Derde klasse A, beslissingswedstrijd- De wedstrijd die nooit een wedstrijd was: Hazerswoudse Boys tegen Oegstgeest, een beslissingsmatch met als inzet de elfde plaats in de derde klasse. De KNVB is afgestapt van het idee om het doelsaldo te laten beslissen en dus stonden de twee ploegen tegen elkaar op het veld van Meerburg.

Oegstgeest heerste vanaf de eerste minuut en Hazerswoudse Boys had werkelijk geen schijn van kans. Toch sprak trainer Manfred van den Bosch vooraf van een zinvolle wedstrijd: ,,Zeker! De geschorste spelers zitten een wedstrijd uit die in feite om niets gaat. Ik kan spelers met pijntjes rust geven en ik kan jonge jongens de kans geven om te wennen aan het eerste.”

Dat laatste was op het wedstrijdformulier al duidelijk: zes spelers van onder de twintig en een gemiddelde leeftijd van amper twintig jaar zegt genoeg. Na afloop erkende aanvoerder Koen Plaisier ook ruiterlijk dat het in feite een B-team was dat in het veld had gestaan. ,,Om allerlei redenen hebben we hier voor gekozen. Natuurlijk doet een 0-8 nederlaag pijn, maar die pijn is relatief. Zaterdag spelen we om het ‘echie’ tegen Siveo’60. Dan gaat het om handhaving in de derde klasse. Die wedstrijd is van belang, die van vanavond niet.”

De keuze van Hazerswoude is begrijpelijk, maar betekende wel dat Oegstgeest heer en meester was en fluitend en freewheelend over de Boys heenliep. Centrale verdediger Dylan Dijkstra van Oegstgeest gaf aan dat Oegstgeest vanuit een totaal ander perspectief deze avondwedstrijd had benaderd. ,,We gingen voor de winst. Ik vind ons beter dan de ploeg uit Hazerswoude, maar dan moet je de zaken wel serieus aanpakken. Dat deden we ook. Voordeel van de overwinning is ook dat we nu pas de 28e spelen. Geblesseerde spelers hebben zo de tijd om te herstellen. Vandaag was het na de snelle 2-0 eigenlijk al geen wedstrijd meer. We waren in alle opzichten superieur en liepen eigenlijk pas in een laat stadium naar een hoge uitslag. “

Het publiek kreeg zeker in de eerste helft een slaapverwekkende pot voetbal voorgeschoteld. Oegstgeest kwam via Jelle van Aarle en Jurgen Bouwman snel op 2-0. Hazerswoude was niet bij machte om serieus weerwerk te bieden, terwijl Oegstgeest het wel best leek te vinden. Beide teams spaarden elkaars lijf en leden en zodoende was het zomeravondvoetbal in de ware zin des woords. In de rust togen veel kijkers huiswaarts in plaats van de kantine. Zij misten maar liefst zes doelpunten in de slotfase. Oegstgeest sneed uiteindelijk achteloos door de laatste linie van de Boys en de ingevallen Roy Dijkstra liet zien dat hij er zin in had. Zijn doorzetten en passjes gaven zijn teamgenoten de kans om te scoren. Ook Mark van Bommel, eveneens ingevallen,  onderscheidde zich in positieve zin door twee keer de bal in het doel te rammen. De 0-8 liet niets aan duidelijkheid te wensen over. Plaisier was niet onder de indruk. ,,Hazerswoude staat zaterdag tegen Siveo met een complete en fitte selectie gereed. Ik weet zeker dat we die tweeslag winnen. We blijven in de derde klasse. Zijn collega Dijkstra is even overtuigd van het behoud van zijn ploeg. ,,Dit was de derde winst op rij. Tegen Blauw Zwart of Linschoten trekken we die lijn door. We spelen gewoon te goed voetbal om te degraderen; ik wil dat woord eigenlijk niet gebruiken. Volgend jaar is het weer de derde klasse, zeker weten.”

Oegstgeest- Hazerswoudse Boys 8-0.

1-0 Van Aarle, 2-0 Bouwman, 3-0 Zenden, 4-0 eigen doelpunt, 5-0 Van Bommel, 6-0 Gijselman, 7-0 Van Bommel, 8-0 Zenden.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Roeloffs, Van Vliet, Gordijn, Van Tol, Van Zanten, De Lange, Plaisier, Martens, Nieuwhof, Rens.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Kaay, Giliams, Polet, Dijkstra, Leugering, Zenden, Van der Spek, Tulder, Van Aarle, Bouwman, Reus.