Derde klasse A (zondag) – In een zware wedstrijd tegen koploper Van Nispen was het de thuisploeg ASC die de welverdiende drie punten in eigen huis hield. Jesse Tas, Jelle Schouten en Ragnar Oosterhof waren zondagmiddag goud waard voor de ploeg van trainer Kevin van der Geest.

Op een moeilijk bespelbaar veld, waar de ene na de andere speler uitgleed, was het lang wachten op kansen. De bezoekers hadden de bal,maar wisten niet goed wat ze er mee moesten doen. ASC stond goed en gaf niet veel kansen weg. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de gastheren. Ralph van Zandwijk combineerde met Jerome Rousseau het strafschopgebied in, maar voor het echt gevaarlijk kon worden waren de Van Nispen verdedigers op tijd terug om de aanval af te stoppen.

Aan de andere kant was het Koen Damen die de eerste aanval opzette voor de Zilkers. Met een diepe bal stuurde hij Ferdy Smit weg, hij liep richting doel, maar zag ASC verdediger Tas zijn inzet blokkeren. Van Nispen bleef druk houden op de achterhoede van hun tegenstander, maar tot echte kansen kwam het niet. Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Een aantal keer zou het gevaarlijk worden voor het doel van Tom van Maris, maar reden tot paniek was er niet direct voor de bezoekers. Vlak voor rust zocht spits Mike van Haaster met een scherpe voorzet zijn collega aanvaller Bren Zonneveld. Zonneveld kopte het speeltuig richting de verre hoek maar zag zijn inzet gekeerd worden door Oosterhof.

Na de theepauze stond er een feller ASC op het veld. Direct na rust zag spits Rousseau zijn inzet gepareerd worden door een verdediger. Met Rousseau voorop in de strijd werd de ploeg van Kevin van der Geest gevaarlijker. Sean Goebel passeerde zijn directe tegenstander en met een puike voorzet wist hij centrale verdediger Tas te bereiken. Met een bekeken schuiver passeerde hij Van Maris en schonk zijn team de voorsprong. De gasten werden gedwongen om nog meer opportunistisch te gaan spelen. Met lange passes probeerde ze van Haaster te bereiken. Een aantal keer werden ze gevaarlijk maar constant was daar Oosterhof om zijn doel schoon te houden.

De thuisploeg had het betere van het spel inmiddels, Van Nispen werd steeds verder terug gedwongen. De goed spelende Van Zandwijk stuurde Teije Rutten weg, door het wegglijden van zijn directe tegenstander had hij alle ruimte. Rutten zag dat Schouten goed doorgelopen was, gaf de bal af en Schouten kon zo de score verdubbelen. Aan de overkant werd Koen van der Linden neergehaald in de ‘zestien’ voor scheidsrechter Valkema stond er niks anders op dan een strafschop toe te kennen. Van Haaster nam plaats achter het leer, maar zag de ervaren Oosterhof zijn inzet keren. Ook de rebound was voor de ASC keeper. Van Nispen probeerde nog wat te forceren, maar de thuisploeg kon de zege zeker te stellen.

Jelle Schouten: ,,Na rust gingen we echt de strijd aan en dan zie je dat het drie punten oplevert, ook tegen de koploper. We wisten dat we punten moesten pakken, want als je dit soort wedstrijden niet als team speelt dan zal je ze nooit winnen. Na de 1-0 liepen we wat achteruit en mochten we van geluk spreken dat Ragnar ons een aantal keer erg knap in de wedstrijd hield. De geleverde arbeid van de ploeg heeft ons geholpen aan de drie punten. Lekker hoor.”

ASC – Van Nispen 2-0 (0-0). Tas 1-0, Schouten 2-0. Scheidsrechter: Valkema.

Opstelling ASC: Oosterhof, Tas, van Bergen, Goebel (Buijze), Kroft, Schouten (Hoogervorst), Kuipers, van Zandwijk, Rousseau, Rutten, Wenzel.