Precies een week nadat Sparta zich de kampioen mocht noemen van de Jupiler League, kwam er voor Sami Mouchih nog meer goed nieuws uit Rotterdam. De linksback van GHC liep eerder stage bij de Spartanen en kreeg j.l. maandag te horen dat hij zich mag aansluiten bij deze oudste club in het betaalde voetbal.  Nog niet direct gereed voor de hoofdmacht, maar het wordt eerst in de A1 spelen. ,,Dat is al een prachtige stap, want die zijn ook gepromoveerd naar de Eredivisie dus dat betekent ook al een grote uitdaging. Ik ben ontzettend blij met deze move.”

Eerder kwam Sami (spreek uit als Semmy) al uit voor de jeugd bij ADO Den Haag. Dat was in de E-en D-jeugd. Dat avontuur stopte, maar het spelen voor een BVO zette hij nooit uit zijn hoofd. Zijn droom komt nu alsnog uit en de linkspoot gaat er alles aan doen om te slagen op Het Kasteel. Toch was de ras-voetballer niet zo zeker van zijn uitverkiezing.

,,Ik had al veel mee getraind en dat ging lekker. In mijn eerste oefenpot had ik echter mijn dag niet, ook al omdat ik niet honderd procent fit was. Op dat moment vreesde ik even, maar de trainer (Pieter Schrassert Bert, ooit nog voor FC Den Bosch spelend, red.) ging meteen in gesprek met mij en voelde aan dat ik niet mijn ware gezicht had laten zien. Gelukkig kreeg ik een tweede kans. Weer trainen en weer een wedstrijd. Toen ging het wel heel goed en zo betaalde ik het gestelde vertrouwen uit.”

Sami Mouchih (staand, geheel links) met een aantal spelers die nu al uitkomen voor SP-AR-TA,
Sami Mouchih (staand, geheel links) met een aantal spelers die nu al uitkomen voor SP-AR-TA,

 

Bij GHC is Sami bijna wekelijks de beste man en dat ondanks zijn jeugdige leeftijd. Hij zag op 15 maart 1998 het levenslicht en dus telt Sami pas achttien lentes. ,,Met GHC gaat het niet echt goed en helaas gaan we degraderen. Toch krijg ik wekelijks de complimenten en mijn spel is anderen dus ook opgevallen. Ik heb echt veel aan Roberto (Escudero, red.) te danken. Deze trainer gaf mij altijd vertrouwen en ik heb veel van hem geleerd. Daar ben ik hem oprecht dankbaar voor. Ondanks het feit dat we laatste staan, zal ik GHC wel gaan missen. Het is een leuke club met leuke mensen. Achterom kijken heeft geen zin. Ze moeten door en hopelijk wordt er volgend seizoen weer meer gewonnen aan de Vliet.”

Of Sami nog aan spelen toekomt, is een vraagteken. Al eerder speelde hij met pijnstillers, maar hij wil nu geen risico’s meer lopen. ,,Ik had een botkneuzing en die kwetsuur is nog niet geheel weg. Het gaat wel beter, maar ik zal me de komende maanden ook op mijn toekomst moeten richten. Sparta heeft veel vertrouwen in mij, maar op het fysieke vlak valt er nog veel te winnen voor mij. Tot juni wil ik mezelf sterker maken en van daaruit wil ik gaan knallen. Gezien de concurrentie daar is mijn eerste doelstelling om een basisplaats te veroveren. Daarna stel ik pas de volgende doelstelling om uiteindelijk te willen eindigen in het eerste elftal. Voorlopig ga ik voor de linksbackpositie, maar op het middenveld kan ik zeker ook uit de voeten. Daar speelde ik aanvankelijk. De trainer van GHC heeft me echter omgeturnd tot linksback en daar ben ik hem super dankbaar voor.”

GHC-DSO_3076_011115