Tweede klasse C (zaterdag)- Tien voor twaalf, vijf voor twaalf, één voor twaalf. Bij GHC nadert de klok twaalf uur met rasse schreden, zeker na de nieuwe nederlaag van afgelopen zaterdag. Ditmaal waren de bezoekers van LYRA met 1-2 nipt te sterk voor de tricolores terwijl concurrent KMD wel drie punten kon bijschrijven. Inmiddels staat GHC zeven punten achter op de twaalfde plek waarmee de Leidenaren lijfsbehoud in de tweede klasse zouden kunnen afdwingen. Voorlopig lijkt het er echter niet op dat het tij gekeerd kan worden alhoewel aanvaller Tolga Karpuz hoop houdt: ,,Als wij zo blijven vechten als tegen LYRA dan kan het gewoon nog goed komen.”

Karpuz was dus zeker niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Het was geen verdiende nederlaag, vond ik. We konden ze goed onder druk houden en in de slotfase hadden wij nog genoeg kansen. Alleen zij scoren uit een situatie die nooit had mogen ontstaan. Er lag een speler op de grond en iedereen riep dat de bal uit moest worden gespeeld, zelfs hun aanvoerder en de scheidsrechter riepen dat. In plaats daarvan speelden zij een lange bal waaruit zij scoorden terwijl wij allemaal stilstonden. Vanaf dat moment stonden we dus 0-1 achter en moesten we vechten om weer langszij te komen. Helaas kregen we al na vijf minuten in de tweede helft de 0-2 om onze oren.”

Er zijn dit seizoen helaas weinig positieve dingen te noteren aan De Vliet maar als er dan iets genoemd moet worden is het wel de strijdlust die GHC toonde. Ondanks een laatste plaats en een 0-2 achterstand werd er volgens Karpuz nog steeds hard gevochten om terug te komen in de wedstrijd. ,,Dat resulteerde zelfs in de aansluitingstreffer. Ik kreeg een goede steekpass, omspeelde de keeper en maakte de 1-2. Daarna hebben wij ook nog kansen zat gekregen. Bilal Karasahin en Ozan Demirbas kregen bijvoorbeeld kansen maar de bal wilde er helaas niet in. Op basis daarvan vind ik het niet terecht dat we verloren hebben. Ik vond ons zelfs veel beter dan LYRA. We hebben keihard gevochten en daarom ben ik trots op dit team.”

Die strijdlustigheid is volgens Karpuz zeer belangrijk voor de rest van het seizoen. ,,We krijgen nog KMD thuis en we moeten nog naar Be Fair. Dat zijn twee directe concurrenten en als we net zo hard knokken als zaterdag dan wil ik het nog wel eens zien. We misten tegen LYRA ook nog eens vier spelers door schorsingen zoals Michael de Roode en Martijn van Leeuwen. Dat zijn wel de ervaren jongens dus die mis je tijdens zo’n duel. Ik weet zeker dat we ons nog kunnen handhaven, ik ga er in elk geval alles aan doen om ervoor te zorgen dat GHC ook komend seizoen in de tweede klasse voetbalt.”

Of Karpuz dat gaat meemaken is nog maar de vraag. De speler zelf heeft ambities en gaat binnenkort weer om de tafel met GHC om te praten over volgend seizoen. ,,Ik  ben er nog niet over uit wat ik volgend seizoen ga doen”, stelt Karpuz. ,,Ik wil eerst het seizoen zo goed mogelijk afsluiten bij GHC en dan zien we wel verder. Ik ben pas 19 maar ik heb wel de ambitie die elke voetballer heeft: zo hoog mogelijk spelen. Als ik een stapje hogerop kan spelen dan wil ik daar over nadenken. Maar ik zie het nog wel, ik wil dus eerst ervoor zorgen dat GHC niet degradeert.”

Om dat doel te bereiken moeten er van de vijf resterende wedstrijden nog zeker drie gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen. De eerste kans die GHC hiervoor krijgt is komende zaterdag als het team van Roberto Escudero aantreedt tegen middenmoter HVC ’10. Die ploeg verloor afgelopen weekend van en bij RCL (1-0).

Overigens zat het de Leidenaren ook niet mee voor wat betreft de personele bezetting. Naast de vier geschorsten, meldde Ramon Escudero zich zaterdag ziek af. Efe Yagin, behendig middenvelder, raakte daarnaast al vroeg geblesseerd en moest vervangen worden. Sami Mouchih, mogelijk vertrekkend naar Sparta Rotterdam,  speelde met pijnstillers.Het past als gegoten in dit moeizame seizoen van de geplaagde trainer Roberto Escudero.

Basisopstelling GHC: Verhoef, El Idrissi, Sap, Narcisio, Faridi Blazquez, Mouchih, L.de Haas, Yagin, Karasahin, Demirbas, Karpuz.