Derde klasse A (zaterdag)- Hazerswoudse Boys is niet veel wijzer na dit weekend. Op bezoek bij Floreant kwam de ploeg van Manfred van den Bosch een 0-0 gelijkspel overeen. Mede door de andere resultaten zijn er nog steeds drie scenario’s denkbaar voor de ploeg die vorig seizoen de dienst uitmaakte in de vierde klasse. Directe degradatie lijkt het minst voor de hand liggend, maar overdreven veel wisselgeld is er (nog) niet. Met nacompetitievoetbal wordt rekening gehouden, maar ook kunnen de zwartwitten na zesentwintig wedstrijden klaar zijn en ‘gewoon’ derdeklasser blijven.

Het duel in Boskoop was verre van groots en Van den Bosch sprak zelfs van ‘zomeravondvoetbal’. De trainer in Hazerswoude en zijn collega, Leen van Steensel, konden zich uiteindelijk wel vinden in het resultaat onder het mom dat ‘er niet meer in zat’. Van den Bosch was van mening dat de eerste helft voor Floreant was, maar dat de gasten na de onderbreking het beste van het spel hadden. ,,Misschien kregen zij de grootste kansen, maar wij kwamen tot meer mogelijkheden. We kunnen veel tegen elkaar wegstrepen en dan is dit een juiste weergave van de onderlinge verhoudingen.”

Hazerswoudse Boys startte met twee man voorop. Leo de Ruiter en Vito Martens stonden in de voorste linie, maar kwamen er niet vaak aan te pas. ,,Misschien was mijn insteek niet goed. Het duo voorin moest teveel doen en dat ging ten koste van de krachten die ze nodig hadden om gevaar te stichten. We konden de spitsen niet goed bereiken en daardoor konden we dus niet al te gevaarlijk worden. Toch moeten we deze uitslag positief benaderen. Zij zijn niet weggelopen en dus zijn we nog in de running om ons veilig te spelen. Gezien het programma en de uitslagen kan het nog alle kanten op. Wij spelen in elk geval nog drie keer thuis, waarbij we afsluiten tegen Rohda’76, een ploeg die onder ons staat. Het zal vast spannend blijven de komende weken.”

Eerst is Hazerswoudse Boys nog gastheer van WDS en DWO. Tegen de ploeg uit Driebruggen zal Hazerswoudse Boys gehavend aantreden. ,,Jeffrey Kastelein is geschorst en we missen ook Robin de Ruiter nog. Daarnaast zijn Ruben Windhorst en Rens Louwers en weekendje weg. Niet leuk en onhandig, maar wij zijn niet de enige club die met dit soort zaken te maken heeft. We gaan het weer doen met de jongens die er wel zijn. Donderdag gaan we nog oefenen tegen Moerkapelle om in het ritme te blijven. Uiteraard doen we dat met de jongens die het moeten gaan doen tegen WDS.”

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van Dijk, R.Plaisier, Moerland, Van Leeuwen, Van Meurs, Kastelein, Meijer, Louwers, Nieuwhof, De Ruiter, Martens.