Voorbeschouwing- Lugdunum tikte vorig seizoen aan als vijfde op de ranglijst, veertien punten onder meer achter kampioen DoCoS. Een tegenstander waar overigens wel een keer van werd gewonnen. De groenhemden kwamen tekort voor de nacompetitie, niet in de laatste plaats omdat er teveel wisselvallig werd geacteerd. Prima prestaties zoals tegen de koploper werden afgewisseld met wedstrijden waarin de equipe van Henk de Cler en Jan Wansink niet thuis gaf of naliet kansen te verzilveren. Het lijkt er op dat er dit seizoen meer in het vat zit voor de kikkers die vanaf september ook nog eens op kunstgras gaan spelen op het eigen complex. Het combinatievoetbal zou er o wel eens meer uit kunnen komen bij de ploeg uit de sleutelstad. Tweeënhalve week voor de start van de competitie polste Ruud Fraij de stemming bij De Cler. Een voorbeschouwing met Lugdunum in de schijnwerpers.

De Cler: ,,Het wordt pittig om keuzes te maken. We hebben er een paar uitstekende jongens bijgekregen. Toch verliep tot nu toe niet alles van een leien dakje. Sommige jongens hebben een tijdje niet gevoetbald en dan krijg je te maken met pijntjes. Bovendien missen we een paar potentiele basisspelers. Denk maar aan de gebroeders Isitir. Die trainen gewoon door in Tuurlijk dus die krijg ik wel topfit terug. Verder is Sergio Vrede er nog niet bij, Bilal Karasahin al evenmin. Nu al wel keus zat, maar dat is een luxe situatie. We hebben zoveel voetbal in de ploeg dat het niet terecht zou zijn veel naar de tegenstander te kijken. Uitgaan van onze eigen kracht is zeker dit seizoen op ons van toepassing.”

Vervolgend: ,,Dat geldt ook voor de bekerstrijd. De namen (Duindorp, Rijnland zaterdag, Quick Steps) zeggen me niets. Laat zij zich maar aanpassen, wij doen dat niet”, aldus een zelfverzekerde De Cler. Hij ziet echter wel degelijk verbeterpunten als hij kijkt naar het afgelopen seizoen. ,,Het ging goed tot de winterstop. Daarna ging het allemaal wat minder. Waken voor concentratieverlies is ons streven voor dit seizoen.”

Henk de Cler

De Cler wil natuurlijk hoog eindigen dit seizoen. ,,Ik ken onze kracht en heb zondag in de wedstrijd tegen FC Rijnland veel positiefs gezien. Er zit voetbal genoeg in de ploeg denk ik en dan ben je niet eens compleet. Scorend vermogen ontbrak wel volledig in die oefenpot en daar moet wat aan gebeuren. Ik heb een grondige hekel aan verliezen en wil elke wedstrijd winnen of het nou om de beker gaat, oefenwedstrijden of in de competitie. Het gaat om het winnen toch?”

Aan een voorspelling wie de grootste concurrenten gaan worden waagt hij zich niet. ,,Kagia, (dit jaar in West 1 ingedeeld, red.) deed mee om de bovenste plaatsen, maar zakte weg toen het erop aan kwam. Floreant werd vooraf heel hoog ingeschat, maar heeft het niet waar kunnen maken. Het is altijd lastig om andere teams in te schatten. We zien wel wie er boven komen drijven. Ik ben ervan overtuigd dat wij qua voetbal in ieder geval bij de besten zullen horen.”

Mutaties Lugdunum:

Gekomen: Houssin Bezzai (Leidsche Boys,za), Bilal Karasahin (GHC), Casper Koreman (Voorschoten’97), Carlo Arnoldus (Roodenburg), Jochie Sebrechts (Ter Leede), Sem Pelmelay (DoCoS), Mo El Hamami (Roodenburg), Mo Berdai (FC Boshuizen), Mohamed Rahou (FC Boshuizen), Ergun Güruudner (UVS), Youssef Harroui (FC Boshuizen), Jermaine Ottenhof (UDO).

Vertrokken: Patrick Heijmans (assistent-trainer Katwijk), Leroy Brooks (Roodenburg), Bas van den Berg (vv Leiden), Aymen Mizab (Roodenburg), Sabir Serray (Roodenburg).