Tweede klasse C (zaterdag)- Na twee nederlagen op rij is zowel bij UVS als GHC de stemming in mineur. Blauwwit  verspeelde zo de kansen op de tweede periodetitel en de Vliet-ploeg belandde de voorbije weken in ernstig degradatiegevaar. Komende zaterdag ontmoeten de beide teams elkaar in de Kikkerpolder. UVS’er Bart van der Weijden en Tolga Karpuz (GHC) hebben zin in de derby.

Middenvelder Van der Weijden baalt nog steeds stevig van de gemiste kans. ,,We hadden het winnen van de periode min of meer in eigen hand, maar we hebben het flink vergooid. En als je dan ziet dat de ploegen die nu bovenaan staan in de periodestand ook hebben verloren is het extra zuur. We hebben een elftal dat goed voetbal op de mat kan leggen. In de jeugd hebben we niet voor niets bijna allemaal met UVS in de landelijke tweede divisie gespeeld. Maar als het voetballend een keertje niet gaat moet je overgaan naar vechtvoetbal en dat hebben we niet gedaan. Dat kan elke speler zichzelf kwalijk nemen. Het is ook een beetje de gemakzucht die in het verleden ook al regelmatig bij UVS voorkwam. We kennen elkaar allemaal goed en we weten wat we aan elkaar hebben. We missen alleen een stuk ervaring. Als het niet loopt is er praktisch niemand die je erop aanspreekt, die even aangeeft dat het echt stukken beter moet. William van Vliet is de enige die dat af en toe doet. De mouwtjes opstropen was er de laatste wedstrijden niet bij.”

UVS-TAVV_8768_061215

De 23-jarige Van der Weijden, in het dagelijks leven werkzaam bij een accountantskantoor, keerde de afgelopen zomer terug bij de formatie van coach Hans van Leeuwen na een seizoen voor GHC te hebben gespeeld. ,,Toen UVS stopte met het zondagvoetbal en helemaal overging naar de zaterdag ben ik weggegaan, maar ik heb wel contact gehouden met een aantal ook vertrokken spelers. Rico Westdorp, Niels van den Burg, Ronald Mink en ik hadden met elkaar een app en toen we zagen dat UVS kans maakte om te promoveren naar de tweede klasse hebben we besloten om terug te gaan. We namen wel een risico omdat promotie toen nog niet zeker was. En eerlijk gezegd had ik niet zoveel zin om in de derde klasse te gaan spelen. Gelukkig pakte het via de nacompetitie goed uit.”

Van der Weijden vervolgt: ,,Op de laatste wedstrijden na verloopt het seizoen ook best goed. Maar als we blijven spelen zoals afgelopen weken moeten we eerder naar beneden dan naar boven kijken. Deze week tweemaal hard trainen en komende zaterdag moeten we er dan weer staan! GHC zal gebrand zijn op een goed resultaat na onze 1-6 overwinning bij hun. En na hun 0-5 verlies van afgelopen weekend. We mogen ze niet onderschatten. Maar je hoeft mij niet te motiveren voor deze pot, mede omdat ik er vorig jaar nog speelde. Als we vanaf zaterdag de draad weer oppakken kunnen we misschien nog derde of vierde worden en zo nog een vervangende periodetitel winnen.”

Hoe het seizoen ook afloopt, Van der Weijden blijft UVS’er. ,,Ik zie me niet gauw weer vertrekken. Toen ik hier terugkwam was het toch een beetje thuiskomen.”

Tolga Karpuz maakte na de vorige jaargang juist de overstap van de Kikkerpolder naar sportpark De Vliet. Een goed gesprek met GHC-coach Roberto Escudero ging eraan vooraf. ,,Bij UVS was het onzeker of ik wel in de basis van het eerste zou komen en bij GHC was die twijfel er niet. Ik had sowieso geen zin om op de bank te belanden”, liet de 19-jarige Leidenaar al eens weten. Bij de tricolores is dat laatste inderdaad niet het geval. De behendige rechterspits is een vaste waarde in het standaardteam van de tweedeklasser. De resultaten van de vorig seizoen gedegradeerde tricolores vallen – niet zo vreemd –  Karpuz tegen.

,,We hebben natuurlijk te maken gehad met heel veel blessures. En de selectie is niet zo breed. Maar ik heb wel regelmatig strijdlust gemist. Toch heb ik geloof in het team. We hebben veel ervaren spelers en ook een aantal jonge talenten. Ik weet dat we het kunnen, alleen komt het er op de een of andere manier niet uit. Hoe dat komt weet ik echt niet. Wat ik wel weet is dat we op dit moment het vertrouwen missen.”

De wedstrijd van voorbije zaterdag tegen het Leidschendamse SEV zal wat dat betreft ook geen goed hebben gedaan. De hekkensluiter ging op eigen veld met 0-5 onderuit.

,,Dat was dramatisch. Na de wedstrijd was het in de kleedkamer ook doodstil. Iedereen besefte wel dat we heel erg slecht bezig waren en dat niemand recht van spreken had. Als je zo vaak verliest, waarvan een aantal keren met grote cijfers, gaat het natuurlijk ook ten koste van het plezier. Tegen UVS hoop ik op een ommekeer. We hebben nog een paar spelers die er niet bij kunnen zijn, dus we moeten blijven improviseren. Maar we hebben iets recht te zetten na de 1-6 bij ons thuis. Ik ga echt alles geven om de wedstrijd te winnen, ook al omdat ik tegen m’n oude club speel. Als we met elkaar bereid zijn om ervoor te vechten en meters te maken voor elkaar kunnen we een goede pot neerzetten. Dat zou ook prettig zijn voor het vertrouwen. We hebben sowieso geen team dat onderaan hoort te staan.”

Mediaterplaatse_ghc_svc_19092015_Image00005 (Small)

Hoe de voetbaltoekomst van de voor maatschappelijk werker studerende Karpuz eruit zal zien is nog ongewis. Misschien ligt die wel in Turkije. Tijdens de winterstop liep hij er stage bij het in de hoogste klasse – de Süper Lig – uitkomende Trabzonspor. ,,Ik kom uit die stad en er woont nog familie van me. Mijn oom heeft die stage voor mij kunnen regelen en het ging er best lekker. Alleen raakte ik geblesseerd: een infectie aan beide knieën. In de zomer hoop ik op een vervolg. Maar goed, eerst dit seizoen maar eens netjes afmaken en dan verder zien.” 

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/