HomeDerde klasseASCFC Rijnland-ASC: wedstrijd van de gemiste kansen (plus podcast)

FC Rijnland-ASC: wedstrijd van de gemiste kansen (plus podcast)

-

Derde klasse A (zondag)- De wedstrijd FC Rijnland-ASC was zondagmiddag vooral het treffen van de gemiste kansen, waarin de ploeg van Paul Pikaar een hoofdrol vervulde. Zijn equipe verzuimde met name voor rust om ruim afstand te nemen. De Oegstgeester ploeg van Kevin van der Geest mocht met de 2-0 ruststand zeker niet ontevreden zijn. Handenvol kansen kreeg de thuisploeg om de bezoekers in de eerste 45 minuten al op een onoverbrugbare afstand te zetten.

ASC had totaal geen antwoord op het deze middag sterke collectief van de mannen van Pikaar. Martijn van Leeuwen en de tweemaal scorende Koos de Haas waren het smeermiddel in de soepel draaiende motor van de gastheer. De bezoekers zochten vooral de lange bal die voor de laatste linie van de groengelen simpel te verdedigen was.
De na rust sterk keepende Jan Willem Besselse behoefde in de eerste helft nauwelijks in actie te komen.  Collega Ragnar Oosterhof had daarentegen de handen meer dan vol om de schade te beperken. De wedstrijd was al in de vierde minuut open gebroken door De Haas, die zijn schot, nadat al twee eerdere kansen van ploeggenoten de mist in gingen, tussen de palen zag verdwijnen: 1-0. Een minuut na de openingstreffer miste Wim de Bolster na voortreffelijk voorwerk van Danny Kromwijk de 2-0.

De snelle Kromwijk voelde zich als een vis in het water op de linkerflank. Van Leeuwen, die zich vandaag zeer actief toonde, had geen geluk dat zijn volley vanuit een halve draai niet binnen viel. Bij de roodzwarten keek men toe hoe Rob van Noort ongehinderd het veld overstak maar zich verslikte in de afronding. Kromwijk snelde weer eens langs zijn bewaker maar zag zijn uitstekende voorzet net gemist worden door De Haas. De ex GHC-er zag kort daarna zijn prima actie door de andere ex GHC-er Van Leeuwen missen. De technicus kon het niet al te beste veld als excuus aanvoeren. De thuisploeg ging door met het missen van de kansen, terwijl ASC nog niet een echte mogelijkheid had gekregen. In de slotminuut voor de thee lukte het eindelijk om de marge te vergroten. De Bolster schoot hard en laag raak: 2-0.

Ook in de eerste fase na rust leek het meer op een schiettent , met de thuisclub in een schuttersrol. De ploeg van Pikaar weigerde echter de trekker over te halen waardoor de elf van Van der Geest nog in de wedstrijd bleven. Doelman Besselse moest al een paar keer aan de bak en had vervolgens het geluk dat ASC-er Tije Rutten buiten bereik van Besselse de paal raakte. Direct daarna besliste De Haas het eenzijdige duel door de 3-0 binnen te schieten. Als dank voor de bewezen diensten kreeg de uitblinker een ‘publiekswissel’. Boudewijn Kamphues verving hem.

De ingevallen ASC-er Johan Poort  (voor Ward Buijze) had tot tweemaal toe de kans om er nog enigszins een wedstrijd van te maken maar hij miste volledig. Weer voorkwam Besselse  bekwaam een doelpunt van ASC zijde. Oegstgeestenaar Jelle Schouten vond in de 77ste minuut de paal en het aluminium stond opnieuw een zeker verdiende tegentreffer in de weg. Kamphues miste namens de thuisclub een droomkans op de 4-0, na alweer een prima actie van Kromwijk. Zo eindigde het niet in evenwicht zijnde duel in een simpele 3-0 overwinning.

Kromwijk: ,,Het missen van de kansen was het enige wat we ons zelf kwalijk konden nemen. Het ging gemakkelijker dan we vooraf hadden gedacht. De Haas en Van Leeuwen hebben vandaag in dienst van het elftal gespeeld en dat hebben ze fantastisch gedaan.” De snelle flankspeler vond nog dat zijn medespelers vooral na rust te weinig gebruik hebben gemaakt van zijn snelheid.

Trainer  Pikaar was na afloop opgelucht en had vooral genoten van zijn ploeg: ,,We hebben bij vlagen goed gevoetbald, maar vergaten vooral in de eerste helft een hoge score neer te zetten. Belangrijk is dat de ploeg vandaag plezier heeft getoond. Dit was een overwinning op onszelf. ” Pikaar was overigens niet happy met de geringe trainingsopkomst van enige weken geleden. ,,De belangrijke fase komt er nu aan. Als Van Leeuwen en De Haas in dienst van het elftal blijven spelen staat er een ijzersterk team.“

Basisopstelling Rijnland: Besselse; Van Noort, Cerdijn, Heemskerk, Oomen, Habraken, De Haas, Koelink, Van Leeuwen, De Bolster, Kromwijk.

Basisopstelling ASC: Oosterhof; Tas, Van Bergen, Goebel, Kroft, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Buyze, Rutten, Dutrieux.