Derde klasse A (zondag)-Na twintig minuten was de wedstrijd MMO-Rijnland, achteraf bezien, beslist; 4-0 prijkte er op het scorebord. Een hopeloze achterstand voor het dit seizoen zo verrassende Rijnland. MMO ging voort waar het de laatste maanden gebleven was: uitstekend presteren. Dat het zo uit de startblokken zou schieten had vanzelfsprekend niemand kunnen denken.

45 arjan boudie (Small)

Na nog geen twee minuten spelen had spitsspeler Jeroen Disseldorp het eerste  doelpunt achter zijn naam staan in wat absoluut zijn wedstrijd zou worden. De aanvaller werkte als een paard, soleerde, gaf passes, verdroeg pittige overtredingen en bleef uiteindelijk kaarsrecht overeind. Zijn eerste doelpunt was een makkie. De uittrap van keeper Albin van Wieringen werd gedragen door de wind, Ferry van Leeuwen kopte onder de bal door en daardoor werd Jeffrey Smeele volkomen verrast. Hij grabbelde nog wanhopig naar de bal, maar Disseldorp gaf hem geen kans de bal te controleren.

53 danny boudie maik (Small)

Kort daarop lag de defensie van de bezoekers volkomen open. Bij een afgeslagen corner sloot Dave van Leyden veel sneller aan dan het middenveld van Rijnland, zijn passje gaf Thomas Bakker werkelijk alle vrijheid om Smeele kansloos te laten. Amper bekomen van de schrik maakte Disseldorp er 3-0 van. Hij pikte de bal op, omspeelde achteloos een paar Rijnland verdedigers en tikte het leer tegen het net. Nog was de honger van MMO niet gestild. Opnieuw was Disseldorp een ware plaaggeest voor de ploeg van Paul Pikaar. De spits bewees andermaal dat de defensie van de Leidenaren veel overeenkomsten met een gatenkaas vertoonde. Na een fraaie actie stelde hij Bakker in staat van dichtbij te scoren.

78 gio mark (Small)

Op die 4-0 viel niets af te dingen; Rijnland was volkomen ondersteboven gespeeld. Toen Giovanni Koelink een vrije trap in de kruising kogelde ontstond er weer een sprankje hoop in de Leidse harten hoewel het bij iedere aanval van de ploeg uit Hoogmade billenknijpen bleef. Met een beetje meer geluk had Rijnland de door Pikaar de zo gewenste tweede gescoord. Tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehad en de scheidsrechter wees niet naar de stip bij een vermeende overtreding van MMO.

120 arjan (Small)

Na rust leek het er een paar minuten op dat Rijnland zich dan toch werkelijk zou oprichten: binnen no time kreeg Boudewijn Kamphues een geweldige kopkans  en Arjan Kluivers dook alleen voor de keeper op. Beiden misten en daarmee was het Leidse kruit verschoten. Alleen Koelink was dreigend met een enkel afstandsschot, maar het waren speldenprikken. Aan de andere kant was het via, wie anders dan Disseldorp, wel raak. Dit keer had de van origine middenvelder een heerlijk lobje in huis. De 5-1 had nog hoger kunnen oplopen als Disseldorps teamgenoten minder zelfzuchtig waren geweest.

141 paling boudie joop maik (Small)

Een totale (defensieve) off-day voor Rijnland, waarmee de hoop op een deelname aan de nacompetitie in feite in rook opging. Al snel na de wedstrijd beseften spelers en de talrijke fans van de club uit de Morsch dat het weliswaar een fikse domper was, maar dat er toch sprake is van een geslaagd seizoen. Als een der weinige promovendi is de club geen moment in degradatiegevaar geweest en bivakkeert het zelfs in de subtop. Het tweede promoveert en de terugtocht per feestschuit werd een daverend succes.

89 danny (Small)

De winnende coach, Pascal Verschoor, was uiteraard in zijn nopjes. ,,Ik ben erg trots op de mannen. Ze hebben er weer plezier in gekregen en we leven weer op de ranglijst. Het zat ons niet tegen met het snelle eerste doelpunt, die we in de schoot geworpen kregen. Daarna vielen er nog een paar rappe goals en Jeroen Disseldorp was weer van grote waarde. Het was eigenlijk de hele week onzeker of hij mee zou doen, omdat hij door zijn enkel was gegaan. Gelukkig hebben we hem op tijd op kunnen lappen. Natuurlijk gaat het niet enkel om Jeroen, want Mike van der Star haalde bijvoorbeeld twee keer een bal van de doellijn af. En het gehele team heeft er ongelooflijk hard voor geknokt.”

Verschoor vervolgt: ,,Ik moet ook zeggen dat ik er pas bij 5-1 gerust op was. Niet alleen kreeg FC Rijnland voor de pauze al zat kansen om dichterbij te komen, maar ook nog vlak na rust. Ze bleven het voetballend proberen en dat vind ik een compliment aan dat elftal en de trainer waard. Al met al een belangrijke zege voor ons. Naast UDO is nu ook Altior gedegradeerd door ons resultaat en Bernardus staat er ook heel slecht voor. Wij gaan een spannende eindfase in, waarbij we dus weg moeten blijven van de elfde en twaalfde plek. Hier en daar hebben we nog wat recht te zetten en we krijgen nog ploegen die ook in de onderste helft staan. Het vertrouwen is er in elk geval niet minder op geworden na deze fraaie zege.”

MMO-Rijnland 5-1. 2. Disseldorp 1-0, 13. Bakker 2-0, 15. Disseldorp 3-0, 24. Bakker 4-0, 26. Koelink 4-1, 60. Disseldorp 5-1.

MMO: Van Wieringen, Van Rijn (75. Van der Meer, 80. Zandbergen), Bronsgeest, Bos (65. Brandhorst), Van der Star, van Leyden, Van Buuren, Van Goozen, Tom Disseldorp, Bakker, Jeroen Disseldorp.

Rijnland: Smeele, De Groot, Cerdijn (57. Distelveld), Van Leeuwen, Luiten (67. Dros), Koelink, Kromwijk, Kluivers, De Rooy, Kamphues, Oomen.

Note redactie: Het was niet allemaal pret aan de kant van MMO. De pas zeventienjarige Mikey van der Meer viel in en moest er na vijf minuten alweer vanaf vanwege een hevig bloedende neus. Sterkte gewenst aan deze youngster!

Nagekomen bericht via trainer Verschoor: ,,Mikey’s neus zal deze week recht gezet moeten worden. Daarnaast heeft hij een blauw oog. Triest voor die jongen, maar het komt vast weer goed. Zo pakt een botsing met een tegenstander wel eens uit.”

boot (Small)

Foto’s: met dank aan Marianne Pikaar.

boot 2 (Small)

Voorzitter Wim Pikaar op de feestboot, trots als een pauw op zijn cluppie
Voorzitter Wim Pikaar op de feestboot, trots als een pauw op zijn cluppie