Derde Klasse A (zaterdag)- In het uitgebreide interview met Menno Nieuwhof deze week werd er al over gesproken. Na de aftocht op bezoek bij Oegstgeest (6-0) leek de promovendus een geslagen hond. De ploeg van Manfred van den Bosch droeg de rode lantaarn in de derde klasse. Maar door een aantal knappe overwinningen staat de ploeg op dit moment op de elfde plaats. Vooral de 2-0 overwinning op Lugdunum gaf de ploeg zelfvertrouwen. Werd dat vertrouwen uitbetaald in de tweestrijd met WDS?

Dit weekend stond de wedstrijd tegen de ploeg uit Driebruggen op het programma. WDS doet nog mee in de strijd om de derde periodetitel en dus moest Hazerswoudse Boys aan de bak om eventueel goede zaken te doen op de ranglijst.

Van goed voegbal was geen sprake, maar dat mag ook niet worden verwacht wanneer er zoveel spanning op staat. Levendig was de tweestrijd zeker wel. Er werd gestreden voor elke meter en op de arbeidsethos was niets aan te merken. Dat leverde zelfs binnen de minuut een treffer op. Het was aanvaller Leo de Ruiter die zijn ploeg op zeer fraaie wijze op voorsprong zette. Ondanks het vlag signaal van de assistent-scheidsrechter liet de leidsman het spel doorgaan.

Het spel golfde vervolgens op en neer in de eerste helft. In de 20e minuut was het opnieuw De Ruiter die het net wist te vinden. De aanvaller reageerde zeer attent op een terugspeelbal en kon hierdoor onderscheppen voordat de sluitpost van WDS bij de bal was. Direct na de aftrap was het WDS dat ten aanval trok en waar de 2-0 net op het scorebord was verschenen kon er bij de bezoekende partij ook een doelpunt worden bijgeteld. Een lange bal vanaf de aftrap kon niet goed worden weggewerkt waar de spits van WDS de bal kon voorgeven op zijn vrijstaande kompaan. Nog geen tien minuten nadat de ploeg van Manfred van den Bosch comfortabel op een 2-0 voorsprong was gekomen, was daar vervolgens de gelijkmaker van WDS. Na een fraaie voorzet knikte de linkshalf van de gasten de gelijkmaker binnen.

Kort na de 2-2 kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid vanaf elfmeter, maar middenvelder Justin Meijer faalde oog in oog met de sluitpost van WDS. Back van Stan van Meurs: ,,Het had voor de pauze ook al 5-5 kunnen staan. Er werd aanvallend gespeeld, waarbij er ook nog al wat werd weggegeven. Zonde dat we die 2-0 niet konden vasthouden.”

In de tweede helft was het vooral Hazerswoudse Boys dat scherp uit kleedkamer kwam. De ploeg was fel en gedreven in de duels en dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Helaas voor de Boys mondde dit niet uit in de gewenste voorsprong. Na een uur spelen kwam de ploeg uit Driebruggen weer terug in de wedstrijd, het spel golfde op en neer en dat leverde nogmaals grote kansen op voor beide formaties.

In de 77e minuut viel de vijfde treffer van de middag. Nota bene uit een ingooi van Hazerswoudse Boys kon WDS een counter inluiden vanaf eigen helft en binnen een paar tellen lag de bal achter sluitpost Joren van Dijk.
In de resterende minuten gingen de zwartwitten steeds aanvallender spelen om toch nog een punt over te houden aan het open duel ,maar tevergeefs.  WDS deelde de genadeklap uit en zo bleef Hazerwoudse Boys dus in de gevarenzone. Na een 2-0 voorsprong gaf de ploeg uit Hazerswoude de winst uit handen en verliest dus met 2-4. ,,Ondanks de nederlaag houden we volop vertrouwen. We hadden vandaag zeker niet hoeven verliezen al wekt de uitslag niet mee”, meende Van Meurs na afloop.

De ploeg van Manfred van den Bosch speelt de komende weken nog tegen respectievelijk DWO, Koudekerk en als afsluiting op het eigen sportpark tegen Rohda 76. De ploeg hoopt uit de laatste drie wedstrijden in ieder geval zes punten te halen. Volgens Van Meurs is dit een haalbare kaart. ,,Waar vorig seizoen alles mee zat, lijkt het nu vaak tegen te zitten op cruciale momenten. Laten we hopen dat we het geluk weer terug vinden in de laatste drie wedstrijden.”

Basisopstelling: Van Dijk, Plaisier, Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs, Meijer, Van Aalst, Nieuwshof, Louwers, Windhorst, De Ruiter.