Derde klasse A (zondag)- Natuurlijk, het moment gaat komen dat spelers van Warmunda na afloop van een wedstrijd de tegenstander weer eens moeten feliciteren. Het is enkel te hopen dat de blauwwitten niet vergeten zijn hoe je dat ook alweer doet. Ondertussen immers is Warmunda een jaar (!!!) lang ongeslagen. Niet alles werd gewonnen, maar een nederlaag zat er in elk geval niet bij. Vorige week startte de promovendus met winst op Stompwijk’92 en dit keer bleven de drie punten op sportpark Overbos. Nicolaas Boys werd met 2-0 verslagen.

Tweeëntwintig wedstrijden achtereen bleef Warmunda ongeslagen in 4A vorig seizoen. Daarnaast leverden twee nacompetitiewedstrijden eveneens geen nederlaag op. In augustus verliep het spelen van de bekerwedstrijden eveneens crescendo en nu kent de ploeg van Alan Campfens een bliksemstart in 3A. Waar het stopt weet niemand, maar uniek is de reeks, negenentwintig wedstrijden om precies te zijn, en een dergelijke serie zal ongetwijfeld nooit meer worden neergezet in Warmond.

warmunda-nicolaas_boys_635_110916

Na de 2-3 zege op Stompwijk had Campfens zijn team toch enigszins gewijzigd, al dan niet noodgedwongen. Steven de Taeye en Bilal El Kourami verschenen onder meer aan de start, terwijl ze een week eerder nog invielen. Meer opvallend was dat de trainer weer plaats had gemaakt voor drie overgekomen jeugdspelers. Mart ten Have was de linksback, Brian van Noort speelde als linkshalf en de jongste telg, Jasper Kortekaas, werd geposteerd in de punt van de aanval. In die zin is er ook nog een toekomst, zeker omdat er nog meer jeugdig elan achter het drietal zit.

Nicolaas Boys won ook bij de seizoensopening. ASC werd met 4-3 verslagen in Nieuwveen. In Warmond was men dus benieuwd hoe de thuisploeg zich zou houden tegen deze ploeg met ervaring in de derde klasse. Het antwoord werd gedurende de wedstrijd gegeven. Zonder groots te spelen had Warmunda het beste van het spel en de bezoekers kregen met een beetje fantasie en overdrijving welgeteld anderhalve kans. Voor de gastheer regende het ook geen kansen, maar een grotere uitslag dan de uiteindelijke 2-0 was zomaar mogelijk geweest.

warmunda-nicolaas_boys_677_110916

Al in de eerste minuten kon Sjoerd Winkelman, een linie op links opgeschoven ten opzichte van vorig seizoen omdat Niels Dijkstra tot februari in Australië verblijft, gevaar stichten. Lankmoedig defensief optreden bij de bezoekers kon bijna worden afgestraft. Vijf minuten later had Dennis Kramer een crosspass in huis waarna Sjoerd Winkelman Kortekaas een kans bood. Het schot van de spits was kiezelhard, maar wel naast. Ook de derde gelegenheid was voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd door dezelfde spits.

Eigenlijk kreeg Nicolaas Boys in de eerste helft maar een kans op een doelpunt. Luke van Veen omspeelde doelman Arthur van Dam, maar daarna was zijn inzet te krachteloos om drie verdedigers van Warmunda te slim af te zijn. Op dat moment was het evenwel al 1-0. Vasco Esman had een puike voorzet in huis die door Winkelman koppend op waarde werd geschat. Voor het overige werd de eerste helft vooral gedomineerd door spelers die hun ongenoegen deelden aan het adres van de scheidsrechter vanwege genomen beslissingen. Menig gele kaart werd uitgedeeld, waarbij opvallend was dat de Boys er beduidend beter vanaf kwamen in de strafmaatregelen.

warmunda-nicolaas_boys_644_110916

Ook in de tweede helft was er niet veel aan de hand voor een soms wel onrustig spelend Warmunda. Nicolaas Boys probeerde de gelijkmaker wel af te dwingen, maar kwam zelden in de buurt van Van Dam. De goalie ontsnapte wel een keer aan een kaart en een zware blessure. De uitgekomen sluitpost nam een aanvaller mee in zijn poging onheil te voorkomen en het zag er eventjes slecht uit voor de botsende spelers. Uiteindelijk kwam Van Dam met de schrik vrij, terwijl de vrije trap niets opleverde.

Naarmate de tijd vorderde ontstond er meer ruimte op de flanken voor Warmunda. Kramer kwam een teenlengte tekort om af te ronden na een actie van Winkelman en de buitenspeler kreeg zelf ook nog de gelegenheid om zijn ploeg in veilige haven te brengen. Het bleef echter bij de marginale voorsprong en dus bleef het spannend.

In de slotfase kwam er echter alsnog verandering in de stand. Kramer nam vanaf rechts een corner en de strakke trap werd op fantastische wijze ingekopt door de ingevallen 18-jarige Reza Rajabzadah (onderste foto), toch bepaald niet de langste speler van de formatie van Campfens. Vervolgens gooide de rechtsbuiten er nog wat radslagen uit die niet zouden hebben misstaan in Rio.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en pakten de Warmonders een verdiende zege. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is gaan de Warmonders nu volgende week op voor wellicht de dertigste ongeslagen wedstrijd. Kickers’69 zal echter geen gewillig slachtoffer zijn.

warmunda-nicolaas_boys_703_110916

Basisopstelling Warmunda: Van Dam, De Taeye, Solleveld, El Kourami, Ten Have, Kest, Esman, Van Noort, Kortekaas, Kramer, Winkelman.

Basisopstelling Nicolaas Boys: Stouten, De Lange, Van Veen, Van Gils, Janmaat, Moerdyk, Van de Meer, Burgmeijer, De Boer, De Groot, Van Amerongen.

Beluister hier de podcasts met Reza Rajabzadah en Alan Campfens

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg