Sami Mouchih mag zich gaan bewijzen bij Sparta. De zeventienjarige linksback van GHC liep afgelopen dinsdag al stage bij de Rotterdammers en maakte indruk op de trainer van de A1. De linkspoot mag zodoende nog twee keer meetrainen én een wedstrijd spelen met het vlaggenschip van de Sparta Jeugdopleiding.

De jongeling aan het woord,,Daarna laat hij weten of ik mag blijven of niet. Ik ga er hard voor strijden’’, vertelt Mouchih aan Leidenamateurvoetbal.nl. Het talent kent al ‘heel wat’ spelers bij de A1 van Sparta. ,,Ik heb vaker tegen Sparta gespeeld en ook oud-teamgenoten van mij, bij Alphense Boys en ADO Den Haag, spelen daar.’’

Het eerste elftal van Sparta doet het momenteel uitstekend in de Jupiler League. Het feit dat de ploeg van Alex Pastoor met een ruime voorsprong koploper is, tovert een glimlach op het gezicht van Mouchih. ,,Ik hoop natuurlijk dat ze naar de Eredivisie gaan’’, aldus Mouchih, die van het middenveld naar de verdediging verhuisde.

,,Bij ADO, in de E’tjes, en in jeugdteams van de KNVB heb ik wel linksback gestaan, maar over het algemeen heb ik altijd op het middenveld gespeeld. Dit is dus wel weer een beetje nieuw voor me.’’ Mouchih heeft geen probleem met een rol als linksback. In tegendeel zelfs. ,,Ik heb er samen met Roberto Escudero (hoofdtrainer GHC, red.) over gesproken en hij denkt dat ik als linksback meer kans heb om het betaald voetbal te halen. En dat geloof ik graag, want linksbacks met een linkervoet zijn schaars.’’

Wie weet zal Mouchih zodoende daadwerkelijk bij een profclub van formaat belanden. Daarmee zou hij voormalig ploeggenoot bij Voorschoten ’97, Edin Bibuljica, achterna gaan. Laatstgenoemde maakt momenteel furore in de A2 van Feyenoord. ,,Hij doet het lekker. Het is tof om te zien hoe hij het daar doet. Helaas spreek ik hem niet meer zo vaak, maar die jongen heeft het waarschijnlijk heel druk’’, besluit Mouchih.