Derde klasse A (zaterdag)- Het was dit seizoen de derde keer dat de Lisserbroekers het tegen Floreant op moesten nemen. De eerste wedstrijd werd thuis met 2-3 verloren. Alleen deze wedstrijd moest worden overgespeeld omdat de Boskopers de spelregels niet hadden nageleefd. Die overgespeelde wedstrijd werd daarop met 5-3 gewonnen. Die uitslag met de vele doelpunten beviel de mannen van trainer Anton Wijsman wel, dus werd de uitwedstrijd deze keer dan ook maar met dezelfde cijfers gewonnen. Door dit resultaat blijven de Lisserbroekers in het spoor van DoCoS.

De sfeer voorafgaande aan deze partij was niet heel erg vriendelijk en gemoedelijk. Volgens Kevin Robelus zat die affaire de Boskopers nog steeds erg hoog. ,,Je kon het merken aan de spelers dat ze dat ons nog steeds kwalijk namen en ook op internet waren de nodige onvriendelijkheden te lezen.” De wedstrijd begon dan ook onder een wat vreemde en drukkende sfeer. Daar had achteraf de thuisploeg de meeste last van. Het draaide niet echt bij hen en dus werd vrij makkelijk een ruststand van 1-3 bereikt. Een poeier van Rens Lamboo, het benutten van een afgeslagen corner door Mark Zonneveld en het over de keeper heen wippen van de bal door Dirk Jan Ligtenberg zorgden voor de treffers. De thuisploeg deed eenmaal wat terug.

De tweede helft bleef Robelus aan de kant, want hij kreeg last van zijn enkel. Die blessure had de centrale verediger vorige week opgelopen in de topper tegen DoCoS.  ,,Bij deze tussenstand wilde ik geen risico’s nemen. Volgende week zijn we vrij en dan die week erna spelen we tegen Koudekerk. Dan wil ik er weer volkomen fit bij zijn.” Dat was ook de reden dat Robelus het begin van die tweede helft niet echt meemaakte. Wel zag hij Timo Sluymer op aangeven van Alain van Kesteren nog het vijfde doelpunt maken (2-5). Eerder had Zonneveld zijn tweede doelpunt van de middag op zijn naam gekregen (1-4).

Wel vond hij dat er vooral in de tweede helft slordig en onoplettend gespeeld werd. Daardoor vielen ook de twee tegentreffers. ,,Het hadden gewoon meer treffers van ons moeten opleveren en die tegentreffers hadden helemaal niet gemogen. Dat zijn wel aandachtspuntjes, maar al met al komt het toch weer neer op een prima zege. Wij zijn met DoCoS en Koudekerk de beste ploegen in deze competitie. Dat we niks moeten en dat we een jonge gretige ploeg hebben is onze kracht. Daar moeten we ook eventueel in de tweede klasse mee weg kunnen komen. Dat had ik aan het begin van deze competitie echt niet gedacht. Veel jongens gingen weg en veel nieuwe jonge gasten kwamen erbij. Ik zie het wel zitten. Ondanks dat we deze keer niet echt goed speelden was onze trainer achteraf heel tevreden. Hij leek bij het begin nogal nerveus maar na afloop gaf hij zelfs een rondje en dat hebben we nog niet van hem meegemaakt.”

Ook maar even langs bij de trainer dan. ,,Ik kan inderdaad wel tevreden zijn. Ik was wel benieuwd hoe we zouden omgaan met de verliespartij van vorige week. We leefden rustig naar deze pot toe en vanaf donderdag heb ik getracht de boel op scherp te zetten. Aan het begin kregen zij een dot van een kans, maar wij ook twee. Vervolgens scoorden we drie keer in een mum van tijd. Dan denk je wel dat de punten in de tas gestopt kunnen worden, maar dat viel nog wat tegen. Maar dat had toch echt hoofdzakelijk met onszelf te maken. Wat Robelus zegt klopt. We hadden er meer moeten maken en die tegengoals waren niet echt nodig. Maar we hebben toch ook weer prima zaken gedaan naar de ploegen onder ons.”

Een tegenvaller voor Wijsman was wel het uitvallen van Lamboo. ,,Het gaat om een hamstringblessure en dat kan altijd vervelend uitpakken. Het mag duidelijk zijn dat we Rens er graag bij hebben. Daar staat tegenover dat Mark Zonneveld weer terug is na een moeilijke periode met onder meer een endeldarminfectie.Hij heeft kogelhard getraind en heeft zich weer laten zien. Tot nu toe vangen we het zo uitstekend op bij het wegvallen van spelers. De groep is gegroeid, zoveel is duidelijk. En de tijd dat we spreken over jonge honden is geweest. Dat weten we nu wel. Ze weten steeds beter wat ze kunnen.”

Basisopstelling Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Robelus, Mahli, T.Sluymer, Imanse, Van der Schinkel, Lamboo, M.Zonneveld, Ligtenberg.