Derde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk waren we na afloop teleurgesteld met die 1-2 voor CVC Reeuwijk in blessuretijd. Als je dat laatste kwartiertje aan het drukken bent dan hoop je op een 2-1 thuiszege op één van de concurrenten voor die o zo belangrijke tweede plek achter dé kampioenskandidaat DoCoS. Een gelijkspel was achteraf een terechte uitslag gezien het spelletje wat beide teams op de mat legden. Nu dan eerst de blik op de volgende ronde om de Koetshuis Cup zaterdag 16 april om 17.00 uur thuis tegen FC Boshuizen”, aldus de immer bevlogen teammanager van Kagia, Erwin Mastenbroek.

Trainer Anton Wijsman van de thuisploeg ziet in deze derde periode Kagia wisselvalliger acteren dan eerder dit seizoen. De vele thuissupporters op het sportpark aan de Lisserbroekse Kikkerbeetstraat waren zeer benieuwd hoe hun jongens zich zouden herstellen van de 2-1 uitnederlaag vorige week tegen DWO. Dan was CVC Reeuwijk zeker een mooie testcase want beide teams hadden 41 punten uit 21 wedstrijden. Maar door meer gescoorde doelpunten stond Kagia wel tweede.

Het werd al snel duidelijk dat Kagia het spel probeerde te maken, waarbij de eerste grote kans voor Mark Zonneveld was. CVC Reeuwijk loerde duidelijk op de counter. De eerste helft ging het spel gelijk op. Een grote tegenvaller was het geblesseerd uitvallen in de 44e minuut van Kagia-verdediger Ajay Mahli. Tijs van der Schinkel was zijn vervanger. Trainer Wijsman wilde met de 0-0 ruststand in de tweede helft de bakens snel verzetten en Kevin Robelus werd vervangen door Roy Hogewoning. Toch waren het de meegereisde supporters van de uitploeg die in de 50e minuut het eerst de armen verticaal konden houden onder het slaken van lokale Reeuwijkse kreten. Mastenbroek (foto): ,,Die 0-1 was ook weer echt zo’n frommeldoelpunt waar een speler van hen na een corner zo de bal achter onze keeper Sander Goudriaan kon binnentikken.”

ErwinMastenbroek (Small)

Wijsman bracht in de 69e minuut de andere Goudriaan (spits Rutger, red.) voor Jeffrey Nijenhuis in het veld en iedereen die de oranjewitten een warm hart toedroeg, hoopte op de gelijkmaker. Het was de immer balvaste aanvaller Dirk Jan Ligtenberg  die in de 77e minuut de Lisserbroekse harten veel sneller liet kloppen met zijn 1-1. Dat was alweer zijn tiende van dit seizoen. Mastenbroek: ,,En dan zie je die jongens van ons er alles aan doen om door te drukken. Want een steviger tweede plek kon met een overwinning in zicht komen. Maar met een lange bal liep een spits van Reeuwijk uit de rug van onze verdediger en kwam één op één te staan wat hij direct benutte. In blessuretijd met 1-2 de kous op de Kagia-kop krijgen, dan weet je dat er stevig wordt gebaald in de kleedkamer door spelers en begeleiders.”

Met de zege van koploper DoCoS en de zesklapper van Koudekerk thuis tegen DWO had deze onverwachte thuisnederlaag grote gevolgen voor de ranglijst in de derde klasse A. Want CVC Reeuwijk noteert nu een tweede plek met 44 punten, Koudekerk is nu derde met 43 punten en Kagia zakte af naar de vierde plek met nog steeds 41 punten. Mastenbroek: ,,We hebben na de winterstop ook te maken met allerlei blessures. En wat voor deze winterstop allemaal wel lukte, valt nu net de andere kant op in ons nadeel dus. Maar de tweede plek blijft ons doel!” Er kan nog van alles gebeuren deze laatste vier wedstrijden. Op 23 april is het laag geplaatste NSV’46 voor Kagia de tegenstander waar thuis nog met 4-2 van werd gewonnen. En diezelfde wedstrijddag spelen vier hooggeplaatste teams tegen elkaar.

,,Voor ons is er eerst zaterdag 16 april de thuiswedstrijd voor de Koetshuis Cup tegen zondageersteklasser FC Boshuizen. Wat zou het gaaf zijn als we die kunnen verslaan. Dan spelen we op de galadag zaterdag 11 juni van de website Leiden Amateur Voetbal één van de twee finales. Dus laat er komende zaterdag maar veel volk naar ons sportpark komen. We zijn zeker de underdog, maar in het amateurvoetbal gebeuren er meer gekke dingen”, aldus de enthousiaste Kagia-teammanager Mastenbroek.

Kagia – CVC Reeuwijk 1-2 (0-0).

Opstelling Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Driessen, Robelus (46. Hogewoning), Mahli (44. Van der Schinkel), Sluymer, Lamboo, Nijenhuis (69. R. Goudriaan), Imanse, Zonneveld en Ligtenberg.