Tweede klasse C (zaterdag)- GHC slaagde er niet in om revanche te nemen van de smadelijke 1-6 thuisnederlaag tegen UVS, van even voor 3 oktober 2015. De thuisploeg won met 1-0 door een doelpunt van Bas Smit, niet ver voor het rustsignaal (zie ook eerder geplaatst verslag). Na afloop deelden Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen hun mening over de tweestrijd en kwam ook verdediger Ramon Escudero aan het woord namens de nummer laatst in deze tweede klasse.

Van meet af was de strategie duidelijk. GHC trok zich terug en liet UVS komen. De gasten hadden als taak meegekregen om compact te verdedigen en geen muis door te laten, zoals dat heet. De blauwwitten moesten daar dus creatief mee omgaan. GHC wilde vanuit de counter toeslaan en zo kreeg vooral de eerste helft een eenzijdig beeld mee. UVS veelal aan de bal en de ploeg van Roberto Escudero en Kees van Tongeren leunend en loerend.

Ramon Escudero, broer van,  over de speelwijze van zijn ploeg. ,,We kregen erg veel goals tegen in de voorbije maanden en tegen SEV beleefden we wel zo ongeveer ons dieptepunt. We wilden ook in die wedstrijd het spel maken, maar werden genadeloos afgestraft. Wanneer je dan met 0-5 verliest van een matige ploeg zal je de speelstijl moeten aanpassen. Zeker tegen UVS, waarvan je weet dat zij meer kwaliteit in huis hebben dan SEV. Ik denk dat we het goed hebben gedaan. UVS wist zich geen raad met ons spel en er viel hier iets te halen. Jammer dat dit dan uiteindelijk niet gelukt is.” 

Overdijk kon de spelopvatting wel begrijpen van GHC, maar was er niet blij mee. ,,Liever laten wij de tegenstander de bal en reageren we zelf. Nu trokken zij zich massaal terug. Op zich hun goed recht en ik snap dat zij wilden waken voor weer een grote nederlaag. Wel viel het mij op dat ze na onze 1-0 ook nog geruime tijd hetzelfde bleven spelen.”

Escudero: ,,Dat was een bewuste keuze. We besloten dat we het na rust nog een kwartiertje zouden aankijken en dan opportunistischer zouden gaan spelen. We kregen immers ook voor de pauze al wat kansen met onze snelheid in de counter. Daarnaast stond het goed bij ons en kwam UVS er niet doorheen. Die goal was niet nodig. Eigenlijk een flutgoal, hoewel we misschien in die situatie teveel ruimte weggaven.”

Van Leeuwen kon wat minder begrip opbrengen voor het spel van GHC. ,,Het maakte dat er nou niet echt een leuke wedstrijd uitrolde. Door het weer was het al niet druk en dan plezier je de wel aanwezige toeschouwers niet met een zo verdedigende instelling. Overdijk: ,,Voor ons was het belangrijkst om drie punten te pakken na twee nederlagen. Op welke wijze dat zou gebeuren, ach dat maakt mij niet uit. Ik teken ervoor om de rest van de wedstrijden ook zo te winnen. GHC had ook wat recht te zetten na de laatste nederlagen en het is goed te zien dat wij het gat weer groter hebben gemaakt. Hadden we nu verloren dan zouden we echt problemen hebben gekregen. Zo groot zijn de verschillen immers niet.”

Van Leeuwen nog eens: ,,We gaan nu nog op zoek naar een punt of zeven. Dan zijn we wel veilig en hebben we het goed gedaan als nieuwkomer. Vervolgens zien we wel of er nog wat te halen valt. Deze zege is voor vooral de jonge spelers heel belangrijk. Er is veel gesproken over de tweede periodetitel en het mislopen daarvan. Een nieuw klap zou hard zijn aangekomen.”

Waar UVS dus opgelucht adem kon halen, was Escudero niet in mineur. ,,We waren allemaal gemotiveerd en hebben gevochten voor elke meter. Een gelijkspel zat er in, maar we hadden wat pech met bijvoorbeeld een bal op de lat. Toch ben ik van mening dat we weg kunnen komen van de onderste plaatsen. Als we zo voor elkaar blijven knokken, hard trainen en deze instelling tonen dan zie ik het zeker nog zitten. Opgeven is geen optie. We krijgen nu SC Monster en VDL thuis en bij twee winstpotjes staan we er weer bij en dan zal het geloof in een goede afloop verder toenemen. Ja, onze selectie is smal. Maar nee, het is niet zo dat er niet genoeg kwaliteit is. We moeten deze wedstrijd zien als voorbeeld voor de toekomstige negen wedstrijden. Ik geloof er in dat het goed gaat komen.”

Van Leeuwen tenslotte: ,,Het is duidelijk dat we niet in de beste fase zitten. De laatste weken hadden we veel moeite met het creëren van kansen. We hebben wat jonge spelers in bescherming genomen en er voor gekozen om Joeri Onderwater in de spits te zetten. Hij kan een bal vasthouden, weet wat er wordt gevraagd en leest een wedstrijd. Alleen zijn aanwezigheid al maakt onze ploeg beter. Hopelijk heeft hij ons weer een zetje de juiste kant op gegeven.”

echtevoetballers