HomeZaterdagDerde klasseMartijn van Leeuwen: ,,Het is het weer 'net niet' voor GHC"

Martijn van Leeuwen: ,,Het is het weer ‘net niet’ voor GHC”

-

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Vrouwen en kinderen eerst, dat is het nu zeker voor GHC. Want het was al twee minuten over twaalf en dan ook nog vandaag in de laatste minuten een dik verdiende 1-0 zege uit handen geven. We kunnen met elkaar maar één ding doen en dat is net als vandaag echt alles geven de laatste acht wedstrijden. Het is en blijft voetbal dus misschien kunnen we in deze derde periode nog wel een rol van betekenis spelen. We hebben ervoor geknokt vandaag en er is niemand echt iets te verwijten”, aldus Martijn van Leeuwen de dynamische middenvelder van hekkensluiter GHC.

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00011 (Small)

Aan de thuissupporters op sportpark ‘De Vliet’ was het voor de wedstrijd al te merken. Vandaag moest het gaan gebeuren tegen VDL uit Maassluis dat in de thuiswedstrijd GHC met 2-0 aan de zegekar had gebonden. Maar van de acht uitwedstrijden hadden ze er ook wel vijf verloren. Kansen voor de Leidse thuisploeg? Drie punten waren voor GHC meer dan nodig om de kloof met de plekken die recht geven op promotie- en degradatiewedstrijden te verkleinen.

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00009 (Small)

Van Leeuwen: ,,We begonnen wat stroef aan de wedstrijd door de nieuwe formatie waarin trainer Roberto Escudero ons binnen de lijnen had gestuurd. Het werd een 1-5-3-2 opstelling ingegeven door schorsingen enzovoorts. En ik moet eerlijk zeggen dat deze Leidse grasmat echt goed combinatievoetbal niet echt mogelijk maakte. Maar VDL werd niet echt gevaarlijk in de eerste helft. Daarom was het zo jammer dat het bij ons elke keer een gevalletje ‘net niet’ werd waar het op de eindpass aankwam.”

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00007 (Small)

Escudero zal vast het een en ander in de rust aan zijn jongens hebben toevertrouwd want de thuisploeg kwam zeer gretig uit de kleedkamer binnen de Leidse lijnen. ,,De tweede helft startten we goed en VDL was echt nergens meer. Maar de tijd tikte door en je weet met elkaar dat deze pot drie punten moest opleveren. En als dan invaller Tolga Karpuz binnen de zestien wordt neergelegd zie ik met een glimlach de bal op de stip gelegd worden”, aldus Van Leeuwen.

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00006 (Small)

Ook de Leidse thuisploeg heeft duidelijke afspraken over wie de penalty mag nemen. Van Leeuwen: ,,Eigenlijk was dat mijn taak, maar invaller Bilal Karasahin kreeg nu die taak. Ik vroeg hem nog hoe hij zich voelde en dat was oké. Op de training schiet hij er ook strak negen van de tien in. En ook nu liet hij de keeper van VDL kansloos. Dat was zijn elfde van het seizoen al weer. Dan staan we na vijf wedstrijden geen overwinning met nog tien minuten te spelen op de plek waar we zo naar uitkeken, dat we juichend het veld zouden kunnen aflopen na het laatste fluitsignaal.”

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00005 (Small)

Maar de Leidse buit was nog niet echt binnen. Er gebeurde wat je bij veel ploegen, ook bij de profs, dan ziet gebeuren bij een voorsprong namelijk het naar achteren lopen. Van Leeuwen: ,,Wat de trainer ook riep vanaf de zijlijn, onze druk en pressie naar voren was er niet meer, integendeel. Je geeft de tegenstander dan toch weer de kans om terug in de wedstrijd te komen.”

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00004 (Small)

Dat gebeurde ook. ,,De bal ging naar de zijkant vanuit een vrije trap, kwam in de zestien bij ons en werd daar rondgespeeld tot de bal tegen de hand van Shurdien Narcisio werd gespeeld door een VDL-aanvaller. Gaat kort voor tijd de bal op de stip. En warempel, Michael Verhoef stopt hem perfect maar dan staan wij weer te slapen buiten de zestien. Dus de rebound kon makkelijk door een VDL-speler worden ingetikt, 1-1. Wat een beginnersfout zeg!”, sprak de zwaar balende Leidse middenvelder.

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00001 (Small)

Dat werd ook de eindstand waar GHC dus niets mee is opgeschoten want ze blijven veertiende en laatste met 14 uit 18. Gelukkig hebben alle andere laaggeplaatste team deze zaterdag in deze tweede klasse C punten laten liggen. Op 12 maart is SC Monster, nummer negen, de ideale tegenstander om eindelijk de derde thuiszege te gaan noteren. Van Leeuwen: ,,Uit hebben we ze met 1-4 verslagen. Als bij ons alle neuzen dezelfde kant op gaan en blijven staan, moet het toch een keer gaan lukken? Als we punten verliezen dan is het omdat we elke keer van onszelf verliezen. We moeten gewoon winnen, ook denkende aan de kansen in de derde periode.”

Mediaterplaatse_ghc_thuis_tegen_vdl_leiden_05032016_Image00002 (Small)

Hoewel de dreiging van een tweede degradatie in twee jaar tijd zeer groot is, blijft Van Leeuwen strijdbaar: ,,We zullen alles geven de laatste acht wedstijden. En dat we goed kunnen voetballen, dat is meer dan duidelijk. Nu de punten nog en hoe we die binnen halen, maakt mij niet uit.”

GHC- VDL 1-1 (0-0).

Basisopstelling GHC: Verhoef, Verhage, Narcisio, Escudero, Demirbas, De Roode, Mouchih, Faridi Blazquez, Van Leeuwen, El Idrissi en De Haas.