Derde klasse A (zaterdag)-Het gepromoveerde LSVV’70 moest voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen helemaal afreizen naar Berkenwoude om het tegen het uit die plaats komende Perkouw op te nemen. Het was voor de Leidenaren een leuke kennismaking met de derde klasse. Volgens spits Guus van Kessel werden ze  goed ontvangen, zag alles er daar in de Krimpenerwaard goed en vriendelijk uit en ook de voor hen nieuwe en lange reis, ten opzichte van wat ze in de 4e klasse gewend waren, ging voorspoedig. Het leverde al met al een punt op. Beide ploegen scoorden eenmaal.

Van te voren werden er natuurlijk de nodige grapjes gemaakt over paspoorten en achtergebleven gebieden, maar daar aangekomen bleek alles meer dan behoorlijk mee te vallen. Alles goed verzorgd en een goed bespeelbaar kunstgrasveld. Perkouw bleek dan ook een goede ploeg te hebben met een prima  functionerend middenveld en kansen creërende spitsen. Van Kessel: ,,We hadden het dan ook behoorlijk moeilijk in het begin, zaten totaal niet in de wedstrijd en konden vooralsnog  weinig klaarspelen. Tot in de 10e minuut voor rust. Ik werd toen diep gestuurd en uit het niets kon ik de 0-1 scoren. Een heerlijk gevoel als je dan zo maar onverwacht je ploeg op voorsprong kan brengen. Helaas duurde die voorsprong niet lang, want via vele schijven en een van richting veranderde bal was er plotseling een “Perkouwer” die de hoek voor het uitkiezen kreeg en onze keeper kansloos liet. Die gelijkmaker hing eerlijk gezegd al wel in de lucht, want zij kregen in die fase de nodige kansen. Maar met een 1-1 ruststand waren wij toch wel min of meer tevreden.”

In de tweede helft kregen de “studenten” wat meer grip op de wedstrijd, hoewel Perkouw meer aan de bal was. Er ontstonden kansen over en weer, voor de gastheren eerlijk gezegd iets meer, maar daar doelpunten uitbleven ontstond er bij hen de nodige twijfels en kon de Leidse ploeg overeind blijven. Zo bleef de stand dus 1-1. Van Kessel was tevreden met dit resultaat. ,, Hoewel zij in die tweede helft beter waren dan wij en de meeste kansen kregen, moet je die wel benutten en dat deden zij dus niet. De kennismaking met die derde klasse is ons goed bevallen. Een leuke tegenstander, een aardige wedstrijd en een prima leidende scheidsrechter. Dat smaakt in die derde klasse dus naar meer. Volgende week thuis tegen CVC Reeuwijk. Ik kijk er naar uit. Ook onze trainer (Freek Jansen, red.) was tevreden met ons spel en het resultaat. Op de terugweg hebben we daar dan ook maar een biertje opgenomen. Dit als voorspel op het verjaardagfeestje wat we zaterdagavond nog gaan vieren omdat Nils de Groot jarig is. Hij viel in de tweede helft zelfs nog in. Kortom, een heerlijke zaterdag met goed weer, een nieuwe omgeving, een leuke pot voetbal en veel plezier. Wat wil je nog meer op zo’n zaterdag?”

Opstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Ebbing, Petersen, Filippo (46. Huisman), Mulder (55.Loos), Bardaa, Van Beuningen, Leugering, Jansen (46.De Groot), Guffens, Van Kessel.