Derde klasse A (zondag)- Wie ASC en Kickers’69 dit seizoen had zien voetballen gaf vooraf geen zekerheidjes over het invullen van een eentje, tweetje of drietje. De bezoekers uit Leimuiden hadden een paar uitstekende wedstrijden gespeeld, maar hadden punten onnodig laten liggen. ASC presteerde wisselend en kreeg vorige week na een voorsprong het lid op de neus tegen Warmunda en verloor met 2-3. Het herstelde zich echter boven verwachting en stuurde Kickers met een kansloze 4-1 nederlaag naar huis. Het was een puike prestatie van de mannen van Kevin van der Geest.

Ward Kroft is er na afloop nog enigszins beduusd van: ,,In de eerste helft gingen we gelijk op. Kickers bleek inderdaad een goed voetballend team. De  0-0 ruststand was dan ook een afspiegeling van het gebeuren op het veld. In de rust kwamen we al tot de conclusie dat de ploeg die het eerste zou scoren de drie punten  kon laten aantekenen. Het was ASC dat de ban brak en op voorsprong kwam.

,,Kickers ging aanvallender spelen en speelde ons zo in de kaart. Er was alle ruimte voor counters en wij profiteerden volop. In no time kwamen we op 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. De 3-1 deed ons niet echt pijn en we maakten er uiteindelijk zelfs 4-1 van. Dat Kickers er op een gegeven moment fors de beuk inzette kon ons nauwelijks deren. Zoiets laat je koud met een riante voorsprong.”

Kroft is vanzelfsprekend zeer tevreden met de zege, maar wellicht meer nog door de terugkeer van zijn maat Jesse Tas. ,,Hij stond voor het eerste in twee jaar weer naast me centraal in de verdediging. Die jongen heeft een geweldige come-back gemaakt na eindeloos blessureleed. Tas zelf desgevraagd: ,,Twee jaar geleden brak ik mijn kuitbeen bij het kitesurfen. Daarna volgeden allerlei andere ongemakken. Vorig jaar zomer was ik klaar met revalideren en speelde een oefenwedstrijd. Toen sloeg het noodlot werkelijk toe: een kruisband scheurde af. Dat is de ergste blessure die een sporter kan treffen. Weer moest ik een jaar aan mijn herstel werken. Diepe dalen en wanhoop natuurlijk. Zou ik ooit terug komen? Ik had echter een fantastische fysiotherapeut die me door de zwartste periode sleepte en nu stond ik dan naast Ward Kroft in de defensie van ASC. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat ik voelde. En dan nog eens winnen ook. Geweldig!”

Ook Tas erkent dat Kickers in de eerste helft een uitstekende indruk maakte. De tweede helft sloeg zijn ploeg ASC toe maar de manier waarop zit hem niet helemaal lekker: ,,Ik was deze speelwijze niet gewend en het was ook niet helemaal des ASC’s . Achterover leunen, een diepe bal op een van onze spitsen Teije Rutten of Johan Poort die de bal dan teruglegden op de opkomende middenvelders. Het bleek wel effectief toen we de wedstrijd in de tweede helft in korte tijd beslisten. Je hoort mij dan ook niet serieus klagen. Tussen de nummer twee en ASC is het maar drie puntjes verschil. Motivatie genoeg om deze lijn door te zetten. Vanavond maar eens nagenieten. Winnen bij mijn terugkomst en helemaal pijnvrij. Heerlijk!”

ASC-Kickers’69 4-1 (0-0). 68. Van Zandwijk 1-0; 70. Schouten 2-0; 75. Van Zandwijk 3-0; 77. Castenmiller 3-1; 90. Poort 4-1.