimmage en dan zit je natuurlijk niet lekker in de wedstrijd. Ik vond dat we slap speelden in de eerste helft. We kregen na de 0-1 wel wat mogelijkheden, maar de eindpass was vaak niet goed. Voor de pauze werd het 0-2 en dat was een beetje onfortuinlijk. In een een op een leek ik als winnaar uit de bus te komen, maar de rebound was voor CVC.”

In de tweede helft kwam de ploeg van Rob de Lange overtuigender voor de dag. De Reeuwijkers werden teruggedrongen en het had er alle schijn van dat er nog iets te halen viel voor ‘Damme’, zeker na de aansluitingstreffer van Toine Kremer. Samsom: ,,We kregen ook wel kansen op de gelijkmaker en we bleven erin geloven. Vanuit de counter werd het helaas 1-3 en toen was het wel gedaan.”

160917_33_vvz-cvc_2-3-kopie-small

Koen Woudenberg scoorde in blessuretijd nog wel de 2-3, maar dat was tevens het laatste wapenfeit. En dus kwam het dit keer niet goed voor de groenhemden. ,,Al met al waren we wel verrast door hun speelwijze. We hadden gedacht dat ze met 1 of 2 spitsen zouden spelen, maar er stonden er drie voorop. Het duurde best wel een poos voordat wij daar beter op in speelden. Dit was niet ons beste optreden, maar toch had er alsnog meer ingezeten. Na rust hebben we kansen gekregen en is ons denk ik ook een strafschop onthouden. CVC was wel de beste tegenstander in competitieverband, maar dan nog zijn wij niet minder. Jammer dus dat we zo punten hebben verspeeld.”

Toch is Samsom een tevreden jongeman en blij met het feit dat hij op jeugdige leeftijd al in 1 staat. ,,Tijdens de eerste bekerwedstrijd kwam ik al onder de lat te staan. Dat deed wel iets met mij, ja. Wouter van Valen is al die tijd geblesseerd geweest, maar is op de weg terug. Hij keept nu alweer in het tweede. Nee, ik heb nog niet gehoord of ik nog onder de lat blijf. Spelen voor het tweede elftal vind ik ook niet erg hoor, want ik ben nog jong zat. Tot nu toe heb ik het wel redelijk gedaan, hoewel ik niet tevreden kan zijn als keeper over de drie tegengoals. Aan de andere kant kon ik er weinig aan doen. Het is hartstikke leuk dat ik de kans krijg en ik ben echt geweldig opgevangen door de groep.”

160917_44_vvz-cvc_2-3-kopie-small

De talentvolle doelman speelde eerder voor Rohda’76 in Bodegraven, maar verhuisde naar Zwammerdam. ,,Daar woon ik nu vijf jaar. Op een zeker moment heeft Lucas Woudenberg (de linksback van Feyenoord, red.) mij overgehaald om bij Damme te komen spelen. Daar heb ik nooit spijt van gekregen. Het feit dat ik nu al zo vroeg in het eerste sta vind ik heel mooi. Ik wacht nu rustig af wat mijn rol wordt, maar de twee overwinningen pakken ze mij niet meer af. Hoewel een derde nog leuker zou zijn geweest, maar dan hadden we in elk geval beter moeten beginnen.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, A.Kramer, Van Asselt, Van den Berg, Janze, De Bruin, M.Bons, Schmand, De Groot, Van Delft, Bergshoeff.