HomeZaterdagDerde klasseJoas Pols: ,,We blijven gewoon nuchter bij Kagia"

Joas Pols: ,,We blijven gewoon nuchter bij Kagia”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Ook de tiende overwinning van Kagia dit seizoen is een feit. De vorige week afgelaste wedstrijd tegen Rohda’76 kon nu wel doorgang vinden en de Lisserbroekers stapten met een 2-3 zege van het veld. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Kagia de koppositie zou heroveren, maar na de pauze stelden de bezoekers orde op zaken. De jonge Joas Pols was uiteraard blij met de overwinning, maar had na afloop dezelfde nuchterheid in huis als zijn trainer Anton Wijsman. ,,We hebben nog elf wedstrijden te spelen en hebben nog niets. We genieten gewoon van het moment en kijken niet naar de ranglijst.”

Timo Sluymer had Kagia aan de leiding gebracht, maar daarna was het beste er voor wat betreft de eerste helft af bij de nummer 1 van de ranglijst. Rohda’76 nam het heft in handen en was scherper en won meer duels. Kagia had het meer dan lastig en kwam met 2-1 achter. Na de rust keerde het tij. Kagia kwam bovendrijven en boog de achterstand om. Weer Sluymer en Rens Lamboo, uit een vrije trap, waren verantwoordelijk voor de goals van de Kagianen.

De jonge Pols (foto) speelde op het middenveld en sprak van een moeilijke pot. Des te groter was de euforie met de drie punten. ,,Het was eerlijk gezegd wel terecht dat we achter kwamen. In de rust hebben we goed met elkaar gesproken en daarna hadden we het vermogen om de rug te rechten. Ik denk vooral dat we uiteindelijk wonnen, omdat we het geduld hebben opgebracht. We zijn niet geforceerd op jacht gegaan naar goals na de 2-1.”

Wijsman over de tegengoals. ,,Bij de eerste tegentreffer ging het fout bij een inspeelpass en in de tweede situatie staan we verkeerd. Het lag in beide gevallen meteen open. In de rust heb ik getracht de spelers een handvat te geven, want we gingen niet goed om met hun speelwijze. Ze speelden 1 op 1 en dan moet je daar slimmigheid tegenover zetten. Voor de pauze lukte dat niet. Gelukkig begrepen ze het na rust wel en eigenlijk moesten we er binnen tien minuten drie maken. Wat dan prima is vervolgens is dat ze rustig zijn blijven spelen. De kansen bleven komen en dus ook nog twee goals.”

Joas Pols (Small)

Pols spelde nog niet vaak in de hoofdmacht, maar krijgt nu zijn kansen en geniet ervan. ,,Ik ben blij met elke speelminuut. We hebben een kwalitatief sterke selectie en ik kan me voorstellen dat de trainer keuzes maakt en niet veel wisselt wanneer de resultaten goed zijn. Ik blijf er hard voor werken en hoop dat ik kan blijven staan. Het voordeel is dat ik tweebenig ben. Ik kan op links en rechts spelen op het middenveld, maar ook in de punt van de aanval.”

Bij Kagia begon het ook allemaal voor Pols. Via de F-jeugd speelde hij zijn eerste wedstrijden. Als tweedejaars C stapte hij over naar FC Lisse, waar hij twee jaar verbleef. ,,Dat waren mooie jaren, maar Kagia bleef mijn club en het gros van mijn vrienden speelde daar ook nog steeds. Dus ik vond het fijn om terug te keren. Ik woon ook in Lisserbroek. Het is natuurlijk helemaal gaaf wanneer je het eerste haalt uiteindelijk. Hopelijk ga ik nog veel meer spelen, maar ik wacht het rustig af.”

In elk geval is Pols op zijn plaats bij Kagia. ,,Het is een gezellige club en er heerst hier een sfeertje van ons kent ons. Iedereen heeft het naar zijn zin en dat heeft nog niet eens alles met de stand op de ranglijst te maken. Maar het is wel mooi meegenomen, haha. Dat neemt niet weg dat we nog geen prijs hebben. Die weg is ook nog heel lang. Iedereen hier staat met beide voeten op de grond. En daar moeten we ook gewoon blijven staan en 110 procent blijven geven. DoCoS volgende week is een hele zware, maar dat zijn alle wedstrijden in deze poule.”

Opstelling Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Robelus, Mahli, Sluymer, Pols (M.Zonneveld), Van der Schinkel, Lamboo, Van Kesteren (B.Zonneveld), Ligtenberg.