Na de degradatie uit de derde klasse A in het seizoen 2014/2015 had LSVV maar één missie…terugkeren naar de derde klasse. Immers, de historie wees uit dat de studentenclub vaak net te groot was voor het servet (en te klein voor het tafellaken). En het bleef niet bij de wens om snel terug te keren. LSVV’70 bleek haast onklopbaar in de vierde klasse A. In het voorbije seizoen verloor de ploeg van trainer/speler Freek Jansen in de reguliere competitie maar éénmaal. Serieuze cijfers dus en daardoor werd het flamboyante gezelschap met overmacht kampioen. Een heroïsche Leidse grachtentour, compleet met spelersgroep, technische staf en de toegestroomde media volgde en het nodige publiek vermaakte zich kostelijk aan de kant. Een dag om nooit te vergeten voor Jansen en de zijnen. Zijn eerste kampioenschap met zijn team, nadat clubicoon en oud-trainer Wim Mugge het vaandel had overgedragen aan de regelmatig op tv verschijnende Jansen. Hoe hangt de vlag er ondertussen bij? Een voorbeschouwing op het seizoen van de Kikkerpolderploeg.

Jansen vangt aan: ,,Na ons fantastisch kampioenschap afgelopen seizoen zijn de verwachtingen best wel hoog gespannen bij de concurrerende ploegen verwacht ik. Ook wel logisch..we hebben de volledige kampioensploeg weten te behouden. Daarbij hebben we zes serieuze versterkingen aan de selectie toegevoegd. Deze mannen passen binnen de selectie van LSVV’70. Het gaat er met name om dat ze niet teveel willen trainen en passen binnen de sfeer en cultuur van deze club. Deze toppers, met meer dan gemiddelde voetbalkwaliteiten, voldoen absoluut in dit plaatje.”

De sympathieke trainer vervolgt: ,,We hebben een fantastische voorbereiding gehad. We zijn op trainingskamp gegaan in Noord-Brabant en konden daar terecht bij de ouders van knuffelbeertje Guusje van Kessel. Onze grootste kracht ligt daar al. Niet zeiken over voetbal, maar gewoon lol beleven. Uiteraard een mooie basis voor de aankomende bekerwedstrijden bleek bij de start van de oefen-en bekerwedstrijden.”

De in het dagelijks leven journalist over de bekerwedstrijden: ,,Tja..iedereen weet dat dit de kortste weg naar Europees Voetbal is. Het voltallig bestuur en ik als trainer denken dat ook haalbaar is. In de eerste twee wedstrijden hebben we respectievelijk SEV en UDO klop gegeven. De zege in Leidschendam was wel een huzarenstukje. Die ploeg speelde jaren op een of twee niveaus boven ons. Helaas stond Hercules ons een strobreed in de weg (2-5, red.). Dus bekerwedstrijden kunnen we hierdoor vergeten, we zijn uitgeschakeld door dit verlies. We waren een beetje uitgegroeid tot cupfighters, maar omdat zich maar een ploeg plaatst voor de volgende ronde is het al over.”

Over het verloop van het aankomend seizoen tast Jansen in het duister: ,,Wie er kampioen gaat worden? Geen idee. Hetzelfde antwoord als bij de mogelijke degradanten. In de derde klasse zitten er tegenwoordig zoveel clubs bij waar wij niets van weten. Misschien ook beter, dan gaan we er onbevangen in. Uiteraard kijken we uit naar de Leidse derby’s. Dat brengt altijd wat extra spanning met zich mee en dat maakt het juist leuk. Onze doelstelling is handhaven in 3A. Als dat het geval is, dan wordt het weer een fantastische grachtentocht. Daarbij moet gezegd worden, Sergio, jij ging de gracht al in, maar dan gaat Hennie Kanbier (oprichter Leidenamateurvoetbal.nl) er ook in.”

,,Zonder dollen. We hebben nu een brede selectie. Met ondersteuning van Wouter Huisman, Neal Petersen en mijn persoontje waren we op zoek gaan naar de nodige versterkingen. Die hebben we gevonden. We zijn derde klasse waardig in mijn ogen. Maar goed, er moet nog de nodige trainingsarbeid verricht worden. Ten slotte zijn we allemaal oude knarren met teveel overgewicht en we nemen het voetbal nu eenmaal niet al te serieus. Dat mag als algemeen bekend worden beschouwd.”

Mutaties LSVV’70:

Gekomen: Jos van Beuningen (Quick Boys), Tim van Luxemburg (RCL), Richard Guffens (Voorschoten’97), Guido Leugering (Oegstgeest), Thomas Loos (DOSR), Leo Casteel (Odin’59).

Vertrokken: geen.